Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Satranç maçını biz kazandık

Satranç maçını biz kazandık

F.Bahçe teknik patronu İsmail Kartal, yaptığı hamlelerin karşılığını 3 puanla taçlandırmanın gururunu yaşıyor

Satranç maçını biz kazandık

F.BAHÇE’NİN başında çıktığı 2 resmi maçında da zaferle ayrılıp taraftarın güvenini kazanan teknik direktör İsmail Kartal, Karabük karşılaşmasının beklenenden daha zor geçtiğini söyledi. Yaptığı oyuncu ve sistem değişikliklerinin karşılığını 3 puanla almanın gururunu yaşayan genç çalıştırıcı, şansın da yanlarında olduğunu itiraf etmeden geçemedi:

“LİGİN ilk haftasında oynayabileceğimiz en zor rakibin karşısına çıktık. Karabük şu an ligin en hazır takımı. Bu yüzden kazanmak güzel. Rakibin oyun içindeki hamlelerine aynen karşılık verdik. Bir ara satranç maçı gibi oldu. Her şeyi denedik, şans da yardım etti.

‘KADLEC SAKATTI’

Aslında Kuyt 2-1’ken boş kaleye atsa maç 4-5 olacak, farka gidecektik. Ardından oyun beraberliğe gelse de hiçbir zaman ‘Berabere biter’ diye düşünmedim. Takımıma güveniyorum ve kazanacağımızdan emindim. Sonuçta biz şampiyonluğa oynayan bir takımız. Kalite farkı da bu tip anlarda ortaya çıkıyor.

DIEGO’YU takıma yavaş yavaş monte edeceğiz. Sonuçta kalitesi ve kariyeri tartışılmayacak bir oyuncu. Takıma büyük katkı sağlayacağına eminiz. Ancak sakatlıktan çıktığı için biraz eksikleri var. Milli ara ona iyi gelecektir. İlerleyen haftalarda süresi artacak.

Haberin Devamı

KADLEC’İ oyundan kalemize gol attığı için değil, taktik icabı aldım. Alves yokken oynaması gerekiyordu. Ufak problemi olmasına rağmen fedakarlığa imza attı ve sahaya çıktı. Yüzde yüz hazır değildi yani.”