Gazete Vatan Logo
Galatasaray Saray’da en kritik 5 gün

Saray’da en kritik 5 gün

Galatasaray için bugünkü zorlu Trabzonspor karşılaşmasıyla başlayacak olan maraton, İsviçre'de gerçekleşecek UEFA görüşmesiyle devam edecek ve İtalya'daki Lazio rövanşıyla son bulacak

Saray’da en kritik 5 gün

Hem saha içi hem saha dışında sıkıntılı günler geçiren Galatasaray Kulübü kritik bir viraja girdi. Ligde hedefinin çok uzağında kalan, Avrupa Ligi'nde işini zora sokan, finansal olarak da UEFA'nın takibinde olan sarı-kırmızılılar, 5 gün içinde alınacak sonuçlarla ya düzlüğe çıkacak ya da dibe vuracak. İşte G.Saray Kulübü'nü bekleyen zorlu maraton:

TRABZONSPOR DERBİSİ

Süper Lig'de son 3 maçını kazanamayan ve 3. sıradaki yerini kaybeden Galatasaray bugün Türk Telekom Arena'da Trabzonspor'u konuk edecek. Sarı-kırmızılı takımın evinde oynayacağı bu maçı kazanmaktan başka çaresi yok. Olası puan kaybında taraftarların istifasını istediği yönetim ve teknik direktör Mustafa Denizli'ye tepkisi sert olabilir. Bu da işleri iyice karıştırır.

UEFA İLE FFP TOPLANTISI

23 Şubat salı günü ise UEFA Galatasaray'ın Finansal Fair Play (FFP) dosyasını karara bağlayacak. Sarıkırmızılı takımın 1+1 yıl Avrupa'dan men edilme ihtimali söz konusu. Galatasaray cephesi savunmasında UEFA'ya, "Mayıs 2015'ten sonra kulübün yaşadığı mali iyileşme rakamlarla açık olarak ortada. Sezon sonunda kara geçeceğiz. FFP yönetmeliği uyarınca yeniden yapılanma için ek süre talep ediyoruz" mesajını iletecek.

Haberin Devamı

LAZİO İLE RÖVANŞ MAÇI

Futbol takımı UEFA Avrupa Ligi'nde 25 Şubat'ta oynanacak Lazio rövanşı için iki gün önceden İtalya'nın yolunu tutacak. Üst üste alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Mustafa Denizli'nin taraftarın ardından yönetimdeki kredisi de bitti. Cimbom 1-1'in rövanşında Roma'dan zaferle dönmeye çalışacak. Aksi takdirde Avrupa'ya veda edilecek ve tek umut Türkiye Kupası kalacak.

(Sabah)