Gazete Vatan Logo
Futbol Saray zindanı

Saray zindanı

G.Saray, Banvit’i 52 sayıda tutup rakibine bu sezonki 2. yenilgisini tattırdı

2 ve 3. çeyrekte sadece 20 sayı izni veren sarı-kırmızılılar, hücum ribauntlarında 16’ya 9’luk bir fark yarattı. Aslan’a maçı getiren diğer faktör de 21’e 10’luk asist üstünlüğüydü.

G.SARAY dün Banvit’le girdiği savunma savaşını kazanmayı başardı.. Maçta ibrenin sarı-kırmızıya döndüğü bölüm 2. periyot. 20-10’luk G.Saray üstünlüğüyle geçilen bu süreçte Banvit’e göre 4 fazla hücum ve isabet buldu Cimbom. Özellikle de 10 dakikanın 2. yarısında Banvit’i kafese soktular sanki.

İÇERİYİ çok iyi kapatıp, rakibi dış atışlara zorladılar. Tabii Banvit de sürekli kaçırıp, cezayı kesemeyince ekmeğine yağ sürdü rakibinin. Üstelik G.Saray bu bölümde en az Banvit kadar kötü attı ancak onların avantajı hücum ribauntlarıyla ikinci şansları yaratmalarıydı. 2. çeyrekte son 5 dakikanın skoru 8-2 G.Saray lehine.

BURADA yarattığı 10 sayılık fark, çok zor hücum edilen, bir basket için neredeyse kan dökülen maçta G.Saray’ı galibiyete taşıdı. Tarafların savunma konsantrasyonu ve isabet sorunu yaşamaları nedeniyle basket bulmak öyle zordu ki örneğin üçüncü çeyrek 12-10 bitti. Son çeyreğe girilirken de skor 48-36’ydı..

ANCAK Banvit bu ana kadar %34’le şut attığı maçı, son periyotta kazanabilme noktasına getirdi aslında. 4. çeyrek öncesi tek bir oyuncu bile skorda çift haneye çıkamamıştı fakat periyot başında Golubovic’i hatırladılar ve Karadağlı pivot üst üste 7 sayı atıp, 13 sayıya fırladı. 5 dakikada fark 6 sayıya indi.

AMA sonraki 5 dakikada G.Saray yine kapattı kapıyı. 6 sayıya izin verirken, sahanın diğer tarafında yine hücum ribauntlarıyla potaya yakın atışlar bulup Banvit’i yenebilen 2. takım oldular. Ayrıca 21’e 10’luk asist üstünlüğüyle hücumu da iyi paylaşmaları (10 oyuncunun 9’u skor üretti) galibiyeti getiren diğer etkendi.

Boston, Chicago’yu Semih, Ömer’i yendi

NBA’DE önceki gün Semih Erden’li Boston Celtics ile Ömer Aşık’lı Chicago Bulls karşı karşıya geldi. İki milli pivotun mücadelesinde Semih’li Boston sahadan 104-92’lik skorla galip ayrıldı. Semih maçı 7 sayı, 4 ribauntla tamamlarken, Ömer ise 3 sayı, 2 ribauntla mücadele etti.
ÖTE yandan Phoenix Suns’ın evinde Indiana Pacers’ı 105-97 mağlup ettiği maçta ise Hidayet Türkoğlu 6 sayı, 2 asistle oynadı.

BANVİT ‘76.1’ ATIYORDU

G.Saray dünkü maçta, bu sezon maç başına ortalama 76.1 sayı
atan Banvit’i 52 sayıda tutmayı başardı.

TAYLOR, Alanya’yı 26 sayıyla devirdi

KADINLAR Basketbol Ligi’nin 7.haftasında, F.Bahçe, Alanya Belediye deplasmanında 95-76’lık skorla galip gelmeyi başardı. İlk maçını kaybettikten sonra oynadığı 6. maçı da kazanan sarı-lacivertlilerde Penny Taylor 26, Diana Taurasi 17, Nevriye Yılmaz da 16 sayıyla oynadı.

GÜNÜN diğer karşılaşmasında ise Panküp Kayseri Şeker, deplasmanda İstanbul Üniversitesi’ni 76-53 mağlup etti.

Yenilenen Telekom Efes Pilsen önünde

BEKO Basketbol Ligi’nde bugün Efes Pilsen’e konuk olacak Türk Telekom’da yine değişiklik var. Koç Faruk Akagün’ün istifa etmesinin ardından dün de genel menajer Ahmet Arif Turhan ve yardımcı antrenör Gencer Baytemur da görevlerinden ayrıldı.

BAŞKENT ekibinde yeni antrenör Timuçin Meriç’in ilk sınavını vereceği Efes Pilsen mücadelesi bugün 17.00’de Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Belediye’nin hızını Kartal da kesemedi

AROMA Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde namağlup lider İstanbul BŞ deplasmanda Beşiktaş’ı 23-25, 25-12, 25-21 ve 25-22’lik setlerle 3-1 yenerek 8’de 8 yaptı. Geçen hafta F.Bahçe’yi devirerek dikkat çeken G.Saray ise Maliye Milli Piyango’ya 3-2 yenilirken, günün diğer maçlarında sonuçlar şu şekilde: Ziraat Bankası-Çankaya Belediye Anka: 3-1, Torul Gençlik-Tofaş: 3-0, Arkas-Halkbank: 3-1.

Haberin Devamı