Gazete Vatan Logo
Futbol Şardan hatasını kabul etti

Şardan hatasını kabul etti

‘Cemalgate’ skandalının gerçek sorumlusu asbaşkan Yiğit Şardan tepkilere dayanamayıp istifa etti

G.SARAY’DA ’Cemalgate’ skandalı 4 profesyonelin görevden alınmasından sonra Yiğit Şardan’ın istifasıyla sonuçlandı. G.Saray Asbaşkanı Şardan dün istifasını başkan Adnan Polat’a sundu. İstifası kabul edilen Şardan yaptığı açıklamada “Mart 2008’den beri sürdürmekte olduğum G.Saray Yönetim Kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevimden istifa ettiğimi bildiren mektubu, bugün (dün) Adnan Polat’a ilettim. Son olayı önleyememiş olmaktan ötürü büyük üzüntü duydum. Tüm G.Saray camiasından ve Türk spor kamuoyundan özür dilerim” ifadelerine yer verdi.

‘MAHALLE BASKISI’

ASLINDA G.Saray Cafe Crown’daki büyük skandalın basketbol şubesinden sorumlu asbaşkan Yiğit Şardan’ın teknik kadro üzerinde kurduğu ‘mahalle baskısı’ olduğu da ortaya çıkmıştı. Profesyonellerin kovulmasından Şardan’ı istifaya kadar götüren süreç şöyle işledi: Geçtiğimiz sezon başında sarı-kırmızılı kulübün basketbol şubesinde tek yetkili kişi konumuna gelen Yiğit Şardan’ın takımdaki profesyonelleri G.Saray Liseli ve lise zihniyetiyle doldurması yaşananların da temeli.

HERKESİN kafasındaki soru; ’Neden’di? Neden G.Saray teknik kadrosu sonucu çok da önemli olmayan bir hazırlık maçında cezalı oyuncularını başka isim ve formayla sahaya sürsün ki? Cevap basit: Mahalle baskısı...

OLAYLARIN perde arkasındaki gerçekler bizi taa geçtiğimiz sezon başına kadar götürüyor. ULEB Kupası’nda yarı final oynatan Murat Özyer’in sezon öncesi hazırlık maçlarında kötü performans sergilemesi tecrübeli koçun Şardan’ın gözünde kredisini tüketirken, 12. haftada alınan Beşiktaş Cola Turka yenilgisiyle de Özyer’in G.Saray’daki görevine son verilmişti.

OKAN Çevik de her ne kadar bayan takımıyla Avrupa’da şampiyonluk kazanıp erkek takımının başına geçse de hazırlık döneminde olası başarısızlıkların ’tüm doğrularını’ götüreceğini biliyordu. Dahası bu baskılar kulüp içerisindeki profesyoneller tarafından kendisine iletilmişti. Sezon başında da yeni transferlerden Jasaitis, Wilkinson’ın yanı sıra Polat gibi uzun da sakatken Almanya’da iki Türk koça (Tolga Öngören-Murat Didin) karşı verilecek mücadeleler işte bu yüzden daha da önemliydi.

TUFAN’IN da Bonn maçında sakatlanmasıyla iyiden iyiye kadro sıkıntısına giren Okan Çevik, idari menajer Mert Uyguç ve kaptan Tufan Ersöz’ün “Hocam ne yapıyorsun? Bu maç Sibirya’da olsa tamam ama 4.5 milyon Türk’ün yaşadığı Almanya’da hem de TV’ler naklen verecek. Bunun altından kalkamayız. Mutlaka ortaya çıkar” ısrarlarına rağmen üzerindeki bu ağır yük nedeniyle sahtecilik ve yalan beyana kadar giden kararları vermek zorunda kaldı.

İŞİN acısı; 4 ay boyunca tek bir idmana dahi gitmeyen, basketbolcuların kendisini sadece F.Bahçe Ülker galibiyetinden sonra gördüğü, sporcuların teknik kadronun hiçbir sıkıntısını bilmeyen basketboldan sorumlu ’1’ numara Yiğit Şardan’ın, yarattığı baskının yaşananları tetiklediğinin hiç ama hiç gündeme taşınmaması.

BU arada G.Saray Divan Kurulu, çarşamba günü olağanüstü toplanma kararı aldı. Bu kararın yankısı camiada geniş olurken, Yiğit Şardan’ın da bu baskıya dayanamayıp istifa ettiği öğrenildi. Divan Başkanı İrfan Aktar şunları söyledi: “Konu enine boyuna görüşülecek. Belki yönetime tavsiyeler çıkacak. Kulübümüz için farklı bir şey. İlk defa kulüp tarihinde böyle bir olay yaşandığı için üzerinde önemle duruyoruz.”

HELVACI YOLU ŞAŞIRDI

ŞAŞKINLIĞIN hakim olduğu G.Saray’da dün trajikomik bir olay yaşandı. Yönetim, dün ani bir kararla tüm erkek basketbol takımını toplantıya çağırdı. Erken saatlerde Metin Oktay Tesisleri’nin yolunu tutan basketçiler akşama kadar ağaç oldular. Nedeniyse; oyuncularla görüşecek Mehmet Helvacı’nın Florya yerine Ayhan Şahenk Spor Salonu’na gitmesiydi.

Şardan yönetimi de ikiye böldü

G.SARAY’DA yönetim bugün olağanüstü bir toplantı yaparak basketbol şubesinde yaşanan skandalı masaya yatıracak. Saat 14.00’te Mecidiyeköy’deki kulüp binasında asbaşkan Yiğit Şardan’ın istifasının da ele alınacağı toplantıda sert tartışmaların yaşanması bekleniyor. Bunun nedeni ise sarı-kırmızılıların ikiye bölünmüş olması.

Mümtaz Tahincioğlu ve Ali Haşhaş’ın başını çektiği bir grup “Yiğit’in istifası kabul edilmesin. Beraber geldik, beraber gidelim” diyor. 2. başkan Mehmet Helvacı ve arkadaşlarının düşüncesi ise “Basketbol şubesinin küme düşürülmesini biz isteyelim. Yiğit Şardan’ın istifası da kabul edilmezse bunun ardından 5 istifa daha gelir“ şeklinde.

Cimbom’un koçu Memnun oluyor

CEMAL Nalga skandalı sonrası Okan Çevik’le yollarını ayıran G.Saray’da yönetim Darüşşafaka Cooper Tires’ın koçu Ekrem Memnun’a teklif götürdü. Memnun’un da G.Saray’a sıcak baktığı belirtilirken, tarafların birkaç gün içinde anlaşma imzalaması bekleniyor.

BU arada G.Saray’a bir şok da Simas Jasaitis’ten geldi. Kulübün içinde bulunduğu kargaşadan rahatsız olan Litvanyalı yıldız, ayrılmak istediğini takım arkadaşlarına da iletti. Ayrıca skandalların gölgesinde çalışmalarını sürdüren G.Saray bugün Efes Pilsen’e konuk olacak. Spormax’ten yayınlanacak ve saat 20.00’de başlayacak maçta sarı-kırmızılıların başında antrenör olarak altyapı koçları Sinan Ömeroğlu ve Murat Alkaş çıkacak.

Haberin Devamı