Gazete Vatan Logo
Futbol Sarı kırmızı gözyaşları

Sarı kırmızı gözyaşları

Bir zamanlar ünvanları ‘Avrupa Fatihi’ idi.. Şimdi ise ‘Avrupa Şehidi’ oldular..

Sarı kırmızı gözyaşları

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN

HEY gidi günler hey... Kim derdi ki 2000’in UEFA ve Süper Kupa şampiyonu G.Saray gün gelecek 4 sezon üst üste Şampiyonlar Ligi’ne katılamayacak. Hadi bunu geçtik Türkiye’nin Avrupa’da kulüpler bazında tartışmasız en başarılı ekibi Avrupa Fatihi G.Saray, 2010 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’ne play-off’larda Ukrayna’nın Karpaty Lviv takımına elenecek ve Düşler Sahnesi’nde olmayacak. Yazık G.Saray’ı bu hallere düşürenler UTANSIN. Adnan Polat’ın yine vardır, sarı-kırmızılı taraftarlara anlatacak ‘La Fontaine’ masalları.

MAÇA hızlı başlayan G.Saray oldu. 13’te Arda’nın ortasına Neill vurdu ama defans başarılıydı. 15’te yine kaptanın taşıdığı topa Sarp çok kötü vurdu. 17’de ise ilk yarının belki de en net pozisyonunu Baros ile kaçırdı sarı-kırmızılılar. Çek oyuncu topla ceza alanına kadar girdi, 0’a yakın bir mesafeden şut için geç kalınca Milosevic kayarak müdahale etti ve topu uzaklaştırdı.

24’TE ise Lviv ilk kez ve çok tehlikeli geldi. Golodyuk Ufuk’la karşı karşıya kaldı ama genç eldiven yatarak çok iyi kapattı ve topu dışarı attı. 34’te ise bir Lviv atağını daha Ufuk kurtardı. Fedetskiy sol çaprazdan sağ köşeye çok iyi vurdu ama kalesinde devleşen Ufuk adeta fotoğraf çektirdi. 43’te ise G.Saray’ın sahadaki durumunu özetleyen hareket Arda’dan geldi. Yan hakemin verdiği faul kararına haddinden fazla itiraz eden kaptan ilk önce yardımcının ağzının içine adeta kin kustu. Bu öfkeli hareketlerini orta hakeme de yansıtan Arda kaçınılmaz olan sarı karttan kurtulamadı. 45+4’te Balta’nın ortasına Baros dokunamayınca ilk yarıda eşitlik bozulmadı.

TESELLİ SÜPER LİG!

İKİNCİ yarıda da görüntü farksızdı. 69’da sağdan Khudobyak’ın ortasına Kuznetsov vurdu Ayhan çizgiden golü çıkardı. 71’de ise aynı Kuznetsov, Ali Turan’ın yüzüne tekmeyi gaddarca vurdu. Gurbet Kupası’nda Selçuk’u oyundan atan Kinhöfer dayanamadı ve Kuznetsov’u da kızarttı. 90’da Arda’nın pasında Aydın, Aslan’ı umutlandırdı ama 90+2’de Fedetskiy tüm umutları yok etti, golü attı ardından kızardı ve sarı-kırmızılılar Spor Toto Süper Lig’a geri döndü. Aslında herkes suçluların kim olduğunu biliyor kimse hedef şaşırtmaya çalışmasın yeter...!

KADİR ÇETİNÇALI: Dava en başında kaybedildi

UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalabilmek için mücadele edilen iki 90 dakikayı da gözönüne alırsak G.Saray’a yazık olmadı ancak dramatik bir sonuç oldu.

90+’da turu ele geçiren ekip bir kişi eksik rakibine turu nasıl hediye eder? Hakan Balta’nın transferine ilk günden itibaren karşı çıkmıştım üzgünüm ama haklı olduğum dün Ukrayna deplasmanında artık kesinleşti. Karpaty Lviv karşısında turu mucizevi bir şekilde geçmek üzere olan G.Saray enayice yenilen golle bütün bir sezona etki edecek ağır bir darbe yedi.

BU karşılaşma sadece fiziki mücadele ile yorumlanabilir. G.Saraylı futbolcular ellerinden geldiğince savaştı. Ancak koşmak, savaşmak başarı için yeterli olmuyor. Kalite de gerekli. Bu hüsrana çok neden bulunabilir ama Rijkaard kurtarıcı olarak bu sezon transfer edilen Lorik Cana ile Aydın Yılmaz ve Emre Çolak’ı sahaya sürüyorsa G.Saray davayı başlamadan kaybetmiştir demek.

Haberin Devamı