Gazete Vatan Logo
Futbol Savaştan kaçtılar, şampiyon oldular!

Savaştan kaçtılar, şampiyon oldular!

Antrenman yapacak saha ve imkanları olmamasının yanı sıra kimi zaman giyecek spor ayakkabısı dahi bulamayan Göçmenler, Buca Belediyesi tarafından düzenlenen 15. Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası'na katılarak oynadıkları 20 maçın 18'inden galibiyetle ayrıldı.

Savaştan kaçtılar, şampiyon oldular!

Suriye'de çeşitli liglerde futbol oynayan ancak ülkelerindeki iç savaş nedeniyle geldikleri İzmir'de "Göçmenler" futbol takımı kuran sığınmacılar, sahaları ve spor ayakkabıları olmamasına rağmen katıldıkları turnuvada şampiyon oldu.

Ülkelerindeki liglerde mücadele ederken iç savaş nedeniyle sığındıkları Türkiye'de, "Göçmenler" futbol takımını kuran Suriyeli sığınmacılar katıldıkları turnuvada şampiyon oldu.

Anadolu Ajansı'nın haberi üzerine harekete geçen bir spor firmasının sağladığı forma, çorap, dizlik ve kramponlarla şampiyonluk maçına çıkan Göçmenler, Şen Birlik karşısında 2-0 mağlup olmasına rağmen sahadan şampiyon olarak ayrıldı.

Göçmenler şampiyonluk sevincini yine kendileri gibi Türkiye'ye sığınmış vatandaşları ile paylaştı.

"FİNAL MAÇINDA TOPUMUZ YOKTU"

Takımı kuran ve antrenörlüğünü yapan Mervan İbrahim Acar, oyuncularının zor şartlarda başarılı olduğunu belirterek çok anlamlı bir şampiyonluk elde ettiklerini söyledi.

Takımın sadece maç günleri geldikleri sahada kısıtlı bir zaman diliminde antrenman yaptığını, bazı arkadaşlarının ayakkabısı olmadığı için sahaya çıkamadığını, bazen bir ayakkabıyı sırayla giydiklerini belirten Acar, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Hazırlanmak diye bir şey yok. Bu gençler maç günü gelip antrenman yaptılar, sahamız yok, formamız dahi yoktu. Bazı günler ayakkabısız oynadık. Bazen iki futbolcu tek kramponla sırayla oynuyordu. Bir spor firması bize forma hediye etti. Onlara şampiyon olacağız diye söz vermiştik. Bugün topumuz yoktu. Buca Belediyesi Spor Tesisi Müdürlüğü görevinde bulunan Cüneyt Akyol sadece bu maç için bize top temin etti. Maç sonunda geri aldı."

(AA)