Gazete Vatan Logo
Voleybol Savaştık başardık!

Savaştık başardık!

U23 Bayanlar Dünya Volaybol Şampiyonası'nda milli takımımız şampiyon olurken MVP seçilen Hande Baladın, altın madalyaya giden serüveni Vatan'a anlattı:

Savaştık başardık!

“İki sene önce final elimizden kaçmıştı. Bu kez aynısının olmasını istemedik. Bu yüzden neyimiz var, neyimiz yok oynadık. Umarım bundan sonra böyle şampiyonlukları ülkemize daha çok getireceğiz.”

U23 Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası’nda önceki gün finalde Slovakya’yı yenip tarihi bir başarıya imza atan Milli Takımımız’da turnuvanın ‘En Değerli Oyuncusu’ seçilen Hande Baladın, tarifsiz duygular yaşadıklarını söyledi. VATAN’a özel açıklamalar yapan ve altın madalyayla sonuçlanan macerayı anlatan Hande, “Çok mutlu ve gururluyuz. Milli takım forması altında böyle bir başarı elde etmek çok önemli. Her sporcunun ulaşmayı hayâl ettiği bir başarı elde ettik.
Umarım bundan sonra böyle şampiyonlukları ülkemize daha çok getireceğiz. Darısı Avrupa Şampiyonası’na diyorum.
‘FİNALİ KAÇIRMIŞTIK’
GRUPTAN çıkabilmemiz adına Japonya ve Bulgaristan maçları bizim için çok önemliydi. Gruptan çıkamama ihtimalimiz de vardı. Ama iki maçta da çok iyi savaştık, çok iyi oynadık ve yarı finale kaldık. Yarı finaldeki Dominik maçında 3-1 geri düştük ama son topa kadar mücadeleyi bırakmıyoruz ve o maçı da bu sayede pes etmeyerek kazandık. İki sene önce final elimizden kaçmıştı. Bu kez aynısının olmasını istemedik. Bu yüzden neyimiz var, neyimiz yok oynadık.
AÇIKÇASI MVP olmayı beklemiyordum. Çünkü son maçta turnuvanın genelinde oynadığım gibi oynamadım. Son maça göre düşünürler diyerek Ebrar’ın seçileceğini tahmin ettim. Ama ben oldum. Çok mutluyum. İlk kez MVP seçildim” dedi.

Haberin Devamı