Gazete Vatan Logo
Galatasaray Saygılı ol! Ölümüne mücadele et

Saygılı ol! Ölümüne mücadele et

G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz, sporcularından beklediği felsefeyi açıkladı, bundan taviz vermeyeceğinin altını çizdi:

Saygılı ol! Ölümüne mücadele et

“Yarım gün işe gideyim, yarım gün G.Saray’a geleyim düşüncesi ile burası kalkınmaz. Kaç yaşında olursan ol, tüm mesaini vereceksin. G.Saray isen yenilgiyi asla kabul edemezsin. Yenilgiyi kabul edecek olanın bizimle işi yok. Beraberliğe de prim verilmesine karşıyım.”

G.SARAY’IN yeni başkanı Mustafa Cengiz, kulüp dergisinin şubat sayısına çok özel açıklamalarda bulundu. G.Saray kulübündeki geçmişinden hayatının dönüm noktalarına kadar tüm sorulara yanıt veren başkan Cengiz, yönetim olarak kısa sürede çok şeyi başarmak üzere adımlar attıklarını söyledi. İşte başkan Cengiz’in sözleri:

“1. hedefimiz mali anlamda düzlüğe çıkmak. Kısa vade için elimizde sihirli değnek yok. Sportif olarak da futbolda tek düşünce şampiyonluk. Dört ila altı ay bazında ötelenen ödemelerin yanında biriktirilmiş sorunlar var.

BU sorunları parçalayarak yok etmeye çalışıyoruz. Üç senede önümüzü temizleyip, tırmanacağınız basamakların yolunu temizleyebilirsiniz. G.Saray’da ana hedef borçsuz, artı veren bir bütçeye ulaşmak.

Haberin Devamı

‘ÖZÜR DİLEYİN’

YARIM gün işe gideyim, yarım gün G.Saray’a geleyim düşüncesi ile burası kalkınmaz. Kaç yaşında olursan ol, buraya tüm mesaini vereceksin. Selahattin Beyazıt ağabey beni aradı ve “Sevgili Başkanım size her türlü desteğe hazırım” dedi. İnan edin, çok duygulandım.

BEN futbolcu kardeşlerimle ilk buluşmamda söyledim: “Siz bir gün futbolu bırakacaksınız ve bu topluma karışacaksınız, rakibinize saygılı olun, sahada öfkenize kapılıp hata yapmayın. İstemeden yaptıysanız da, mutlaka özür dileyin.” Biz hep ne diyoruz; rakibe saygılı ol ama ölümüne mücadele et. G.Saray isen yenilgiyi asla kabul edemezsin. Yenilgiyi kabul edecek olanın bizimle işi yok. Ben bu nedenle beraberliğe prim verilmesine karşıyım.”

‘%40 hazır değildik!’

“BAŞKANLIĞA yüzde 60 hazırdım. Yönetimimi oluştururken kimseye söz vermedim. Sosyal medyada troll hesaplar açtırmadım. İnsanlar beni tanımıyordu. İnsanlar genelde tepkisini benimkiyle birleştirdi. Çok hızlı bir süreçti. Yüzde 40 hazır değildik. Bazı abilerim ‘teamül’ dediler. Biz bir şeyleri değiştirmeye geldik. Şu anda “hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyoruz.
YÖNETİM kuruluna giren 15 kişi üç saat önceden öğrendi görev bölümünü. Bu bir yolculuk, hasarsız devam etmeniz mümkün değil. Hiç hasar almıyorsanız zaten hiçbir şey yapmıyorsunuz demektir.
Otursanız zaten çürürsünüz. Kopmalar ve ayrılmalar olacak. Bir yandan birleşmeler de olacak.”

Haberin Devamı

‘Taraftarı aptal yerine koyamazsınız’

“BURAYA magazin için gelmedik. Bilmedikleri belki de şu; bu camiada binlerce Mustafa Cengiz var. Taraftarı aptal yerine koyamazsınız. Yalan söylediğinizde bir şekilde ortaya çıkar. Uzun vadede taraftarın desteği ne kadar olursa, sorumluluğum da o kadar fazla olur. Omuzlarımda bu yükü sonuna kadar hissediyorum.”

‘G.Saraylı olmamak daha zordur’

“KENDİMİ bildim bileli G.Saraylıyım. Belki mahalledeki bir abim, belki başka bir kişi, belki de okuduğum bir yazı nedeniyle, onu tam hatırlayamıyorum... Bir şekilde G.Saraylı oldum. Kendimi bildim bileli sokaklarda Metin Oktay’ım diyebilirim. Bizim tüm kaleci arkadaşlarımız Turgay Şeren olurdu. Bazı arkadaşlarım İsfendiyar olurdu, bazıları Candemir... Aslında G.Saraylı olmamak daha zordu bizler için.”

Haberin Devamı

‘F.Bahçe batsın istemeyiz’

“BİZİM için rakip kim olursa olsun önce dostluk gelir. Rakibe saygısı olmayanın kendine saygısı olmaz. Bugün F.Bahçe batsın ister miyiz? Kesinlikle istemeyiz. Çünkü tarihe baktığınızda bütün büyük imparatorlukların büyük rakipleri vardır.
Biz de F.Bahçe ve Beşiktaş’tan besleniyoruz. Onlar iyi oldukça biz de daha iyi olmaya çalışıyoruz. Bu bir matematik. Bunu inkâr edemezsiniz. Eski ezberlere takılmamak lazım.”

‘Aslını inkâr eden haramzadedir’

“A grubu dışında yılda 400 üye alıyoruz. Bu rakam çoğaltılabilir. Ama şöyle de bir şey var. Bizim aslımız G.Saray Lisesi... Aslını inkâr eden haramzadedir. Biz bu temel üzerinde belli dengelerle G.Saray taraftarının katılımını da bir orana bağlayarak ve sadakat şartını başa koyarak üyeliği bir dengede tutmak istiyoruz.”

‘Kalede duran hayatını kaybedermiş’
“NEDEN Turgay Şeren idoldü kaleci arkadaşlarımız için? Çünkü Turgay Şeren zıpladı mı telgraf direklerinin ucuna değermiş, biz buna inanırdık. Metin Oktay şut attığında, kalenin arkasında kimse duramazmış, çünkü duranlar hayatını kaybedebilirmiş. Biz bunlarla yaşardık.”
‘Warcraft oyununda 84 seviye ilerledim’
“STRES anında bilgisayar oyunu oynarım. ‘Espor ile ilgilenin’ dediler yönetime geldiğimde. Ben önce bir gülümsedim. “World of Warcraft oyununda 84 seviye ilerledim. Sonra bıkıp bıraktım. Şimdi “Elder Scrolls Online” oynuyorum. Fena da gitmiyorum.”
G.Saray’ın gücü medyaya yansımıyor!
“ULUSU bir arada tutan çimentolardan bir tanesi spor kulüpleri. Bunun için de en büyük payda da tevazu yapmaya gerek yok; G.Saray. Bakın tüm anketlere G.Saray sayısal olarak önde gelir. Medyamızda paydanın yansımasını görüyor muyuz? İşte o noktada sıkıntımız var.”

Haberin Devamı