Gazete Vatan Logo
Kasımpaşa Spor Scarione Paşa

Scarione Paşa

İstanbul derbisinde Kasımpaşa, Arjantinli yıldızıyla kazandı.

Scarione Paşa

Süper Lig’de 2. haftanın açılış maçında Medipol Başakşehir, Kasımpaşa’nın konuğu oldu. Ev sahibi Paşa 32. dakikada Oscar Scarione’nin golüyle kazanıp 2’de 2 yaptı

BİRİ değişime biri dönüşüme uğramış iki takımın mücadelesinde her şey futbol için çok uygundu. Değişen IBFK, dönüşen Kasımpaşa önünde bildik ‘yumruk halinden uzak’ balansı bozulmuş, ayarı kaçmış haldeydi. Kasımpaşa ise uğradığı dönüşümle geçen sezondan daha bir takım haline bürünmüş, en azından sahaya resmi kötü vermeyen bir yapı içinde yayılmıştı. Kalıbı kıyafeti düzgün görünüyordu.
12’DE sağ taraftan Uğur ile kaleye atılan topun dışında hücum ile alakası olmayan IBFK önünde Kasımpaşa genelde istediğini yapabildi. 30’da Tunay ile girilen gol pozisyonundan 2 dakika sonra Mahmut-Bekir ortaklığındaki büyük hatanın cezasını Scarione kesti. Geçen yılın taş gibi Başakşehir’i rakibine adeta kartondan bir içi boş kutu edasıyla mukabele edemiyordu. Kasımpaşa Donk önderliğinde gol sonrası rahat futbolunu uzun sure sürdürdü. 76’da Hakan Arslan’ın şutuna kadar ne pozisyona girdiler ne pozisyon verdiler! Emre’nin 2 başarısız şut girişimi IBFK adına netice getirmezken, ne ikinci toplarda ne kenar ortalarda ne bsakı kurmada başarılı olabildiler. Enver Cenk ªahin’in oyuna girmesiyle bir parça hareketlenseler de, ev sahibinin dün akşamki özgüven ve soğukkanlılığı maçı 1-0’da tuttu.
KULÜBELERİN birinde Rıza hoca gelecekten umutlu, Abdullah hoca ise endişeli profil çizdiler. Geçen yılın 4.sü için yenilgiden daha vahim olanı hocanın vücut diliydi!

Haberin Devamı