Gazete Vatan Logo
Futbol Semih Özsoy'dan önemli açıklamalar

Semih Özsoy'dan önemli açıklamalar

Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy, Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko maçındaki Datome'nin sakatlanmasının ardından yaşanan 'ambulans' krizi ve diğer birçok konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özsoy ayrıca, toplantıya katılacağı daha önceden açıklanan Başkan Ali Koç'un ise Bankalar Birliği ve Kulüpler Birliği toplantılarının beklenenden uzun sürmesi sebebiyle basın toplantısına katılamadığını belirtti.

Semih Özsoy'dan önemli açıklamalar

Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy, Anadolu Efes-Fenerbahçe Beko maçındaki Datome'nin sakatlanmasının ardından yaşanan 'ambulans' krizi ve diğer birçok konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Özsoy ayrıca, toplantıya katılacağı daha önceden açıklanan Başkan Ali Koç'un ise Bankalar Birliği ve Kulüpler Birliği toplantılarının beklenenden uzun sürmesi sebebiyle basın toplantısına katılamadığını belirtti.

Semih Özsoy'un açıklamaları şöyle:

Basketbolda epey bir yol kat ettik. Biz istiyorduk ki basketbolu oyunculara bırakalım. Dün akşam yaşanan olaylar basketbol dışında insanlık namına üzüleceğimiz görüntülerdi.

'Ambulans' krizi

Bilgi kirliliği, gündemi saptırma adına bazı açıklamalar olabilir. Dün yaşananlar şudur ki: Travma riskiyle karşı karşıya kalan oyuncumuz ambulansla hastaneye götürülmemiştir. Asıl soru biz buralara nasıl geldik? Bunlara çanak tutanlar kimlerdi?

Travma geçiriyor diye MR'a girmesi gereken oyuncunun aciliyetini sizlere bırakıyorum! Bizim salonumuzda 3 ambulans var. Burada odaklanılması gereken candır. Anadolu Efes öyle demiş bilmem ne... Onların yaptığı başından beri kabul edilemez.

Haberin Devamı

Anadolu Efes'in baştan beri yaptıkları kabul edilemez ama buraya gelmemizin tek nedeni Ergin Ataman'dır.

"Bu kişi arsızlığı sermeye edinmiş..."

Bu sürecin başında Anadolu Efes'in antrenörü geçmişten kalan arsızlığı sermaye edinmiş üslubuyla, bunu her yerde kullanmayı bir avantaj olarak kendine hak görmüştür.

Süreci kısaca hatırlayacak olursak, olaylar olmadan önce o şahsın ilk söylediği şey, Sayın Ali Koç'a azmettirici demesi. Bunun heralde hukukta da yeri var. Can güvenliğim olmadığından dolayı Ataşehir'e gitmeyeceğim demesi yanına kar kalmıştır. Bun insanın birçok camiayla sıkıntılar var. Türk sporunda görmediklerimiz biz bu arkadaşlar yaşadık. Polis şapkasıyla, kurşun geçirmez yelekle maça çıkmak mı? En sonunda da kulaklıkla maça çıktı.

Geçmişte kalan hesapları gündeme alan, içerden veya dışardan biri bu şahsa bir şey yapsa, zor durumda kalır mı kalmaz mı? Biz bu süreçte sesimizi çıkarmadık. Bu yıllardan beri böyle devam ediyordu. Anladığımız kadarıyla kendi kulübünün de sessiz kalması, demek ki bir planın bütünü.

Haberin Devamı

Hakem hatalarını gündeme bile getirmek istemiyoruz. Fakat biz herhangi bir mağlubiyete kılıf arayacak durumda değiliz. Şunu peşinen söyleyelim, biz şampiyon olacağız. Artık birilerinin bu duruma dur demesi lazım. Kardeşi kardeşe kırdırma mevzusunun sona ermesi lazım.

Ben hayatımda ilk defa otomatik silahlı polisi salonun içinde gördüm. Bu süreçte biz dahil aklı-selim davranan tek mercii de Spor Şube'dir.

"Obradovic'in yüzüne tükürüldüğünde..."

2013'te Sayın Obradovic'in yüzüne tükürüldüğünde, bunları hiç provoke etmeden yürüdü gitti kendisi. Ne eski yönetimimiz ne de biz bu olayı kullandık. Kullanmamak bir teşekkürü gerektirirken, biz eleştirildik.

Seyircimize yapılan, Ergin Ataman'ın istekleriyle yapıldığını da bir kez daha ispatladılar. Tabi ki gerekli anonslar yapılmalıdır ama serinin başından beri taraftarlarımıza yapılanlar kabul edilebilir şeyler değildir.

Haberin Devamı

Bana Galatasaray maçında küfür edildiğinde anons yaptırmayan hakem, dün daha maç başlamadan anons yaptırdı. Bununla birlikte işi basketbolun bekası olması gereken federasyon yetikilileri, daha provoke bir rol sergilemektedir. Gözlemci raporu kimler tarafından yapılıyor? Bu rapor altında istediklerini yazabilen insanlar, bize ağır cezalar verilmesine sebep olmaktadır.

"Türk basketbolunu elinde oyuncak..."

Bir bütün içerisinde Ergin Ataman'ın, Türk basketbolunu elinde oyuncak etmek istemesi, federasyonun da buna alet olması kabul edilebilir şeyler değildir.

Fenerbahçe seyircisi de hiçbir antrenöre ve sporcuya tarihte böyle bir davranışta bulunmamıştır.

"Neden Ergin Ataman?"

Ergin Ataman'ın İspanya'da taraftarımıza ettiği küfüre hiçbir yerde rastlamadık. Sorulması gereken soru, neden Ergin Ataman'dır? Tabi ki doğru şeyler değil, yapılmasın küfür edilmesin ama bu soru da sorulmalıdır. Ataman, arsızlığı sermaye edindiği için başkanımız Ali Koç'un kendisinden özür dilemesini bile talep etmiştir.

Haberin Devamı

"Yaşananların nereye varacağını kestiremiyoruz"

Sükunete davet ettiğimiz Fenerbahçe taraftarına karşı hakaret ederek bizi pişman etmiştir. Tabi ki taraftar küfür etmesin ama artık yaşananların nereye varacağını kestiremiyoruz.

Buna çanak tutan federasyon yetkilileri ne yaptıklarını düşünmelidir. Hakemler, federasyon, Ergin Ataman bu camianın da bir tolerasyonu vardır. İnşallah bundan sonraki iki maçta arkadaşlarımız çıkacaklar, oynayacaklar ve şampiyon olacaklar. Biz bu süreçte çok zorlu süreçten geçtik, değerli insanları kaybettik. Bizim onlara şampiyonluk borcumuz var. Ortaya fitneyi fesatı sokup, kulaklık takıp sahaya çıkmak hoş bir durum değil.

"Her camianın bir sabrı, sınırı vardır"

Dünyanın bir tarafından gelmiş Efes’in Amerikalı oyuncularının eşlerinin dün tribünlerde yaptığı hareketler de kabul edilemezdir. İşte bu iklimi yaratan, sağlayan Ergin Ataman’ın kendisidir. Bu Türk basketbolu için tehlikelidir. Bu şekilde karşınıza gelmek hoş değil ama hakemler, federasyon, Ergin Ataman…. her camianın bir sabrı, sınırı vardır. Bunla sınanmamalıdır.

"Şampiyon olacağız"

Bir kez daha ikaz ediyorum herkesi. Bir şampiyonluğa, bir kupaya değmez. Biz bu çirkeflikleri yapmadan bu kupayı nasıl alınabileceğini göstereceğiz herkese. Bazı söylenecek şeyleri de önümde yazmasına rağmen söylemiyorum.

Bence Ergin Ataman'ın problemi kendisiyle. Bugüne kadar konuşmadık ama bundan besleniyor kendisi. Bizden uzak olsun istedik ama kurtulamadık.

Size onlarca camia sayabilirim Ergin Ataman'la sıkıntısı olan. Bu tip insanların Türk sporundan çekildiği takdirde güzel günler olacaktır.

Mahkemeye başvurmayalım dedik ama hakkımızı arayacağız anlamına gelmez bu. Rakip salona gitmeyeceğiz diyen bir insana federasyon neden bir şey yapmaz? Biraz iyi niyetimizden gecikebiliriz ama şuna emin olun Fenerbahçe'nin hakkını kimseye yedirmeyiz.

"Takım yorgun ama şampiyon olacağız"

Takım yorgun, Final-Four öncesi tüm rekorları alt üst etti. Sakaltıklar belimizi büktü. Bir sezonda iki oyuncumuzun yakınını kaybetmesi de üzücü. Moralsizliklerinin nedeni haksızlıklar. Bunların hiçbiri mazeret değildir. Yürekten inanıyorum şampiyon olacağız. Bu şampiyonluktan sonra epey bir tatil yapacaklardır.

"Yarın Ergin Ataman tıpış tıpış gelecek"

Yarın Ergin Ataman tıpış tıpış gelecek ve maçını oynayıp gidecek. Taraftar 'Fenerbahçe sen çok yaşa' diye bağırsın.