Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Sen yeter ki eskrimi bırakma

Sen yeter ki eskrimi bırakma

Gençlik ve Spoer Bakanlığı, eğitim için spordan vazgeçme noktasına gelen Avrupa ve dünya şampiyonu İbrahim Ahmed Acar için seferberlik ilan etti.

Sen yeter ki eskrimi bırakma

İBRAHİM Ahmed Acar... Türkiye’ye 94 yıllık eskrim branşında ilk Avrupa ve dünya şampiyonluğu kazandıran isim. Geçtiğimiz mart ayında Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Avrupa Şampiyonası’nın ‘kılıç’ kategorisinde yarışan milli sporcu burada elde ettiği tarihi zaferin ardından 1 ay sonra yine aynı ülkede yapılan Dünya Şampiyonası’nda da kürsünün ilk sırasında yer aldı.

ANCAK 17 yaşındaki sporcu bu kariyerin ardından aynı zamanda başarıyla yürüttüğü eğitim hayatını da göz önüne alarak sporu bırakma kararı aldı. Ankara’nın en köklü okullarından biri olan Atatürk Lisesi’nde 3. sınıfta okuyan Acar’ın bu kararını öğrendikten sonra ise hemen Gençlik ve Spor Bakanlığı devreye girdi. Bu kadar potansiyelli ve geleceği çok parlak olan bir ismin, spordan kopmasına izin vermek istemeyen bakanlık, 17 yaşındaki sporcu için adeta seferberlik ilan etti.

LİSANSI DA ÇIKIYOR

MİLLİ Eğitim Bakanlığı ile görüşen yetkililer, onay aldıktan sonra Atatürk Lisesi’nin en alt katına İbrahim Ahmed Acar’ın antrenmanlarını yapabileceği özel eskrim pisti getirildi. Acar ile ilgilenecek özel bir antrenör de tahsis eden bakanlık görevlileri, 17 yaşındaki milli sporcuya Turkuaz Spor Kulübü’nden lisans çıkarmak için de işlemleri hemen başlattı.

Haberin Devamı

NORMALDE okula servisle gidip gelen İbrahim Ahmed Acar için bakanlık, sporcunun vakit kaybı yaşamaması nedeniyle sporcuya bir de özel araç tahsis etti ve eskrimi bırakmaya niyetli olan Acar’ı bu spora geri kazandırdı.