Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Şenol Güneş: Mayıs'ı görmemi istemeyenler var!

Şenol Güneş: Mayıs'ı görmemi istemeyenler var!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlılardan Milli Takım'a geçiş süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş: Mayıs'ı görmemi istemeyenler var!

TFF tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada Milli Takım teknik direktörlüğüne getirilen ve sezon sonuna kadar Beşiktaş'taki görevine de devam edecek olan Şenol Güneş, düzenlediği basın toplantısında yaşanan süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Güneş'in açıklamaları:

Herkesin kandilini kutluyorum öncelikle. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aynı temenni konusunda güzel bir hava var.

Son günlerde yaptığımız işleri eleştirenlerin olabileceğini biliyoruz. Bu eleştirilerin boyutu insani boyutların dışına çıkmış olsa bile daha önce başımızdan geçtiği için hoşgörüyle karşılayacağımız, dersler çıkaracağımız durumları değerlendireceğim. Bazı arkadaşlar (basın mensubu) daha önce de bizi yok sayıyorlardı, şimdi de yok saymaya başladılar. Bunu görüyorum, hissediyorum. Kin ve nefret tohumları var, benim kimseye karşı böyle duygularım yok. Mayıs'ı görmemi istemeyenler var. İnşallah onlar çok Mayıs görürler. Benim yaşımdan rahatsız olanlar da var, onlara benim yaşım nasip olsun. Kin ve nefret tohumlarının ötelendiği bir hayalim var.

Haberin Devamı

Bundan 4 yıl önce Fikret Orman'ın çağrısıyla Beşiktaş'ta göreve geldim. Bugüne kadar gelen süreçte neler yaptığımız, neler yapmadığımız sizlerinde elinde. Beşiktaş büyük bir markadır. Beni de bugüne kadar kimse yalnız bırakmadı. Beşiktaş ailedir, doğruların, ilkelerin takımıdır. Büyük Beşiktaş taraftarı beni sevdi, kucakladı. Kısa bir sürede kalsa da Beşiktaş taraftarına karşı bu duygularımda hiçbir şey değişmedi. Sevgim sonsuz. Saygım sonsuz. Ve değişmeyecek. Beşiktaş'a olan sevgim, yüreğimde hep kalacak.

Bugüne kadar hem taraftarlara, yönetime, sizlere açık olmaya çalıştım. Gizli bir hesap içindeymişim gibi gösterilmesine üzüldüm. Ben Milli Takım ile ilgili düşüncemi siz sordunuz bana, açıkladım. Beşiktaş'tan ayrılınca başka kulüp istemem dedim. Bugünkü yaşananlarla ilgili bir hayal kırıklığı yaşamıyorum. Beşiktaş'ta, yaşanması gereken bir değişim yaşanıyor.

Bugüne kadar hem taraftarlara, yönetime, sizlere açık olmaya çalıştım. Gizli bir hesap içindeymişim gibi gösterilmesine üzüldüm. Ben Milli Takım ile ilgili düşüncemi siz sordunuz bana açıkladım. Beşiktaş'tan ayrılınca başka kulüp istemem dedim. Bugünkü yaşananlarla ilgili bir hayal kırıklığı yaşamıyorum. Beşiktaş'ta, yaşanması gereken bir değişim yaşanıyor. Milli Takım'la ilgili görüşlerimi zaten bir maçtan sonra kamuoyuna açıklamıştım Başkan da biliyordu. Benim Başkan ile ne gibi bir kavgam olabilir ki. Ben onun çalışanıyım. Gerekirse işime son verir.
Beşiktaş'ın ekonomisi ile beklentisi arasında bir çelişki olduğu gerçektir. Bu çelişkileri düzeltmezsek her kulüpte daha büyük facialar olacaktır. Ayrılmak isteği benim önceliğim olan bir durum değildi. Ben buraya ayrılmak için gelmedim. Öyle olsa 2 yıllık sözleşme imzalamazdım. Bazen ayrılık kaçınılmaz hale geliyor. Hayat, hesapla değil nasiple yaşanıyor. Sorunlar var ama burada kimseyi suçlayamam.

Görevim bitinceye kadar başkana ya da başkasına saygısızlığım olmayacak. Ama katılmadığım arkadaşlar var. Ben burada bir hile yapayım da kalayım diye düşünmedim. Şimdi de yapmıyorum. Ayrılacağım son gün bile ilk günkü sevgimle çalışacağım. Kimse bundan şüphe etmesin. Sezon sonunda ayrılacağım gibi görünüyor.
Beni Fenerbahçe düşmanı olarak gösteriyorlar. Ben Fenerbahçe'ye hiç saldırmadım. Dayak yiyen bendim. Ben bugün Ersun Hoca ile görüştüm. Ali Koç'la da görüşeceğim. Çok sevdiğim, saygı duyduğum biri. Ben herkesle görüşürüm. Niyetim herkese güzel bakmak.

Kayseri'de yanıma öğrenciler geldi. Ağlıyor. Niye ağlıyorsun ya, ağlaması gereken biziz. Bana kızan ve sevmeyen olacaktır ama iyi niyetimi anlatamadığım için üzgünüm. Beşiktaş'taki üzüntümü bana silah olarak kullananlara cevap veremediğim için üzgünüm.
Benim bundan sonraki hayalim yeni bir düzen ve hayal kuralım. Hep birlikte. Bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Sizinle konuşmak istiyorum ama bir korku var bende. Hep birlikte yapacağız. Başka yolu yok. Futbol birleştirebilir ama biz son yıllarda bunu ötekileştirdik.
Milli Takım yalanla olan bir şey değil. Gizli olan bir şey yok. Benim Federasyon Başkanıyla görüşmem gizli olmaz. Anlaşma zaten göz önünde olan bir şey. Bana sordu, 'Ne zaman geliyorsun' Mart'ta bekliyorum' dedi. Sezon sonuna gelmeye sıcak bakarım dedim. Tekrar görüşmeler oldu arkasından. Sonunda yeniden bana gelindi.
Seneye ben kalıp kalmayacağımı bilmiyordum. Ben de bundan emin olmalıyım. Yönetimin de kongresi var. Ben 2 yıl daha anlaşsam, gitsem de işimi yapacağım. Gitsem de yanlış iş yapamam burada. Mart'ta gelmeye sıcak bakmıyordum. Bana ısrarla o söylendi ama ben hala o sözün içerisinde eziliyorum.

Böyle bir şeyi kabul ettim evet ama yarın ne olur onu da bilmiyorum. Bana yazı geldi, gideceğim söylendi. Ben söz vermem kolay kolay ama bu sözün altında ezileceğim. Haziran'a kadar kim oynayacaktı? Benim katılacağım düzen en mantıklı gelen karar oldu. İki takımı çalıştırma düzenine çok takılıyorum hala.
Bugünün hürmetine Milli Takım görevine soyunacağım. Milli Takım'ın başında 2 maça çıkacağım ama bir yenilik yapmayı düşünmüyorum. Bu iki maçı taşıyacak şekilde 1 haftalık gideceğim. Haziran'dan itibaren de anlaşmayı yürürlüğe koyarsa olacak.

Fatih Terim, Mustafa Denizli size ne yapmış? Ben de dahil bu üç arkadaş diyorlar. Yenileri yok mu varsa gelsin. Yaşlı oynamasın diyorlar. Genç oyuncu varsa oynasın.
Sattı diyorlar, neyi sattım ben, nasıl satmışım? Beşiktaş'ı sattı diyorlar. Ben kimseyi satmadım. Hepinizi kucaklayacağım. Gelin bunu birlikte yapalım. Ortak değerlerimiz olsun. Hayallerim var, kazanma hırsını yaşayan biriyim. Bunu oyuncular bilir. Eğer patlamıyorsam takıma zarar vermemek içindir.
Milli takım başka bir olay. Biz zaten kendi ülkenin takımına hizmet için çağrılıyoruz. Biz tercih etmiyoruz bunu. Beşiktaş'ın zarar görmemesini tabi ki istemem. Gitmem mi zarar verir kalmam mı? Karar vermeden kamuoyu oluşturmak yanlış. Daha önce ayrılmamın hata olacağını söylemiştim.
Şu anda ben görevim ne olursa olsun Beşiktaş için en iyisini yapıyorum. Fenerbahçe ve Kayseri'yi yenseydik aklım yerinde mi olacaktı? İki maça gidiyorum diye mi aklımı kaybedeceğim? Benim gitmem demek bırakıp kaçmak demek. Bugün başkanın bırakıp gitmeyeceğini biliyor muyuz? İstifa etsem ne olacak? Kulüp ne yapacak? Bunları isteyenler var. Bırakın beni. Benim milli takımla anlaşmam ilkesizlikse kimse anlaşamaz o zaman.
Kampta söylendi bana. Hocayla devam kararı aldık dediler. Niyet olabilir ama gelmedi hiç önüme. Teklif gelmedi bana. Ben buradan ayrılmak istemiyordum. Belki zamanında teklif gelseydi Beşiktaş'ta devam ederdim. Onların da haklı tarafları vardı. Kongreleri vardı. Yönetim içinde beni istemeyenler vardı.
Beşiktaş'ın muhasebesine gittiğiniz zaman benim ne alıp ne alacağımın hepsi görülür. Burada konuşmanın bir anlamı yok. Beni Mayıs'ta öldürenler de var. 70 yaşımı gösterenler de. Onlara hakkımı helal etmiyorum. Onlar gelip benden helallik istesinler. Futbolcuların ödemeleri günü gününe yapılmazsa başarı beklemeyin.
Lucescu döneminde konuştuğum da olmadı. Daha sonrasında yine açıldı konu. Hiçbiri resmiyet değildi. Ben burada göreve devam ediyorum. Konuşulan konular sezon sonundan sonrası içindi.
Ne Burak'ı ne de Ricardo hiçbir oyuncu antrenöre saygısızlık yapamaz. Hiçbir hoca da yönetime yapamaz. Sosyal medyada bizi yok etmek isteyenler ortalık çamur olduğunda kendileri boğulurlar.
Beşiktaş taraftarı beni seviyor benim gördüğüm kadarıyla. İkinci yarı hiç çağrılmadım tribüne. Onların takdiri. Ben sonuçtan çok keyifli futbol olmadığı için rahatsızım.
Milli Takım'da mevcut kadro içinde olan arkadaşlarla devam edeceğim. Mart'taki iki maçta durum bu. Haziran'da tekrar düşüneceğim. Gideceğim kesinleştiğine göre benim buradan iyi bir izlenimle ayrılmak iyi futbolla olmalı. 1 Haziran'da başlıyorum resmi olarak. Yarın ne olacağını bilemeyiz. Geçici göreve çağırdılar.
Her türk oyuncu bu saatten sonra Beşiktaş'a karşı oynadığı maçlarda kendini göstermek isteyecek. Yeter ki güzel futbol oynansın. Oynayan her oyuncu alınmayacak ama en iyilerini almaya çalışacağız.
Düşüncemi tarif edemesem bile, benim duygu ve düşüncelerimi taşıyan birini Beşiktaş'ta görmek isterim. Başarılı olma mecburiyeti var bu takımın.

Haberin Devamı