Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Şenol Güneş ilk peşinde!

Şenol Güneş ilk peşinde!

Siyah-Beyazlılar’ı Kupa 2’de son 8’e taşıyan Güneş, bu turda Lyon’u geçip Beşiktaş tarihine adını altın harflerle yazdırmayı hedefliyor.

Şenol Güneş ilk peşinde!

UEFA Avrupa Ligi’nde önceki akşam Olympiakos’u devirerek çeyrek final bileti alan Siyah-Beyazlılar, tam 14 sezon sonra bir ilki yaşadı. Rumen teknik adam Mircea Lucescu’nun yönetiminde 2002-03 sezonunda Çek Cumhuriyeti ekibi Slavia Prag’ı devirerek son 8’e kalan Kara Kartal, bu başarıyı Şenol Güneş’le birlikte de yakaladı. Süper Lig’de Kara Kartal’ı 6 sezon sonra Süper Lig şampiyonu yapan Güneş, UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final turunda eşleştikleri Fransız temsilcisi Lyon’u geçmeleri halinde Beşiktaş’ı bu turnuvada yarı finale taşıyan ilk teknik adam olarak da tarihe geçecek.

Fatih Terim’den sonra 2.kez

Hocalık kariyerinde daha önce 2002 Dünya Kupası’nda Türkiye Milli Takımı’nı 3. yapan Güneş, şimdi ise UEFA’da çeyrek ve yarı final turlarını geçip 24 Mayıs’ta Stockholm’deki Friends Arena’da kupayı kaldırmanın hesaplarını yapıyor. Beşiktaş’ın UEFA Kupası’nı kazanması halinde Kupa 2, Türkiye’ye ikinci kez gelecek. Daha önce Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, 2000 yılında bu kupayı kazanmıştı.

Haberin Devamı

‘Bundan sonra rakip fark etmez’

Dün İsviçre’nin Nyon kentinde yapılan kura çekimini Nevzat Demir Tesisleri’nde birlikte izleyen futbolcular, çeyrek finalde rakibin Lyon olarak belirlenmesi sonrasında zor bir eşleşme olacağı yorumunda bulundular. Vodafone Arena’daki Olympiakos zaferiyle özgüven depolayan futbolcular, “Bundan sonra kim gelirse gelsin fark etmez. Elimizden geleni yapıp Stockholm’de olacağız” görüşünde birleşti.

Başkan Orman’ın en büyük hayali

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın, görev yaptığı süreçte elde etmek istediği en önemli başarının Avrupa’da kupa kaldırmak olduğu biliniyor. Orman, “Süper Lig’de şampiyonluk yaşadık. Şimdi sıra Avrupa’da... Şampiyonlar Ligi dersem hayalci davranmış olurum ama Avrupa Ligi’nde bu başarıyı elde edebilecek güçteyiz” diyerek oyuncularına hedefi göstermişti.

(Fanatik)