Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Şenol Güneş: Tolgay'a karşılık Şener'i vermiyorlar

Şenol Güneş: Tolgay'a karşılık Şener'i vermiyorlar

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalya kampında önemli açıklamalarda bulundu. Tolgay Arslan'ın Fenerbahçe'ye transfer olacağı iddialarıyla ilgili konuşan Güneş, "Tolgay'ın Fenerbahçe ile görüştüğü söyleniyor ancak karşılığında Şener'i vermiyorlar" dedi.

Şenol Güneş: Tolgay'a karşılık Şener'i vermiyorlar

Siyah-beyazlı takımda teknik direktör Şenol Güneş, basın toplantısı düzenledi. Birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam, Tolgay Arslan konusuna da açıklık getirdi. Güneş, "Tolgay'ın Fenerbahçe ile görüştüğü söyleniyor ancak karşılığında Şener'i vermiyorlar" ifadesini kullandı.

Güneş'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Burak Yılmaz idman yapmamıştı. Arka adalesinde bir gerginlik vardı ama idmana çıkmasında sorun değil. Caner'in de rahatsızlığı var. Burak'ın idmansızlığı önemli. Ondan çok şey bekliyoruz. Burak Yılmaz ile Trabzonspor'da çalıştım, futbolu çok seven biri. Burak gittiği her yerde başarılı oldu. Burak, bu yeteneğiyle dünya çapında olacak bir oyuncu. Arkadaşı için ülkesi için her şeyini veren bir karakter. Böyle bir oyuncunun yıpratılmasını, yıpranmasını doğru bulmuyorum. Hataları vardı, benim de vardır. Birlikte çalıştığım dönemde her türlü özveriyi yapan bir oyuncunun istenmesi normaldir. Bu transfer sadece benim istememle olmazdı. Burada olduğu için mutluyum.

Haberin Devamı

-Türkiye'de forvet derseniz Burak ve Cenk Tosun derim. Başka birini diyen olursa, dinlemek isterim.

-Burak Yılmaz, Beşiktaşlı olduğunu Trabzonspor'da da söyledi, medyaya da söyledi. Beşiktaş böyle bir yer, ben de Trabzonsporluyum. Zamanında gelmiş, gitmiş. Demek öyle gerekmiş, şimdi de gelmesi gerekmiş. Bugün Beşiktaş'ın alacağı en iyi isim.

"BABA HAKKI OLAMAZ AMA..."

Burak'ın maliyeti Vagner'den daha ucuz. Tartışıyoruz, neyi tartışıyoruz? Beşiktaş maçında yere düşmesi var, olabiliyor. Beşiktaş taraftarının ona sahip çıkacağını düşünüyorum. Baba Hakkı olamaz, zamanı yetmez ama efsanelere layık olacaktır.

"BURAK'A KEFİLİM"

Kimseye kolay kolay kefil olmam ama Burak Yılmaz'a kefilim.

"BURAK'I UZUN ZAMANDIR ARAMADIM"

Burak Yılmaz'ı uzun zamandır aramadım. Trabzonspor'a gittiğinde o dönemki başkan arayıp 'Sakın sen araya girme' demişti. Ben araya girseydim, Burak'ı alırdım.

AYRILIK AÇIKLAMASI

- Uzun süre bir kulüpte kalmanın artıları da vardır, eksileri de vardır. Yıpranma payları vardır. Burada iyi bir iz bıraktım, bunun için mutluyum.

Haberin Devamı

- Beşiktaş'ta mutluyum. Sezon sonu mukavelem bitiyor. Şu an bir şey yok, eğer isteniyorsa konuşuruz, değerlendiririz. Şu an sadece sonuçtan mutsuzum. Başkanla kavgamız olmadı.

-Ben bir kulüpte, burada çalışırken her zaman son günüm gibi çalışıyorum.

AYRILACAK OYUNCULAR

-Tolgay bizim için çok önemli bir oyuncu. Oynamadığı zaman mutsuz oluyor. Etrafına negatif enerji yayıyor. Transfer konuşmaları da yapıyordu.

-Gökhan Töre'nin oynaması gerekiyor. Az süre vermiş olabiliriz ama maçlar kritik. Babel, Lens, Quaresma var, oynatamadık. Vagner çok yetenekli ama bizde tutmadı. Oynamadığı zaman sorun yaratmadı ama beklediğimizi veremedi. Güven ve Mustafa'nın yedeği Vagner olmaz."

-Adriano giderse hem sağ hem de sol bek alabiliriz.

-Enzo'nun durumu belli değil. O giderse belki sol ayaklı bir stoper alabiliriz.

-Oyuncuları kiralık gönderebiliriz ama oraya da gidip oynayamayacaksa hiçbir anlamı yok. Oyuncular gittiği yerde gelişmeyi düşünmeli.

-Larin için de Fatih için de takımdaki performansları iyi olursa kadroda tutarım. İkisini de isteyen takımlar var.

Haberin Devamı

"FİKİR AYRILIĞI YAŞADIK"

Tolga'nın olumsuz bir durumunu görmedim ama yönetim kararıdır. Bu konuda fikir ayrılığı yaşadık.

"DEFANSA OYUNCU ALMAMIZ GEREKEBİLİR"

Şu an Burak Yılmaz ve Mirin'i aldık. Belki defansa oyuncu almamız gerekebilir. Isimat-Mirin'e önceden baktığımızda çok pahalıydı ama bu dönem baktığımız mali açıdan uyguna geldi.

-Defansta sürekli oyuncu değiştirdik. Ben bu durumu sevmiyorum ama şartlar böyle gerektirdi.

-Stoperde pahalılardan faydalanamadık, ucuzlardan faydalandık. Umarım Mirin de öyle olur.

"ŞENER'İ VERMİYORLAR"

Şener Özbayraklı düzgün bir karakter. Tolgay'ın Fenerbahçe ile görüştüğü söyleniyor ama karşılığında Şener'i vermiyorlar.

"ONU ALABİLSEYDİK..."

Sağ bek ve stoper oynayan bir oyuncu vardı. Onu alabilseydik iyi olacaktı.

BABEL VE ADRİANO İTİRAFI

Babel ve Adriano bizim için önemli ama bu sezon beklentilerimizi karşılayamadılar.

"SERDAR AZİZ BELKİ OLUR..."

Serdar Aziz benim daha önce istediğim bir oyuncuydu. Durumunu görmek lazım ama belki olur ben bilmiyorum. Transferi yönetim yapıyor.

Haberin Devamı