Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Şenol Güneş: Bu yıl maalesef Avrupa Ligi'ndeyiz

Şenol Güneş: Bu yıl maalesef Avrupa Ligi'ndeyiz

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve tecrübeli futbolcu Mustafa Pektemek, Malmö maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş: Bu yıl maalesef Avrupa Ligi'ndeyiz

Beşiktaş'ta UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Malmö maçı öncesi Şenol Güneş ve Mustafa Pektemek basın karşısına çıktı.

Şenol Güneş'in açıklamaları:

Beşiktaş'ta eksik diye bir şey yok. Sakatlık, performans düşüklüğü zaman zaman olur am sahaya çıkacak 11 isim de iddialı. Her takımın turu geçme şansı var. Sahamızda Malmö'yü yenip tur atlamak istiyoruz. Orada basit gollerle kaybetmiştik. Maça hazırız. Üstün oynayıp 3 puanı almak istiyoruz.

Biz burada görev yapıyoruz. Beşiktaş büyük camia. Zaten Avrupa'da yarışmak için Türkiye Ligi'nde oynuyorsunuz. Kulübün marka değerini yukarılara çıkarmak istiyorsunuz. Önemli olan burada tutunup, bunu zirveye çıkarmak. Maalesef Avrupa'da 3 tane mağlubiyetimiz var. Kaybedilmemesi gereken takımlara kaybettik. Olumsuz tarafları gidermeye çalışıyorum. Zirveye konuşlanmak da çok fazla emekten geçiyor. Rahatlığa alışırsanız orayı da kaybedersiniz.

"Bu yıl maalesef Avrupa Ligi'ndeyiz"

Bu yıl maalesef UEFA Avrupa Ligi'ndeyiz. Bütün bunların hesabı olması lazım. Kadromuzda dalgalanmalar oldu. Avrupa'da oynarken puan kayıplarımız oldu. Zirveye çıkabilmek için el birliği ile çalışmak gerekiyor. Umarım yarın iyi sonuçla bunu pekiştiririz. Avrupa'da bu ülkeyi en iyi şekilde temsil etmek gerekir. Beşiktaş'ın bu konuda eksiği olduğunu düşünmüyorum. Ama 3 mağlubiyeti de içime sindiremiyorum.

Avrupa Ligi'nde güçlü takımlar var. Artık takım sayıları çoğalıyor. Almanya, İspanya, İtalya, Fransa gibi ülkeler var. Önce Şampiyonlar Ligi, sonra UEFA Avrupa Ligi. Yarınki maçı kazanıp Avrupa Ligi'nde kim çıkarsa çıksın iyi şeyler yapacak güçteyiz.

Rakibimiz bize göre daha rahat. Biz ise bir gün maç oynuyoruz, etkisi bitmeden başka maça çıkıyoruz. Zaman zaman bizim yarınki maçın konuşulmadığı yerler var. UEFA Avrupa Ligi normalleşiyor. Sert, agresif ve zor bir maç olacak. Bu zorlukları aşmamız gerektiğini biliyorum.
"En kötü maçımız Genk"
Başarı devamlı olmalı. Genellemeyi çok yapıyoruz. 3 mağlubiyeti başarısızlık olarak görüyoruz. Ama bu başarısızlığı yenebilmek başarıdır. En kötü oyunu, burada Genk'e karşı oynadık. Orada Genk'i yenebilirdik. İlk maçta çıktığımız oyuncuların çoğu burada oynamayacak.
"Ligde yarış devam ediyor"
Lig bir maraton. Henüz yarısı olmadı. Yarış devam ediyor. Yarısı gelmeden değerlendirmek doğru değil. Başakşehir avantajlı konumda. Yarın oynayacağımız grubun final maçı. Önce bu maçı düşünüyoruz.
Pektemek: Seyirci avantajıyla kazanmak istiyoruz
Mustafa Pektemek ise yaptığı açıklamada "İyi mücadele edip seyirci avantajını kullanarak maçı kazanmak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı