Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Şenol Güneş: "Ne faturası? İş hayatı değil burası..."

Şenol Güneş: "Ne faturası? İş hayatı değil burası..."

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Başakşehir maçının ardından karşılaşmayı değerlendirdi.

Şenol Güneş:  "Ne faturası? İş hayatı değil burası..."

Başakşehir'e deplasmanda mağlup olarak zirve yarışında ağır bir yenilgi alan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş, açıklamalarda bulundu.

İyi oyunlarının skora yansımadığını belirten deneyimli hoca, "Kazanmak için sahaya çıkan takımımız iyi oynadı. Atacağımız pozisyonları atamadık. Kornerde golü yediğimizde ki, alçak bir top, yiyeceğimiz bir gol değildi. Oyun üstünlüğümüz sonuca yansımadı. Oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi. Altı pasta önüne düşen topa vuramazsa olmaz. Oyun üstünlüğü bazen skora yansımaz, bugün de öyle bir maçtı. Üzgünüz, daha iyi oynayacak bir takımız. " dedi.

Muhabirin "Faturayı nereye çıkarırsınız?" sorusuna Güneş, "Ne faturası? İş hayatı değil burası. Faturayla ve hesapla ilgisi yok. Futbol hatalar oyunu." diye yanıt verdi.

Şenol Güneş'in basın toplantısı

Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Medipol Başakşehir karşısında pozisyonlar bulduklarını belirterek, "Beklemediğimiz şekilde gol yedik. Oyun üstünlüğümüz var ama sonuca yansımadı." dedi.

Haberin Devamı

Net pozisyonları değerlendiremediklerini ve yenilginin bu nedenle kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Güneş, "Böyle maçta bu şekilde yediğimiz gol ve kaçırdığımız pozisyonlar pahalıya mal oldu." ifadesini kullandı.

Loris Karius'un performansıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Güneş, "Kornerde topa vurdurmamak lazımdı. Yediğimiz gol sayısı fazla. Sorunu bir kaleciye yüklemek istemiyoruz ama hepsi önemli. Dikkat dağınıklığı var, hatalar var ama yine de netice alınması gerekirdi. Yeri geldiği zaman da değişiklik yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Moralimizi bozmayacağız"

Maçı kazanıp liderliğe yükselme fırsatını kaçırdıklarını anlatan Güneş, şunları söyledi:

"Sıralamada daha aşağıdayız. Lig bir maraton, bu maçı kazansak da şampiyonluk yarışı net olmayacaktı. Geride kalmamıza rağmen net değil. Bu maçta hücumda etkinlik sayısını göremedim. Mustafa, geriden gelmesine rağmen Lens ve Vagner Love'dan daha etkiliydi. En büyük sıkıntı buydu. Eleştiriyi yapacağız ama kırarak, dökerek değil; çalışarak, destek olarak rakibi göre daha üstün olabileceğimizi biliyoruz. Üzüleceğiz, kızacağız ama moralimizi bozmayacağız. Tam tersine ayakta kalıp bu yarışta üstün olacağımızı biliyoruz."

Haberin Devamı

Kadronun başarı için yeterli olduğunu kaydeden Güneş, "Sıkıntı verimsiz olması. Üretkenlik olarak sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Mühim olan bunu yukarı çıkarmak. Maç kaybedildiğinde moralsizlik var. Kırılmalar da var. Beklediğimiz sonuçlar değil, bunların sıkıntıları var. Güven duygusunu sağlayamadık. Konsantrasyonda, motivasyonda, dikkatimizde ve yardımlaşmada hem fikiriz." ifadelerini kullandı.