Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Şenol Güneş'ten çapıcı açıklamalar!

Şenol Güneş'ten çapıcı açıklamalar!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, NTV Spor'a yaptığı açıklamalarda transfer gündemlerindeki oyuncuları açıkladı.

Şenol Güneş'ten çapıcı açıklamalar!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, NTV Spor Muhabiri Övünç Özdem'in sorularını yanıtladı.

Kamp şartlarını değerlendirerek sözlerine başlayan Şenol Güneş, "Kampın ilk bölümünü burada geçiriyoruz. Takım olgusunu yerleştirmeye çalışıyoruz. 2. bölüm müsabaka bölümü olacak. Saha ve zemin güzel. Güzel bir çalışma geçiriyoruz. Zaman zaman onlara neleri isteyip istemediğimizi söylüyoruz. Oyuncuların kendilerini yeni sezona hazırlamaları için çalışıyoruz. Umarız bunun semeresini yeni sezonda ligde ve Avrupa'da görürüz" dedi.

Kamp öncesi bazı oyuncuların sakatlığı olduğunu kaydeden Güneş, "Yetenekli ve gayretli oyuncuların iyi niyeti, bizi bir adım yukarı çıkaracak. Geçen sezon bu takım iyi maçlar oynadı. Bunun üstüne çıkmak istiyoruz" diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ ÜST SEVİYE BİR TAKIM"

İlk 1 haftada daha çok takım olarak hücum varyasyonları üzerine çalıştıklarının gözlemlendiği yorumu üzerine ise Güneş şöyle devam etti, "Bursaspor'dayken hep Bursaspor'un başarısı için çalıştık. Yeni dönemde de Beşiktaş'ın neleri doğru neleri yanlış yaptığını analiz ettiğimizde ortaya çıkan tabloya göre çalıştık. Daha verimli olmak için neler yaparız diye düşündük ve bunlar üzerine çalıştık. Eksik olan tarafları daha fazla işleyeceğiz. Beşiktaş, üst seviye bir takım ve üst seviye oyunculara sahip. En iyi 11'le sahaya çıkmayacağız, ama takım olgusunu yaşayan bir kadroyla mücadele etmek istiyoruz. Şu anda uyum dönemindeyiz, zaman içinde bunları oturtursak daha fayda görürüz. Oyuncuların fiziki yapısını, mental yapısını ortaya koyup takımı bir kademe yukarı çıkarabilir. Değişen ve gelişen bir takım istiyoruz. Bu kamp da bunların alt yapısı olacak."

Haberin Devamı

"Kaç oyuncuyla yolunuza devam edeceksiniz?" sorusunu ise Güneş, "Kadroya 5 ismi kattık. Milosevic ve Pedro kamp öncesi kadroda yoktu. Onlarla beraber 27 oyuncuyuz. Giden-gelen olacaktır, ama sezona başladığımızda 25'in yukarısı ve aşağısı bir kadroya sahip olacağız. Her mevkiye 2'şer oyuncu oturtursak ideali budur. Bazı mevkilerde yığılma olursa, bazılarına şans gelmese onları gönderip başkaları alırız. Bütün bunları hep beraber çalışarak göreceğiz. Eldeki ve alacağımız oyuncuların bir kaç mevkide oynamasını isteriz. Zaman zaman böyle oynanması takım için zenginliktir" diye yanıtladı.

Haberin Devamı

"MİSYONU TAMAMEN BANA YÜKLEMEK DOĞRU DEĞİL"

Takımda genç oyuncu sayısının arttığının hatırlatılması ve deneyimli oyuncu eksikliği olduğu yönündeki açıklamalar ve kendisinin de oyunculara yaptığı katkının hatırlanmasıyla ilgili olarak Şenol Güneş, "Misyonu tamamen bana yüklemek doğru değil. Yeteneği olan oyuncuların, karakteriyle birlikte mutlaka gelişeceğini düşünüyorum. Oyuncularda bir başarı varsa bu tamamen kendilerine aittir. Neyi istiyorum neyi istemiyorum oyunculara söylüyorum. Oyuncuya rağmen iş yapmam; oyuncuyla iş yaparım. Beşiktaş'ın başarısı için katkı yapacak her oyuncuya, katkı yaparız. Bizi taşıyan oyuncuyu biz de taşıyacağız. Kendini yeterli bulan futbolcuyu doğru bulmuyorum. Kendine inanmayan güvenmeyen, kötü gittiği zaman pes eden; iyi gittiği zaman kendini kahraman gören oyuncu kavramlarını istemiyorum. Aksi takdirde her başarı, başarısızlığı; her başarısızlık da yıkımı getirir. Hepimiz görev adamıyız. Beşiktaş'ın başarısı için çalışıyoruz. Beşiktaş'ın başarısı için sorumluluklarımızı yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"OYUNCUMUN EN İYİ OLMASINI İSTERİM"

Kendinden önce Beşiktaş'ta çok fazla teknik direktör odaklı bir sistem olmadığı ve kendisinin gelmesiyle birlikte oyuncuların aynı anda yemeğe inmeye başladığının hatırlatılması üzerine ise Güneş, "Oyuncular arasında ve antrenörler arasında kıyaslamaları sağlıklı bulmuyorum. Herkes katkı yapmaya çalışıyor. Bilic'in de çok katkı yaptığını düşünüyorum, ama kendi şartlarına göre görevden ayrıldı. Doğruları devam ettireceğiz. Bu kulübün bir yönetim kurulu başkanı var ve kulübü onlar yönetiyor. Biz görev adamıyız. Bazen, haketmediğim, haddinden fazla yükleme yapıldığını düşünüyorum. Bazen hoca düşüncelerini yönetime söyler. Karar yönetim kurulunda ve başkandadır. Sahada oyunculara görevi ben veririm. Ben işimi yapacağım, yönetim de bana sahip çıkacak. O iyi; bu kötü anlayışını atmamız lazım. Oyunculara da sorulur bu oyuncuları zor durumda bırakır. Bana övgü bile beni üzer. Eleştiriyi de kabul etmem, çünkü felsefemiz farklıdır. Kulüpte teknik adam olarak sorumluyum, takımı ilgilendiren her şeyi de ilgili kişilerle paylaşırım. Oyuncumun en iyi konuşmasını, oynamasını, giymesini, mevkisinin en iyisi olmasını isterim. Yönetim kurulu da böyle düşünüyor. Oyunculara her türlü imkânı verip onlardan en iyi verimi almak istiyoruz. Bu kadar rakamların döndüğü transfer döneminde küçük nedenlerden dolayı onları üzmek verimi azaltır. Olmazsa olmazları yerine koymamız gerekiyor. Gerekirse büyük transfer yapmazsanız uygulamalarınız büyük takıma yakışır olmalıdır" diye konuştu.

Haberin Devamı

"QUARESMA'NIN GELMESİNE HAYIR DEMEM"

Transfer listesindeki Ricardo Quaresma ismini de değerlendiren Şenol Güneş, "Teknik olarak olumsuz bir şey söyleyememem. Yetenekli bir oyuncu. Geçen sene de futbol oynadığına ve sakatlığı olmazsa sıkıntı olmaz. Onun için hiçbir teknik direktörün bir şey diyeceğini zannetmiyorum. Ama; karakter meselesi, arkadaşlarııyla ilişkileri, kendine güvenen veya aşırı güvenden kaynaklaran sorunlar takıma da yansıyorsa bunu kesinlikle kabul etmem. Eldeki oyuncularda da böyle sorun varsa bunu düzeltmeye çalışırım. Onunla birebir çalışmadım, çalışsaydım alırdım. Transfer yapılırken, takıma teknik katkısı, ekonomik ve idari olarak bakılır. Oyuncu iyi para alır, yeteneği vardır ama çeker gider. Aidiyet duygusu yoktur. Bunları düzeltmeye çalışırım. Her oyuncuya önem veririm ve değerlidir. Ona katkı yapmaya çalışırım. Genç isimlere de basında yıldız denilen isimler kadar değer veririm. Qaresma benim tek başıma vereceğim karar değil. Burada yaşanmış hadiseler var. Böyle bir olumsuzluk yoksa gelmesine hayır dedem. Kararım değim fikrim var, kararı yönetim verecek" sözleriyle Portekizli oyuncuya yeşil ışık yaktı.

Transfer listesindeki N'Doye konusuna da değinen Güneş, "N'Doye tranfserini düşündüğümüz oyunculardan bir tanesi. Demba Ba kalsaydı bunlar konuşulmayacaktı. Demba Ba'nın yaptığı işler ortada. Almamız gereken oyuncuyu ekonomik olarak en uygun şekilde transfer etmeye çalışıyoruz. Van Persie'nin ismi de başlangıçta transfer gündemimizdeydi. Bunları söylemeyi doğru bulmuyorum ama N'Doye veya başka bir isim olabilir. N'Doye, YQuaresma ismi transferde konuşulan isimler" dedi.

Dnipro'da forma giyen Douglas Silva'nın da listelerinde olduğunu kaydeden Şenol Güneş, "O ve bir kaç tane stoper adayı var. Hangisinin alacağına yönetim kurulu karar verecek. Defansa, stopere ve forvete bir oyuncu düşünüyoruz. Eylül ayına kadar oyuncu da alabiliriz, oyuncu da verebiliriz. Sağ tarafa bir oyuncu alındı, stoper ve forvete de bir oyuncu alabiliriz" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ'IN 1. KALECİSİ KİM OLACAK?

1. kaleci kim olacak sorusuna da kendine özgü bir şekilde yanıt veren deneyimli teknik adam, "Buna kaleciler karar verecek. Hangisi iyiyse o karar verecek. Tolga ve Cenk iyi işler yaparken, Günay öne geçti. Şimdi üçü de şanslı, Veysel de geldi. 4 tane kalecimiz var. Sezon başında en iyisini görmek istiyoruz. Hazırlık maçları ve daha sonra lige girmeden önce hazırlıklarımız olacak. Sezon başında sağ bek, stoper ve forvet alıp, kendi takımında şans bulamayanları başka takımlara gitme şansı veririz. Kaleci düşündüğümüz bir mevki değil. Dört kalecinin olduğu bir yerde bunlarda şans vermeyi düşünüyoruz. Kaleciyi mümkünse Türk kaleci olarak kullanmak istiyorum" diye konuştu.

"BU HAKSIZLIK"

Gidecek oyuncular arasında olduğu iddia edilen Jose Sosa ve Gökhan Töre konusuna da açıklık getiren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Gökhan Töre de Jose Sosa da oyuncularımız. Daha almadığımız oyuncuya Beşiktaşlı gibi bakıyoruz, elimizdeki oyunculara Beşiktaşlı değilmiş gibi davranıyoruz. Bu haksızlık. Bizim sözleşmemiz altındaki oyuncu bizim oyuncumuzdur. Benim kafam net, Gökhan ile Sosa veya diğer oyuncularla bu yarışta olmak bu yarışı en iyi yerde bitirmek istiyorum. Bu oyuncuların mevkilerinin en iyileri olmalarını istiyorum. Bunlar Beşiktaş'ın başarısı var" demekle yetindi.