Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Şenol Güneş'ten flaş açıklamalar!

Şenol Güneş'ten flaş açıklamalar!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, TRT Spor'da yayınlanan Spor Bahane programında önemli açıklamalarda bulundu. Güneş, rakiplerinin hayalinin kendilerini yenmek olacağının altını çizdi.

Şenol Güneş'ten flaş açıklamalar!

TRT Spor'da yayınlanan Spor Bahane programına konuk olan Şenol Güneş, samimi açıklamalarda bulundu.

İşte Güneş'in açıklamalarından satırbaşları:

'Trabzonlu olmaktan gurur duyuyorum'

"Sürekli değişimlere ayak uydurmak zorundasınız. Enerjimiz de var, aklımız da var. İşlerimiz iyi gidiyor. Yaşananları gece içinde değerlendirmek lazım. O ortam içerisinde sahneye çıkmak durumundasınız. Esasında bütününe bakmak lazım. Şampiyonluğun kutlanma gecesiydi. Biz neye sahip olduğumuzu iyi biliyoruz. Türk futbolseverlerin beklediği oyunu oynamak istiyoruz. Elimizde dökümanlar ve değerler var. Türkiye ile paylaşmak istiyoruz. Kendi içimizde bir kutlama oldu. Güzel geçti. Sabah idman da vardı. Biraz uzayınca bu sabah idman yapamadık."

'Taahmmül edemiyorum'

"İşini iyi yapana saygısızlık yapıldığında taahmmül edemiyorum. Renk ayrımı hiçbir zaman yapmadım. Yerimi, çizgimi de biliyorum. Ben Trabzon'da doğdum, orada doğup büyümekten de gurur duyuyorum. Futbol kente büyük katkılar yaptı. Futbol oynayan bir çocuk iyi maaş alabiliyor. Sanayi kesimi futbol olmalı. Tarihi bir şehir. Yıllarca hep boş kalıyor. Nüfus artıyor, insanlar başka yer göç ediyor.

Haberin Devamı

'Hayatlarımız Cruyff ile benzer'

İnsan hayatında başarı bir hedef değil yolculuktur. Bunun içerisinde de imtihanlar yaşıyorsunuz. Ben spora sadece bir açıdan bakmıyorum. Son olarak Cruyff'un kitabını okudum. Hayatlarımız da benzer diyebilirim. Kriterleri yerine koymazsanız, yanlış yaparsanız. Çocuklar şimdi çok farklı yetişiyor."

Neysem oyum. Önemli olan saygı, sevgi içerisinde birey olarak yaşamak. İstanbul'da Trabzon'u iyi temsil ettiğimi düşünüyorum."

'Ben o işi yapamam'

"Çok hızlı konuştuğum için bazen söylediklerim yıllar sonra anlaşılıyor. Prensipler, kurallar ortaya konulduğu zaman işler kolaylaşıyor. Kulüp için ortak değerler var. Siz bunları ortaya koymadığınız zaman çelişkiler başlıyor. Başarının tümü oyuncuya aittir. Beyin önemlidir. Doğru ve yanlışların da katkısı büyüktür. Hataları bizim görebilmemiz önemlidir. Kulüplerde geçmiş herkesin katkısı vardır. Teşekkür etmek gerekir. Fikret Bey de bu işi iyi yapıyor. Ben o işi yapamam. Oyuncu ve ben de yerimi bilirsem işler karışır. Sahnede oyuncular var. Yarışta önde onlar var."

Haberin Devamı

"Değişmeden gelişme zaten olmaz. Bu mümkün değildir. Bu yaşıma gelinceye kadar yaptıklarımın çoğundan pişman değilim. Beklediğimden hızlı da gelişti. Trabzon'a tekrar geri çağrıldığımda hep ihtiyaçtan gittim ve geri çevirmedim. Trabzon'la anılmak diye bir şey yok kendisiyim. İsim vermesi değil stadyumların olması benim hoşuma gidiyor. Yaşıyorken isim olmasını istemedim. Ben zaten Trabzonluyum. O benim için verilmedi zaten, şehir için verildi. O araziler benim değil yani. (Gülüyor) İsim verildi diye ayrıcalığım da olmayacak herhalde."

'Rakiplerin hayali bizi yenmek olacak'

"Beşiktaş'ın en büyük başarısı ve mutluluğu samimiyet. Geçen sene şampiyon olduk, bu sene de olduk. Hayat devam ediyor. Bu ülkenin umut ışığına ihtiyacı var. Kader seni bir yerde buluşturuyor. Yeni insanlar tanıyorsunuz ve mutluluk getiriyor."

Haberin Devamı

"Biz Beşiktaş olarak şu an öndeyiz. Barcelona, Real Madrid gibi. Rakiplerin hayali de yenmek olacak. Çünkü siz öndesiniz. Bizim hayalimiz de başarınının önüne geçmek olacak."

"Beşiktaş'tan beklenen gruptan çıkabilmesi"

"Baskı her zaman var. İdmanı iptal ettim. Kendime baskı yaptım. Önemli olan günlük yaptıklarımız. Beşiktaş'ın şu an olan başarısı kendini aşmak. Geçen sene gruptan çıkmayı düşünüyorduk onu kıl payı kaçırdık. UEFA'da da son anda kaybettik. Henüz Türk takımları olarak bu halde değiliz. Yarı yolda getiren kararlar sizi yanıltır. Beşiktaş'tan beklenen gruptan çıkabilmesi. Zaten şampiyonluk isimle eş değerdir. Kendini aşamayan, geliştirmeyen oyuncuyla hiçbir şey yapamazsınız. Sonuç alabirsiniz ama mutlu olamazsınız. Türk takımlarının daha güzel futbol oynaması gerekiyor. Taraftarlar çünkü kaçıyor. Bizim maçlar doluyor. Bu zor kolay bir şey değil. Bugüne kadar yaptıklarından farklı bir şeyler yapman gerekiyor."

'Kızsam da severim'

"İşini seven bir adama (Quaresma) saygı duyarım. Kızsam bile severim. Takımın dengesini bozarsa olmaz. Oğuzhan da, Tosic de yapıyor."

Haberin Devamı

"Başakşehir ve Fenerbahçe maçı. Birinde çok iyi oynadık. Birinde de hiç oynamadık. İki haftada bir takım bu kadar değişmez. Yükleme yaparak Fenerbahçe maçına çıktık. 3-4 olacak maç 1-1 bitti. Sonra da teşekkür ettim. Sonra da maçları kazandılar. Takımımın daha iyi oynamasını bekliyorum. Barcelona, Real Madrid olmak durumundayız. En iyisi için olmak için çalışıyoruz."