Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Şenol Güneş'ten flaş açıklamalar! Transfer ve...

Şenol Güneş'ten flaş açıklamalar! Transfer ve...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalya kampında basın toplantısı düzenledi.

Şenol Güneş'ten flaş açıklamalar! Transfer ve...

İşte Şenol Güneş'in açıklamaları:

"Bugün itibarıyla transferin başlangıcındayız, son güne kadar transfer olabilir. Kimin gideceği, kalacağı buna bağlı. 2. yarı zor bir yarış olacak. İlk yarıda Avrupa'da oynayan takımların kayıpları olduğunu gördük. Görünen o ki; 4-5 takım şampiyonluk yarışına ortak olabilecek. Biz de bu yarışa ortak olabilmek için çalışıyoruz. Devre arası transferlerin zorlukları vardır. Takıma uyum sorunu olabilir. Bunların hepsini aşacağız. Beşiktaş'ın layık olduğu şampiyonluk yarışında hedefini gerçekleştirmesi gerekir. Ciddi boyutta sıkıntımız yok. Transferden kaynaklanan sorunlar var. Bu her takım için geçerli. Yönetim oldukça destek veriyor. Ciddi boyutta sıkıntımız yok. Transferden kaynaklanan sorunlarımız var. Taraftarın beklentisinin arttığını görüyorum. Onlara layık olabilmek için daha çok sorumluluk alacağız.

ALTERNATİFLER HAZIR OLACAK

Rakiplerimiz olmasa biz zaten bir hiçiz. Birbirimizi sorgular, yok eder hale geldik. Bizim için rakiplerimiz düşman değil, rekabet içerisinde dostluk içerisinde yarıştığımız kulüplerdir. Mutluluk üzüntüleri ortadan kaldırmak demektir. Kazanır veya kaybedersin hayat devam edecektir. İnsanlığa zarar vermeden, futbolun fairplay çerçevesinde olmasını diliyorum. Oyuncularımdan ayrım yapmıyorum. Olumlu izlenim bırakanlar şu an öndeler. Aksayan olursa alternatifi yerine geçer.

Haberin Devamı

YENİ TRANSFERLERİN SON DURUMU

Mitrovic tatilden geldi. Onu ayrı çalıştırıyoruz. Takıma uyum sağlaması için zamana ihtiyacı var. Babel daha hazır ve önde. Takım uyumunu maçlarda göreceğiz. Transferde en son kararı başkan verdiği için transferle ilgileri başkandan alabilirsiniz. Teknik beceri iyi olabilir ama gücünle birlikte sahaya yansımazsa o zaman kim olduğun önemli değil. Dar alanda iyi top oynamaya çalışıyoruz. Oyuncuların ne verdiğine bakıyorum. Verirse iyi, vermezse hepsi kötü... Geçen sezon hücumda çok zenginlik yarattık. Bunda başarılı olduk. Bu sene Şampiyonlar Ligi'nde savunmaya ihtiyacımız vardı. Hücum ve savunmayı aynı anda yapmak gerekiyor. Mutsuz oyuncunun burada olması gerekmez. Gitmesinde fayda var. Benim için önemli değil, değerli oyuncu olması gerekir. Kenar oyuncularımızda fazlalık var. O bölgedeki isimleri daraltmak gerekir. Oynamayacaklar gönderilebilir
"ŞAMPİYONLAR LİGİ DAHA HEYECANLI"
Aras iyi çalışıyor. Veli'den daha iyi durumda. Veli'nin dönmesini isterim ama 2 yıldır yok Caner'in dönüşü Nisan mı olur, Mart mı olur, tam olarak bilemiyorum. Veli'nin dönmesini isterim ama 2 yıldır yok. Bizim üstümüzde olan rakibimizi geçme şansımız var. En rahat alacağımız Kasımpaşa maçını kaybettik. Rakiplerin puan kaybetmesini beklemem. Keni işimi kendim göreceğim. Şampiyonlar Ligi'ndeki hedefim daha büyüktü. Avrupa Ligi için aynı hissi hissetmiyorum ama fazlasıyla önemsiyorum. Şampiyonlar Ligi'ndeki heyecanı UEFA Avrupa Ligi'nde duyamıyorum ama bu kazanmak istemediğimizi anlamına gelmiyor. Şampiyonluğu bu sene de çok istiyorum. UEFA Avrupa Ligi'ni de fazlasıyla önemsiyorum ama şampiyonluğu daha çok istiyorum.
"MEHMET EKİCİ'Yİ ALIRSAM..."
Mehmet Ekici'nin adı bizimle geçmiyor. Trabzonspor, Mehmet Ekici ile anlaşamıyor, bırakmaz zorunda. Şu an transfer önceliğim forvet.. Mehmet Ekici'yi alırsam Talisca, Tolgay, Olcay, Oğuzhan'ı bırakmam lazım. Beğendiğim oyuncu ama biz düşünmüyoruz Sakatlık olsa, çift kalede , hazırlık maçında oynayacak forvetim yok. Ben iki santrfor transferi istiyorum çünkü Ömer sakat, Aboubakar gitti. Sakatlık ihtimaline karşın da sol bek arıyoruz.
"BEN TRABZON'UN KENDİSİYİM"
Stada adımın verilmesi benim için önemli değil. Ben Trabzon'un kendisiyim zaten. Bunu saklamıyorum. Beşiktaş'ta çalışıyorum, Trabzon'da doğdum, gurur duyuyorum. Bir gün Trabzon'a veya başka bir takıma gidersem buraya ayıp etmem. Olsa açık açık söylerim. Trabzon'u seviyorum ama Beşiktaş'ı da çok seviyorum. Stada adımın verilmesi önemli değil. Ben Trabzon'un kendisiyim zaten. Başkanla biz ağabey-kardeş gibi her şeyi konuşuyoruz. Bu sene kesin buradayım. Bizde niyet bozukluğu yok ama niyet bozukluğu olanlar var. 20-30 seneden bu yana devam ediyorlar. Ne Milli Takım ne de Trabzonspor için kimseyle görüşmedim, görüşmem de...
"HER OYUNCU, HER ZAMAN HAZIR OLMAK ZORUNDA"
Jose Sosa'nın transferi hakkında da konuşan Güneş, "Üçlü karakter kendi durumunu görebilmektir. Bütün oyuncularıma şunu söyledim. 'Transferde hepinizin görüşmeye hakkı var. Ama gitmediyseniz bitmiştir. Artık bu takımdasınız demektir.' Alexis Delgado gideceğinin kesin olmasına rağmen geldi idmana çıktı. Sosa ise durumu belli değilken idmana çıkmadı. Şimdi biri gitti oynuyor, diğeri oynamıyor. Ben takımdaki oyuncuların gittiğinde de oynamasını istiyorum. Bu sebeple onları sonuna kadar çalıştıracağım. Bana sorarsanız ben iyi oyuncularımın takımdan gitmesini istemem, 3-4 yıl çalışmak isterim. Bunu eleştiri olarak algılamayın ama takımın yarısı gitti" şeklinde konuştu.
"GEÇEN YILKİ BAŞARIDA HÜCUM ZENGİNLİĞİ ÖNEMLİYDİ"
Geçen sezonki başarıda hücumdaki zenginliğin etkili olduğunu ifade eden Güneş, "İyi futbol oynamak her zaman sizinle ilgili değil. Önce rakipten gol yememeniz gerekiyor. Teknik becerin ve yeteneklerin iyi olabilir ama fizik anlamında iyi olmayınca başarılı olamazsınız. Biz geçen sene hücumda çok zenginlik yarattık ve bunda başarılı da olduk. Ama bu sene Şampiyonlar Ligi'nde savunma yapmamız da gerekti ve zaman zaman iyi yaptık. Özellikle hücumdaki zenginliğimizi çok fazla değerlendiremedik" şeklinde konuştu.
"ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA 4-5 TAKIM VAR"
Şampiyonluk yarışının içerisinde son ana kadar olacaklarını vurgulayan Güneş, "Şampiyonluk yarışına ortak olabilecek 4 veya 5 takım var. Biz de kendimizi geliştirip bu yarışa ortak olmak istiyoruz. Avrupa Ligi'nde önce turu geçip sonra devamını değerlendirmek istiyoruz. Türkiye Kupası'nı da kazanmak istiyoruz. Taraftar sayımızın ve ilgisinin arttığını görüyorum. Onlara layık olmak için çok çalışıp daha iyisini ortaya koymamız gerektiğini biliyorum. Ülkede herkesin mutlu ve umutlu olması gerektiğini biliyorum. Bunu yapmak için de el ele vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Bize düşen neyse ülke olarak onu yapmamız gerektiğini tekrar söylüyorum. Farklı düşüncelerimizle bir bütün oluşturmalı, kavga etmemeliyiz. Rakiplerimizin kazanıp kaybetmesi bir şey fark etmez. Önce sizin ne yaptığınız önemli. Başakşehir'i başarılı buluyorum. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın iyi kadroları olduğunu ve başarılı olacaklarını düşünüyorum. " dedi.
"SON GÜNE KADAR TRANSFERLER OLABİLİR"
Transferin son gününe kader transfer olabileceğini vurgulayan Güneş, "Bir haftalık kamp döneminin sonuna geliyoruz. Gaziantepspor ile yarın oynayacağımız hazırlık maçıyla kampı bitireceğiz. İkinci yarıya yoğun bir tempo ile hazırlanmak zorundaydık. İlk yarıdaki yoğunluk yüzünden fiziksel çalışma yapmamız şansımız olmamıştı. Bugün itibarıyla transferin başlangıcındayız, son güne kadar transfer olabilir. Kimin gideceği, kalacağı buna bağlı. Bazı mevkiilerde fazla oyuncu olunca kadroya giremeyen oyuncular olabiliyor. Her oyuncu önemlidir ama asıl önemli olan kalan oyuncuların takımı bir yere taşımasıdır" şeklinde konuştu.
"VELİ KAVLAK İKİ YILDIR TOP OYNAMADI"
Takımdan gönderilmesi gündemde olan oyuncular hakkında da konuşan Güneş, "Kenar oyuncularında fazlalık var o bölgedeki oyuncularımızı azaltmamız gerekebilir. Veli de Aras da forma bulamayan oyuncular ama antrenmanda iyi çalışıyorlar ama Tolgay, Oğuzhan gibi sürekli oynayan oyuncular varken şu an Veli daha şanslı diyemem. Ama Aras daha iyi şu anda. Veli Kavlak iki yıldır oynamıyor, nasıl hemen oynayacak" dedi.

Haberin Devamı