Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Şenol Güneş'ten herkesi güldüren sözler

Şenol Güneş'ten herkesi güldüren sözler

Süper Lig’in lideri Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Yunan ekibi Olympiakos ile deplasmanda karşılaşacak.

Şenol Güneş'ten herkesi güldüren sözler

Maç öncesi Siyah Beyazlılar’ın teknik direktörü Şenol Güneş ve Hollandalı futbolcu Ryan Babel basın toplantısı düzenledi. Karşılaşmayı değerlendiren Şenol Güneş, uzun süre sakatlığı nedeniyle forma şansı bulamayan Caner Erkin’in çok çalıştığını ve bu nedenle kadroda olduğunu açıkladı.

İşte Şenol Güneş’in açıklamaları;

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayalım. Hepimizin annesi, kızı, eşi var. Dünyayı yaşanabilir hale getirenler kadınlardır. Yaşam tarzı olarak Yunanistan ile birbirimize çok yakın iki ülkeyiz. Dolayısıyla, yok aslında birbirimizden farkımız.”

“Rakibin hocasının değişmiş olması bizi ilgilendirmez..Rakibe ve oyunlarına bakarız..Sonuçta sahaya 11 kişi çıkacaklar. İşimiz zor, bunu biliyoruz. Kazanmak için yeterince güçlüyüz. Bu iki maçtan ilkinde avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz. Kazanarak ayrılmak bizim için önemli olacak.”

“Caner Erkin daha iyi durumda”

“Ersan iyi çalışıyordu. Çok müsabakada oynatamadık. Takımla birlikte olmak istedi, o yüzden bizimle birlikte. Bütün oyuncularımın düşüncesi aynı. Biz iyi bir takımız. Birlikte buraya geldik ve birlikte devam edeceğiz. Caner Erkin daha iyi durumda. Henüz belli değil ama yarın bir karar vereceğiz. Yarın diğer oyuncuların durumundan çok müsabakanın kazanılması daha önemli. Onun için çalışacağız.”

Haberin Devamı

“Kiev maçı olağanüstü bir durumdu”
“Hakemler konusunu gündeme getirerek, heyecanımızı ve dikkatimizi dağıtmak istemiyoruz. Gönlümüz ister ki, hakem güzel futbol oynanması için adaletli bir yönetim göstersin. Kiev maçı olağanüstü bir durumdu.”
“Teknik direktör değişikliğinde neler oluyor yarın göreceğiz”
“Bazen teknik direktör değişikliklerinde bir moral bozukluğu olabiliyor. Tam tersi de olabiliyor. Bunu yarın göreceğiz. Bu maçtan avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz. Kazanarak ayrılmak bizim için önemli olacak. İşimiz zor, bunu biliyoruz. Hakem ne karar versin, sen işini yap ve futbolunu oyna. Bunun başka bir yolu yok.”
“Bugünü yaşıyorum”
“Kazanmak için iyi oynamalıyız. Rakibin iyi oyuncularına karşı tedbirli olmalıyız. Karakterimizi ortaya koymalıyız. İleriye bakıyorum, takımı görüyorum ama ileriye bakıp bugünü yaşıyorum. Bugünü yaşamak durumundayız. Zirve için merdivenin basamaklarını tek tek çıkmak gerek.”
“Taraftarlar Türkiye’deki gibi ateşli”
“Son olarak Dünya Kupası’nda 3. olduğumuzda buraya gelmiştim. Allah nasip etti, tekrar buluştuk. Benim hedefim ile Beşiktaş’ın hedefi arasında fark yok. Şu anda hedefimiz yarın iyi sonuç alıp, turu geçmek. Taraftar tıpkı Türkiye’deki gibi. Ateşli, heyecanlı, coşkulu. Burada yabancılık çekmiyoruz. Taraftarın maçlara gidip gelmesi lazım. Sevgiye, barışa, dostluğa katkı yapmalılar.”
Bir basın mensubunun ” Kadınlar Günü’nde ilk 11’i açıklar mısınız?” sorusuna tecrübeli teknik adam, “Açıklardım ama kadınlar takımı olmadığı için, açıklayamam.” cevabını verdi.
Ryan Babel: “Özgüvenimiz yüksek”
Tecrübeli teknik adam ile basın toplantısına katılan Hollandalı futbolcu Ryan Babel, UEFA Avrupa Ligi’nde oynanacak mücadele nedeniyle heyecanlı olduklaırnı ve iyi bir skorla İstanbul’a dönmek istediklerini belirtti.
İşte tecrübeli futbolcunun açıklamaları;
“Sabırsızlıka maçı bekliyoruz. Güzel bir sonuç alıp İstanbul’a dönmek niyetimiz. İlk maçı deplasmanda oynuyor olmamız bizim için avantaj. Buradan iyi bir skorla dönmek istiyoruz.
Biz çok iyi bir kadroya sahibiz. Ligde bulunduğumuz pozisyon da özgüvenimizi yüksletiyor. Avrupa için de özgüvenimiz yüksek.”
“Avrupa Ligi ya da Şampiyonlar Ligi yeniden bu seviyede oynamak heyecan verici.”

Haberin Devamı