Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Şenol Güneş'ten Milli Takım açıklaması

Şenol Güneş'ten Milli Takım açıklaması

Adı Milli Takım'la anılan Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, "Şu anda Beşiktaş'tayım ve buranın teknik direktörüyüm. Ayrıca aynı anda hem kulüp hem de Milli Takım çalıştırmayı doğru bulmuyorum" dedi.

Şenol Güneş'ten Milli Takım açıklaması

FATİH Terim’in Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinin sona ermesinin ardından adı milli takım teknik direktörlüğü için geçen Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş, dün düzenlediği basın toplantısında bu konuya ilişkin sorular yöneltilmesi üzerine şu an siyah-beyazlı takımda çalıştığının altını çizip kararı kendisinin veremeyeceğini söyledi.

“HEPİMİZ bu ülkenin insanıyız” diyen tecrübeli çalıştırıcı, “Milli takıma gelen antrenör ortak değerdir. Bu ortak değere saygısızlık yapmamak gerekir. Fatih hoca çok önemli işler yaptı. Hatalar yaptı mı, yaptı, ben de yaptım. Ama yıpratmak doğru değil.

FEDERASYON ne düşünüyor bilemem. Benim adım geçiyor. Kim düşünüyorsa teşekkür ederim. Ama ben Beşiktaş ile yeni bir mukavele yaptım. Şu an Beşiktaş’a ait biriyim. Ben imza attım, görevdeyim, çalışıyorum. Ait olduğum bir kurum var.

BANA teklif gelmedi. Gelirse de cevap veremem, benimle değil, başkanla görüşülür. Çünkü ben şu an Beşiktaş’tayım. Bugünkü duygum, burada mutluyum. imza attım, görevdeyim. ‘Milli takımı beğenmedi’ ifadesi çok yanlış” dedi.

Haberin Devamı

‘BU KARAR BAŞKANINDIR’

GÜNEŞ, “Sayın Cumhurbaşkanı sizden milli takımın başına geçmenizi rica ederse tavrınız ne olur? sorusuna ise “%100 ‘Hayır’ diyemememin sebebi, yaşanacakları bilmememdir. Öyle bir rica gelirse aynı şeyi söylerim. Felsefe olarak bir hocanın kulüp ve milli takımı beraber çalıştırmasını doğru bulmuyorum. Çalışmayan birinin milli takımda olması daha doğru olur. Başkana da söyledim. ‘Ben görevimin başındayım. Bir teklif yok. Olursa da karar sizindir’ dedim” ifadelerini kullandı.

'Q7 VE PEPE'Yİ OYNATACAĞIM'

PEPE ve Quaresma’nın takıma geç katıldığını söyleyen tecrübeli hoca, “Betis maçında ikisini biraz oynatabilirim. Süper Kupa maçına yetişirler gibi duruyor. Onları riske girmeden taşımak istiyoruz” açıklamasını yaptı.
'GEÇMİŞ BAŞARILARA TAKILIP KALAMAYIZ'
TAKIMIN henüz hazır olmadığını söyleyen Şenol hoca şöyle konuştu: “Fiziksel ve zihinsel olarak daha iyi olmalıyız. Eksiklerimizi biliyoruz. Daha tempolu oynayan bir takım olmaya çalışıyoruz. Kendimizi aşmak durumundayız. Şampiyonluk önemli ama biz en iyi futbolu oynayan takım olmak istiyoruz.
Geçmiş başarılara takılıp kalamayız. Yeni bir heyecan olması gerekiyor. Tecrübemiz var. Büyüklüğümüzü sadece saha sonuçlarıyla değil, sosyal davranışlarımızla da ortaya koymalıyız.”
'BİR STOPER VE BİR SANTRAFOR LAZIM'
TRANSFERE ilişkin sorular üzerine Güneş, “İki mevki öncelikli. Bir santrfor ve bir stoper acil lazım. İyi oyuncu. İsimlerle ilgili konuşmuyorum. Her şeyi başkanla paylaştım. En çok istediklerimi de ona söyledim” dedi. Deneyimli hoca, Lens ve Sosa’nın adının geçtiğinin hatırlatılması sonrası “Öncelik stoper ve santrfor. Mali anlamda uygundur, yetenekli oyuncuyu alırsınız. Ama ihtiyaç olan bölgeye yapmayıp başka pozisyona takviye yaparsanız hata olur” diye konuştu.

Haberin Devamı