Gazete Vatan Logo
Futbol Sergen Yalçın 14 yıl sonra geri döndü! Ödenecek ücret...

Sergen Yalçın 14 yıl sonra geri döndü! Ödenecek ücret...

Sergen Yalçın altyapısından yetişip, 10 sezon başarıdan başarıya koştuğu Beşiktaş’a 14 yıl sonra teknik direktör olarak geri döndü.

Sergen Yalçın 14 yıl sonra geri döndü! Ödenecek ücret...

Beşiktaş’ta beklenen gelişme oldu, Abdullah Avcı’nın vedası ile boşalan teknik direktörlük koltuğuna kulübün efsane isimlerinden Sergen Yalçın oturdu.

1.5 yıllık anlaşma...

Avcı ile yolları ayırdıktan hemen sonra teknik direktör arayışına başlayan siyah-beyazlı yönetim, 15 Ocak’ta BtcTurk Yeni Malatyaspor’daki görevini bırakan 47 yaşındaki teknik adamla 1,5 yıllık anlaşma sağladı.

Beşiktaş Yönetim Kurulu dün öğle saatlerinde Ahmet Nur Çebi başkanlığında Vodafone Park’ta toplandı. Gündemdeki teknik adam adaylarını masaya yatıran siyah-beyazlı idareciler, Sergen Yalçın’ın ismi üzerinde fikir birliğine vardı. Yönetim kurulunun oy birliği ile Yalçın’ın göreve getirilmesine karar verdiği aktarıldı.

Başkan Ahmet Nur Çebi, yönetim kurulu toplantısının ardından Sergen Yalçın ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi ve genç teknik adamla 1,5 yıllık sözleşme için el sıkıştı. Sergen Yalçın son olarak yönetim kurulu ile bir araya geldi ve 14 yıl sonra geri döndüğü siyah-beyazlı takımda görev almaya hazır olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Para konuşmadı

Başkan Çebi ile Sergen Yalçın arasındaki görüşmede maddi konuların hiç gündeme gelmediği belirlendi.

1.5 yıllığına 6 milyon TL

Genç teknik adamın koşulsuz şartsız sözleşme imzalamayı kabul ettiği öğrenildi. Skorer'in edindiği bilgiye göre; Yalçın'a 1.5 yıllığına 6 milyon TL ödenecek.

10 sezonda 7 kupa kaldırdı

Beşiktaş altyapısından yetişen Sergen Yalçın, profesyonel kariyerine 1991 yılında siyah-beyazlı kulüpte başladı. 1991-1997 döneminde aralıksız 6 yıl Beşiktaş forması giyen Yalçın daha sonra İstanbulspor’un yolunu tuttu. Siirt Jetpa, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor formaları giydikten sonra 2002’de Beşiktaş’a geri dönen Sergen Yalçın, 2006’ya kadar siyah-beyazlı takımda top koşturdu.

Kartal’da iki dönem halinde toplam 10 sezon forma giyen Yalçın tam 7 kupa kaldırdı. 3 kez Süper Lig, 2 kez Türkiye Kupası ve 2 kez Süper Kupa kazanan Sergen Yalçın, 100. yıl elde edilen şampiyonlukta başrolü oynamıştı.

Murat Şahin resmen açıkladı...

Sergen Yalçın'ın teknik ekibinde yer alan yardımcılarından Murat Şahin, sosyal medya hesabından siyah-beyazlı taraftarları heyecanlandıran paylaşımda bulundu. Beşiktaş forması giydiği dönemde, çapraz bağları kopmasına rağmen Antalyaspor maçında kaleyi koruyan ve hem gösterdiği performansla hem de fedakârlığıyla alkış alan Murat Şahin, mücadelenin ardından çekilen fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak "O gün, bugündür" şeklinde not düşüp, yanına kartal emojisi koydu.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın'ın yardımcısı Murat Kaytaz da "Yeni kulübümüz Beşiktaş. Allah utandırmasın. Büyük hedefler için çalışmaya başlayalım" paylaşımını yaptı.