Gazete Vatan Logo
Sivas Spor Sergen Yalçın dönemi sona erdi

Sergen Yalçın dönemi sona erdi

Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'da teknik direktör Sergen Yalçın'ın sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini duyuruldu.

Sergen Yalçın dönemi sona erdi

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Medicana Sivassporumuz, teknik direktörümüz Sergen Yalçın ile karşılıklı mutabakata vararak, sözleşmesini sonlandırma kararı almıştır. 306 gün kulübümüzde görev alan değerli teknik direktörümüz Sergen Yalçın ve ekibine, verdikleri hizmetler için gönülden teşekkür ediyor ve bundan sonraki görevlerinde de başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.
Kulüp başkan vekili Erdal Sarılar da AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde bu akşam 2-0 yenildikleri Trabzonspor maçının ardından, kulüp tesislerinde başkan Mecnun Otyakmaz'ın da katıldığı toplantıda Sergen Yalçın ile bir araya geldiklerini söyledi.
Toplantıda Yalçın'ın maçın ardından aldığı istifa kararını değerlendirdiklerini dile getiren Sarılar, istifayı kabul ettiklerini ifade etti.
Sarılar, Sergen Yalçın'ın yarın saat 12.00'de yapılacak antrenmana çıkarak takımla vedalaşacağını aktardı.
SERGEN YALÇIN'IN MAÇ SONU AÇIKLAMALARI

Haberin Devamı

Trabzonspor yenilgisi sonrası konuşan Sergen Yalçın, görevini bırakmayı düşündüğünü belirterek, "Bırakmayı düşünüyorum ama başkanla konuşmadan böyle bir kararı tek başıma veremem" dedi.

Trabzonspor karşısında iyi oynadıklarını ifade eden Yalçın, "Maalesef, gol bulamadık. Bir çok nedeni, bahanesi var ama bahanelerin arkasına saklanan bir yapım yok. Sonuçta çözüm üretmesi gereken benim. Bu takımın bütün sorumluluğu bana ait. İstediğimiz çözümleri üretemiyoruz. Maç kazanmakta çok zorlanıyoruz" diye konuştu.

Ortaya koydukları performansın Sivasspor'a yakışmadığını dile getiren Yalçın, futbolun sonuç oyunu olduğunu ve kimsenin iyi oynayana veya mücadele edene puan vermediğini ifade etti.

İyi sonuçlar almakta zorlandıklarını aktaran Yalçın, "Maalesef yapacağımız bir şey yok. Artık hem kendimize hem Sivasspor'a zarar vermek istemiyoruz. Söylenecek fazla bir şey yok" değerlendirmesinde bulundu.

Sergen Yalçın, futbolun enteresan bir oyun olduğuna dikkati çekerek, başarının şart olduğunu, aksi halde koltuklarında rahat oturmalarının mümkün olmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

Kazanamama stresinin oyuncularını sıkıntıya soktuğunu dile getiren Yalçın, işler kötüye gittiğinde oyuncuların çekingen davrandığını ve sorumluluk almaktan kaçtığını belirterek, "Bugün iki taraftan biri kırılacaktı. Öyle bir maçtı. Maalesef olay bize düştü. Bu takımın sorumlusu benim. Bu sorumluluğu almak da bana düşer. Artık söylenecek bir şey yok. Hayırlısı olsun" ifadelerini kullandı.

"Bırakmayı düşünüyorum"

Bir basın mensubunun açıklamalarının istifa sinyali olup olmadığını sorması üzerine Yalçın, şunları kaydetti:

"Sivasspor'a da kendimize de zarar vermek istemiyoruz. Yeni bir enerji ortamı oluşabilir. Benim niyetim bırakmak tabi ki. Bırakmayı düşünüyorum ama başkanla konuşmadan böyle bir kararı tek başıma veremem. Akşam başkanla ve yönetim kuruluyla görüşeceğim. Onların onayını almadan tek başıma böyle bir karar vermek istemiyorum. Toplantıdan sonra çıkacak sonuç inşallah bizim için de hayırlı olur."

Haberin Devamı

Yalçın, karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık'ın yönetiminden memnun olmadığını söyleyerek, "Benim bu şekle gelmemin nedeninin bir tanesi de hakemler. Türkiye'de bu şekilde maç yönetilirse, kararlar verilirse, yapacak bir şey yok. Bazı şeyleri maalesef hakemler sahada çok güzel idare ediyorlar" şeklimde konuştu.

Sivasspor'un Türkiye'de çalışılabilecek en güzel kulüplerden ifade eden Yalçın, "Tesislerimiz güzel, ödemeler günü gününe yapılıyor, hiçbir şey aksamıyor. Yönetimin bu işte bir sorumluluğu yok. Sorun bizde ve oyuncularda. Biz bu işi beceremiyoruz. Bu kaosun içinden çıkmayı başaramadık. Geçen sezon bu işi başarmıştık, bu sezon başaramadık" diye konuştu.

"Ne kadar ekmek o kadar köfte"

Kadro dışı bırakılan Batuhan Karadeniz'in bundan önce 8 defa daha kadro dışı kaldığını aktaran Yalçın, oyuncuya, 1 yıldan beri her türlü yardımı yapmaya çalıştığını anlattı.

Kendisinin de bir dayanak noktası olduğunu dile getiren Yalçın, "Oyuncuların da bize yardım etmesi lazım. Ben sürekli, tek taraflı bir oyuncuya yardım edemem. Böyle bir mantık futbolda yok. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Bana ne kadar oynarsan ben de sana o kadar yardım ederim. Oynamayan bir oyuncuya nasıl yardım edeyim" dedi.

Haberin Devamı

Stoper Ümit Kurt'un da soyunma odasında yaptığı bir hareket nedeniyle kadro dışı bırakıldığını dile getiren Yalçın, profesyonel futbolcunun hiçbir bahanesi olamayacağını kaydetti.

Futbolcunun, teknik direktörünün verdiği kararlara saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ben de futbol oynarken yedek kaldım. Yedek kaldığımda ağzımı açmıyordum. Niye? Hocaya saygımdan dolayı. Messi, Atletico Madrid maçında 65 dakika kulübede oturdu arkadaşlar. Yapmayın ya... O yüzden kimse kimseyi kandırmasın. O arkadaşın davranışı çok gereksiz. Profesyonel futbolcuya yakışmayacak sözler etti."