Gazete Vatan Logo
Futbol Serie A'da haftanın Z raporu

Serie A'da haftanın Z raporu

İtalyaSerie A'da 30. haftasında konuk ettiği Genoa'yı 3-1 yenen Napoli, şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

Serie A'da haftanın Z raporu

Serie A'daki puan tablosunda 70 puanlı lider Juventus'un ardından 2'nci sırada bulunan Napoli, Genoa mücadelesinde 10'uncu dakikada Rincon'un attığı golle 1-0 geriye düşse de ikinci yarıda toparlandı. Ev sahibi takım, 51'inci dakikada Arjantinli golcüsü Higuain ile önce eşitliği yakaladı, 81'inci dakikada da ise yine Higuan'in kaydettiği golle skoru 2-1'e getirdi. 90+1'inci dakikada da El Kaddouri'nin golüyle maçtan 3-1 galip ayrılan Napoli, bu sonuçla art arda 3'üncü galibiyetini aldı.

Puanını 67'ye yükselten Napoli, lider Juventus'u 3 puan geriden takibini sürdürdü. Genoa ise haftayı 34 puanla 12'inci sırada tamamladı.

Haftanın kapanış maçında ise puan tablosunda üst sıralara yaklaşma hedefindeki Milan ile Lazio, San Siro Stadı'nda karşılaştı. Maçta konuk ekip Lazio, Parolo ile 9'uncu dakikada öne geçmesine karşın Milan, 15'inci dakikada bu gole Bacca ile yanıt verdi. Mücadelede başka gol olmayınca iki takım sahadan 1'er puanla ayrıldı. Bu sonuçla 49 puana yükselen Milan 6'ncı sırada yer alırken, Lazio ise 42 puanla 8'inci sırada haftayı kapattı.

Haberin Devamı

Ligin 30'uncu haftasında alınan sonuçlar şöyle:

Empoli-Palermo: 0-0

Roma-Inter: 1-1

Atalanta-Bologna: 2-0

Frosinone-Fiorentina: 0-0

Hellas Verona-Carpi: 1-2

Sampdoria-Chievo Verona: 0-1

Sassuolo-Udinese: 1-1

Torino-Juventus: 1-4

Napoli-Genoa: 3-1

Milan-Lazio: 1-1

Bu arada, ligde gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan Napoli'nin Arjantinli forveti Gonzalo Higuain, Genoa'ya attığı 2 golle yerini korudu. Toplam gol sayısını 27'ye yükselten Higuain'i, 14 golle Juventus'ta forma giyen vatandaşı Paulo Dybala takip etti.

(AA)