Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Sessiz kahramanlar

Sessiz kahramanlar

Samsun’daki İşitme Engelliler Karate Dünya Şampiyonası’nda doğuştan duymayan üç kız kardeş madalya için birlikte tatamiye çıkacak. Rezzan, Zeliha ve Kader, başarılarıyla sporun güzel yüzünü sergiliyorlar İşitme Engelliler Karate Dünya Şampiyonası

Sessiz kahramanlar

Samsun’daki Dünya İşitme Engelliler Karate Şampiyonası’nda mücadele edecek milli takımımızda dünyada eşine ender rastlanacak şekilde üç kız kardeş yarışıyor.

Kars’tan İstanbul’a göçen 7 çocuklu Işık ailesinin üçü de doğuştan duymayan kardeşleri Rezzan, Zeliha ve Kader, ‘kaderlerine boyun eğmek’ yerine 11 yıl önce amcaları tarafından tanıştırıldıkları karateyle hayata tutunmayı seçmiş... Eğitimlerini de aksatmayan üç kardeşten 23 yaşındaki Rezzan üniversite mezunu, Zeliha (21) ve Kader (19) ise liseyi bitirmiş...

Samsun’un gelecek yıl ev sahipliği yapacağı dev organizasyon Dünya İşitme Engelliler Olimpiyatı’nın (Deaflympics) 2013’te Sofya’daki bir önceki buluşmasında 3. olarak bronzu boynuna takan kardeşlerden Rezzan, yaşadığı sakatlığa rağmen yılmadığını söylüyor. “Oraya hazırlanırken köprücük kemiğim kırıldı. Doktorlar ‘yarışma’ dedi ama ben ne olursa olsun yarışmaya karar verdim ve o halde kürsüye çıktım” diyen Rezzan, böylece Zeliha ile birlikte ülkemize karatede oyunlar tarihindeki ilk madalyaları kazandırmış.

Haberin Devamı

EV VE MAAŞA KAVUŞTULAR

Küçük kardeş Kader ise altı ay önce Avrupa şampiyonu olarak ailenin yeni gururu oldu. Küçük kız kardeşleri de voleybol oynayan Işık kardeşler, sporun hem sosyalleşmek, hem de yaşam kalitesi açısından hayatlarını temelden değiştirdiğini söylüyor. Babaları belediye işçi emeklisi, anneleri ev hanımı olan Işık kardeşler “Eskiden çok kötü şartlarda yaşıyorduk” diyor ve ekliyor: “Karate yaşantımızı değiştirdi. Sürekli bir gelirimiz oldu. Yaşam kalitemiz yükseldi. Ev ve maaş sahibi olduk. Bizi bu günlere getiren antrenörlerimize de teşekkür ediyoruz.”

SAMSUN'DA HEDEF ŞAMPİYONLUK

Samsun’daki Dünya Şampiyonası ve gelecek yıl yapılacak Deaflympics’te karatenin kata dalında birlikte yarışacak olan Işık kardeşler, Sofya’da kaçırdıkları şampiyonluğu ev sahibi olarak yakalamanın peşinde koşacak. Üç kardeş, el ele verip hedefe kilitlenmiş, “Samsun’daki şampiyona için çok heyecanlıyız. İki organizasyonda da altın madalyayı boynumuza takmak ev Ay-Yıldızlı bayrağımızı kendi ülkemizde göndere çektirmek istiyoruz.” diyor.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONAYA BİR GÜN ERTELEME

Samsun’da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla açılışı yapılan beş branştaki Dünya İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları, katılımcı ülkelerin Türkiye’ye gelişlerinde yaşanan gecikmeler nedeniyle bir gün ertelendi. Yarışmalar bugün başlayacak.

(HT Spor)