Gazete Vatan Logo
Rizespor Sevinirken sezonu kapattı

Sevinirken sezonu kapattı

Çaykur Rizespor’un golcü oyuncusu Kweuke sezonu kapattı.

Sevinirken sezonu kapattı

Spor Toto süper Lig takımlarından Çaykur Rizespor’un golcü oyuncusu Lonard Kweuke sezonu kapattı.

Bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Kweuke, Süper Lig’in 18. haftasında Çaykur Rizespor’un Gençlerbirliği ile oynadığı maçta sakatlanmıştı. Penaltıdan attığı golle skoru 2-2 yapan 28 yaşındaki forvet gol sevinci sırasında takım arkadaşı Sylvestre’den aldığı darbe sonrası maçı yarıda bırakmak zorunda kalmıştı. 2 haftadır forma giyemeyen yıldız oyuncu ameliyat olmak için Almanya’ya gidecek.

Kweuke, ameliyatın ardından sezonun kalan kısmında forma giyemeyecek.

Bu sezon Süper Lig’de çıktığı 17 maçta 10 gol atıp 2 tane de asist yapan Kamerunlu oyuncu takımının en önemli kozlarından biriydi. Çaykur Rizespor’da 3. sezonunu geçiren Kweuke, 2013 yılında Çek Cumhuriyeti’nin Sparta Praha takımından 850 bin euro karşılığında transfer edilmişti. Rize formasıyla 75 maça çıkan oyuncu toplam 35 gol atarken 9 da asist yaptı.

Hikmet Karaman’la problem yaşamıştı

Kweuke’nin sezon başında Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman’la yaşadığı anlaşmazlıklardan dolayı takımdan ayrılması gündeme gelmişti. Sezonun ilk yarısında Gençlerbirliği ili oynanılan maçta Rizespor 2-1 gerideyken 87. dakikada kazanılan penaltıyı Hikmet Karaman, Deniz Kadah’ın atmasını istemesine rağmen Kweuke kullanmış ve golle sonuçlandırmıştı. Maçın kalanında bir gol daha atan Kweuke galibiyeti getirmiş ancak Karamnala arası bir süreliğine açılmıştı. İkili daha sonra barışmıştı.

Haberin Devamı