Gazete Vatan Logo
Galatasaray Seyirci rekoru kime ait?

Seyirci rekoru kime ait?

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde seyirci rekoru kırıldığı açıklanmış olsa da bu sadece derbi rekoruydu...

Seyirci rekoru kime ait?

Pazar günü tüm Türkiye'nin merakla beklediği Beşiktaş Galatasaray karşılaşması çok iyi başlamış ancak istenmeyen olaylar çıkması nedeniyle tamamlanamamıştı. Bu mücadelenin en önemli özelliklerinden birisi de seyirci rekoru kırılıp kırılmayacağı idi. Peki rekor kırıldı mı?

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki zorlu derbi karşılaşması öncesinde siyah beyazlı taraftarlar Atatürk Olimpiyat Stadı'na adeta akın etti. Seyirci rekoru ve desibel rekoru kırmak isteyen Beşiktaş bu amacına ulaşabildi mi?

Öncelikle Atatürk Olimpiyat Stadı'nın tüm zamanlardaki en fazla seyirci rekoru, 79 bin 414* kişi ile 2002 yılındaki açılış maçı olan Galatasaray - Olympiakos karşılaşmasıydı. 31 Temmuz'da oynanan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı bu maçın biletli seyirci sayısı, böylelikle 'en fazla seyirci sayısı' ile ilk sırada yer almakta.

Süper Lig tarihindeki en fazla seyircinin izlediği maç ise Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçtı. 2003 yılında karşı karşıya gelen bu iki ezeli rakibin karşılaşmasını 70 bin 125* kişi biletli olarak Atatürk Olimpiyat Stadı'nda takip etti.

Ve 22 Eylül yani Pazar günü Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki maçı ise stattan maç başında yapılan açıklamaya göre 76 bin 127 kişi biletli olarak takip etti.

Yani böylelikle 54 yıllık lig tarihinde Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki mücadele 'en fazla seyircinin izlediği maç' olarak tarihe geçmiş oldu. Ama Türkiye rekoru, Galatasaray'da kaldı. Galatasaray ile Yunan ekibi Olympiakos arasında oynanan maç, Türkiye rekoru olarak yerini korumayı başardı.

(Turkfutbol)

Haberin Devamı