Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Sharapova maça çıkıyor

Sharapova maça çıkıyor

Dünyaca ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova, doping nedeniyle aldığı cezanın 15 aya indirilmesinin ardından ilk kez Dünya Takım Tenisi (WTT) organizasyonu kapsamında korta çıkıyor.

Sharapova maça çıkıyor

WTT tarafından yapılan açıklamada, 29 yaşındaki Sharapova'nın, ABD'nin Las Vegas kentinde gelecek hafta düzenlenecek ve İngiliz şarkıcı Elton John ile ABD'li eski kadın tenisçi Billie Jean King'in ev sahipliğini yaptığı bir yardım organizasyonunda maça çıkacağı bildirildi.

Böyle bir nedenle korta geri döneceği için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Sharapova, "Muhteşem tenis gecesini dört gözle bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Rus tenisçi, yardım organizasyonunda, John McEnroe, Andy Roddick, Martina Navratilova, Mardy Fish, Mark Phillippoussis ve Liezel Huber gibi tenisçilerle aynı kortta bulunacak.

Geçen sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ın devam ettiği 26 Ocak'ta alınan doping numunesinde yasaklı meldonyum maddesine rastlanan Sharapova, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından geçen 8 Haziran'da 2 yıl spordan men cezası almıştı.

Sharapova, meldonyum maddesini bilinçli kullanmadığını belirterek söz konusu cezanın kaldırılması veya sürenin azaltılması için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurmuştu. CAS da ünlü tenisçinin cezasını 15 aya düşürmüştü.

Haberin Devamı

CAS'ın kararının ardından Rus tenisçi ilk resmi müsabakasına 26 Nisan 2017'de çıkabilecek.