Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Sibel Özkan madalyasını iade edecek

Sibel Özkan madalyasını iade edecek

IWF, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda doping kurallarını ihlal ettiği belirlenen halterci Sibel Özkan'ın, madalyasını teslim etmesi için gerekli yazıyı federasyona gönderdi

Sibel Özkan madalyasını iade edecek

2008 Pekin Olimpiyatları'nda doping kurallarını ihlal ettiği belirlenen milli halterci Sibel Özkan, kazandığı gümüş madalyayı iade edecek.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sibel Özkan'ın dopingli çıktığı gerekçesiyle kazandığı gümüş madalyayı Uluslararası Halter Federasyonuna (IWF) iade edeceğini söyledi.

Taşpınar, ilgili yazının Türkiye'ye ulaştığını, madalyanın da Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) üzerinden IWF'e teslim edileceğini ifade etti.

Sibel'in yanı sıra 2008 Pekin Olimpiyatları'nda doping kurallarını ihlal ettiği tespit edilen bir diğer sporcu Nurcan Taylan'ın cezası, IWF tarafından belirlenecek.

"RİO'DA TEMİZ BİR ŞEKİLDE PODYUMA ÇIKACAĞIZ"

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar, 2016 Rio Olimpiyatları'na yeni bir takımla katılacaklarını ifade etti.

Taşpınar, mevcut takımdaki sporcuların dopingle ilişkisinin bulunmadığına dikkati çekti.

2013, 2014 ve 2015 yıllarında tertemiz madalyalar aldıklarını belirten Taşpınar, "Rio'da tertemiz bir şekilde podyuma çıkacağız. 4 yıldır tertemiz bir federasyon var. Eskiden kirli madalyalar alınıyordu. Tertemiz bir şekilde bu sonuçlara ulaştık." diye konuştu.

Haberin Devamı

Taşpınar, 4 yıldır temiz bir şekilde çalıştıklarını bildirerek, "Mevcut takımımızdaki arkadaşlarımızın doping ile ilişkisi yok. Nurcan Taylan ve Sibel Özkan'ın dopingli çıkması 2008 Pekin Olimpiyatları ile ilgili. 2008'de Sibel gümüş madalya kazanmıştı ancak bu madalyasını geri verecek. Eskinin kokuları halen geliyor." değerlendirmesini yaptı.

RİO'YA YENİ TAKIM

Yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye Halter Federasyonu Yönetim Kurulu, Kadın Milli Takım'ı yeniledi.

Alınan kararla Türkiye'yi Rio'da kadınlarda 63 kiloda Mehtap Kurnaz, 69 kiloda Duygu Aynacı ve 75 kiloda Assiya İpek temsil edecek.