Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Şike Davası'nda karar verildi!

Şike Davası'nda karar verildi!

Şike davasında, aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerinde bulunduğu isimler için beraat kararı verildi.

Şike Davası'nda karar verildi!

Mahkeme Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Serdal Adalı’nın aralarında bulunduğu 36 sanık hakkında ‘örgüt ve şike’ suçlarından beraat kararı verdi. Mahkeme özel hayata yönelik DVD ve tapelerin imhasına karar verdi.

Ö ZEL yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından yeniden görülen ‘Futbolda Şike ‘ davası 6. Duruşmada sona erdi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Mecnun Otyakmaz, Tayfur Havutçu, Serdal Adalı, İlhan Ekşioğlu’nun da aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları katıldı.

DURUŞMADA, F.Bahçe yöneticileri ile eski futbolcular da izleyici olarak yer aldı. Duruşma nedeniyle adliye içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yıldırım’a destek vermek üzere adliye önünde çok sayıda taraftar toplandı.

MAHKEME Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdal Adalı, İlhan Ekşioğlu’nun aralarında bulunduğu 36 sanık hakkında ‘örgüt kurma ve üye olma, şike ve teşvik primi’ suçlarından daha önce verilen kararların iptal edilerek beraatlerine karar verdi.

Haberin Devamı

TARAFTARA SELAM

KARARDA eski özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Aziz Yıldırım hakkında daha önce verdiği ‘haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurup yönetmek’ suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasının iptali ve suçun Yıldırım tarafından işlendiğinin sabit olmadığı gerekçe gösterildi. .

MAHKEME özel hayatın gizliliğinden dosyadaki tape ve DVD’lerin imhasına karar verdi. Aziz Yıldırım duruşma salonunda bankoyu atlayarak dışarı çıktı. Adliye dışında taraftarı selamladı.

8 sanığa ceza

MAHKEME Abdullah Eker ve Yusuf Turanlı’ya ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan 10 ay hapis cezası vererek cezayı erteledi. Selim Kımıl ise ‘tehdit’ten 1 yıl 8 ay hapis cezasına cezasına çarptırdı. Ayrıca Aykut Aydın, Özden Tütüncü, Samet Erdemir, Evren Kımıl ve Hakan Karaahmet de 6 bin TL para cezasına çarptırıldı.

15 Ekim’de söz Yıldırım’da

BERAAT kararının ardından F.Bahçe’nin resmi sitesinden bir bilgilendirme yapıldı. 15 Ekim Perşembe günü saat 13.00’te Şükrü Saracoğlu Stadı’nda başkan Aziz Yıldırım ve tüm yönetim kurulu üyelerinin katılacağı bir basın toplantısı yapılacağı açıklandı.

Haberin Devamı