Gazete Vatan Logo
Futbol Şike davası silbaştan mı?

Şike davası silbaştan mı?

TBB Başkanı Feyzioğlu'nun önerisi kabul edilirse dava yeniden görülebilir.

Şike davası silbaştan mı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu 17 Aralık operasyonuna ilişkin görüşlerini Erdoğan ile paylaştı.

Dün Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de bir araya gelen ve çözüm önerilerini devletin bir numaralı ismiyle paylaşan Feyzioğlu aynı önerileri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de paylaştı.

Feyzioğlu: "ÖYM'ler kaldırılsın ve yargılamalar yenilensin"
Devletin zirvesindeki iki isme aralarında Şike, Balyoz, KCK, Ergenekon ve Askeri Casusluk gibi davaların da bulunduğu yargılamaların yeniden yapılabilmesi için TBB Başkanı Feyzioğlu’nun önerdiği 3 formül genel hatlarıyla şu şekilde:

1- Özel görevli ağır ceza mahkemelerinin (ÖGM) kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar ellerindeki davalara bakmasına yönelik düzenleme derhal kaldırılacak. Böylece, henüz kesin hükme bağlanmayan Ergenekon, KCK, şike gibi davalarda yerel mahkemelerden verilen mahkumiyet kararlarının görev yönünden bozulması sağlanacak.

2- Kesin hükme bağlanan Balyoz, Askeri Casusluk gibi davalarda da yeniden yargılama zorunluluğu kanunla getirilecek.

3- Davaların ÖGM’ler yerine kurulan terörle mücadele mahkemelerinde görülmeye devam edilmemesi için bu mahkemeler de TMK’nın 10. maddesi ilga edilmek suretiyle kaldırılacak ve yargılamaların tamamının genel mahkemelerde yapılması sağlanacak.

Şike Davası bozulup yeniden görülebilir

Feyzioğlu'nun sunduğu öneriler kabul görürse, şu an Yargıtay'da olan Şike Davası'nda yerel mahkemeler tarafından verilen mahkumiyet kararları kalkarken, bu davaların yargılamaları genel mahkemelerde silbaştan gerçekleştirilecek.

Mosturoğlu'ndan da destek geldi

Şike Davası'nda örgüt suçundan beraat eden şikeden ise 1 yıl 10 ay 10 gün ceza alan Fenerbahçe'nin hukukçu yöneticilerinden Şekip Mosturoğlu, kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada Metin Feyzioğlu'nun önerisine destek verdi.

Haberin Devamı