Gazete Vatan Logo
Futbol Şikeyi F.Bahçeli futbolcu aydınlatacak!

Şikeyi F.Bahçeli futbolcu aydınlatacak!

Romanya'da sene başında karar verilen şike davasında Steaua Bükreş'in eski oyuncusu Matei Mirel Radoi, Bilica'yı şahit göstererek yeni iddialarda bulundu.

Romanya Liga 1'de, CFR Cluj ve Steaua Bükreş arasındaki yarış 2007-08 sezonunda son haftaya kadar sürmüştü. Bilica'nın da formasını giydiği ve küme düşmesi kesinleşmiş Universitatea Cluj ile lider CFR Cluj arasında oynanan son hafta derbisinde CFR Cluj deplasmanda penaltı golüyle 1-0 galip gelerek şampiyonluğunu ilan etmişti.

Pekçok otoriteye göre hatalı bir karar olan penaltıya sebebiyet veren oyuncuysa Bilica olmuştu.

Steaua Bükreş'in sahibi ve Başkanı Gigi Becali'nin korumasının emniyet güçlerince maçtan önce Cluj kentinde içinde 1,7 milyon euro bulunan çantayla yakalanmasıyla başlayan spekülasyonlar, maçın ardından CFR Cluj yetkililerin Bilica'ya şike yapması karşılığında para verdiği iddiasıyla devam etmişti.

4 yıl süren dava 2012 başında sonuçlanmış ve hem Becali hem de Bilica suçsuz bulunmuştu.

Steaua Bükreş'te o dönem forma giyen savunma oyuncusu Matei Mirel Radoi, dün Romanya'nın GSP televizyonuna verdiği demeçte olayı tekrar gündeme taşıdı.

Radoi açıklamalarında şöyle dedi: "Kimseyi suçlamak istemiyorum. Sadece herkesin düşündüğü ama söylemeye cesaret edemediklerini söylüyorum. Söylediklerim hoşlarına gitmese de dinlemeli ve saygı duymalılar. CFR Cluj'un kazandığı şampiyonluk gerçekten tuhaftı. Tuhaf geliyor çünkü Universitatea Cluj oyuncularına daha iyi motive olmaları ve dürüst oynamaları için Becali ödeme yapmak istemişti ama biz soruşturulduk. Oysa CFR Cluj yetkilileri tarafından bağlantıya geçilen ve bunu basına açıklayan oyuncular vardı. Bilica gibi. Biliyorum çünkü menajeriyle konuşmuştum. Teklif edilen parayı, kimlerin aracı olup temasa geçtiğini, kısacası herşeyi anlatmıştı. Bilica bu konuyla ilgili basına konuştu ama gazeteciler soruşturmadan kaçmak için söylediklerinin hepsini yayımlamadı. Bilica ile konuşabilirsiniz. Üstelik bu teklif sadece maçtan önce değil, devre arasında tünelde bile yapıldı. Bize suçlu gibi davranıldı ama onların yaptıkları yanlarına kâr kaldı, Ceza almadılar. "

Eurosport'un haberine göre, iddiaların ardından Romanya'da yeni bir soruşturma açılıp açılmayacağı merak konusu olurken, Bilica söyleyecekleriyle gerçeğe ışık tutacak.

(eurosport)

Haberin Devamı