Gazete Vatan Logo
Futbol Şimşek çaktı

Şimşek çaktı

Powell’ın muhteşem çıkışına rağmen şampiyon yine roketleyerek 9.77 ile 1. oldu. 800 metrede jackpot yapan Jelimo ise 1 milyon dolar kazandı

USAIN Bolt’un insan olup olmadığı ile ilgili bütün tartışmaların yanıtını bulmak istiyorduk. Brüksel’de yağmurlu ama romantik olmayan bir ortamda Bolt hemşehrisi Asafa Powell ile sprintin kralı olmak için karşı karşıyaydı. Olimpiyatlarda ortalığı darmaduman eden Bolt geçen hafta Lozan’da 9.72 koşarak tek günlük yarışların kahramanı gibi gözüken Powell karşısında ne yapcaktı? Bu ikiliye meydan okuması beklenen Tayson Gay’in artık korkudan mı bilinmez, son dakikada yarışmadan çekilmesi işi bir Jamaika işine döndürüverdi.

TABANCA patladığında Bolt durup düşündü. O düşünürken Powell yolu yarılamıştı bile. “Artık buradan da yarışı kazanamaz” diye düşünürken, 40. metreden sonra Bolt tüm doping testlerinde saklayabildiği motorunu çalıştırdı. Motor çalışınca Powell’ın tüm havası söndü. Son 20 metrede Bolt, Powell’ı geçti Belçikalı IOC Başkanı Jacques Rogge’e selam göndermeden, ciddi ciddi yarışını bitirdi. Derece 9.77. Bir rekor değil ama süper bir derece. Yarışmanını ilk dördü Jamaikalı, bu da Amerikalılar için kâbusun devamı.

VLASIC HÜSRAN YAŞADI

GELELİM işin para kısmına. 1 milyon dolarlık altını kuyumcudan para ile değil, yarışarak kazanabilecek 2 kişi vardı. Kadınlar 800 metrede Kenyali Pamela Jelimo neredeyse timsah yaparak yarışını kazandı. Sonra beklemeye başladı. Pekin’e kadar ortalığı silip süpüren ama Belçikalı Hellebaut’a olimpiyat şampiyonluğunu kaptıran Hırvat Blanka Vlasic yük sek atmalada kazanırsa Jelimo’nun ortağı olacaktı. Ama olmadı. Galiba Blanka’nın kafası hâlâ Pekin’de. 2.02’de 3 atlet başarısız olurken, Vlasic önceki yüksekliklerde de zar zor barı geçtiği için Alman Friedrich’e birinciliği kaptırdı. Sonuç mu? 18 yaşındaki Kenyalı Jelimo 1 milyon doları çatır çatır yiyebilir.

DEFAR’I YİNE GEÇTİLER

5 bin metrede Atina’da altın madalya kazanan ancak Pekin’de Dibaba ve milli sporcumuz Elvan Abeygelesse’nin ardından 3. olan Meseret Defar, Brüksel’de de aradığını bulamadı. Defar, Dibaba ve Elvan’ın yer almadığı yarışta Kenyalı Vivian Cheruiyot’a geçilerek ikinci sırada kaldı



Haberin Devamı