Gazete Vatan Logo
Ziraat Türkiye Kupası Sinir harbinde kazanan çıkmadı!

Sinir harbinde kazanan çıkmadı!

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında sinir harbi yaşandı. Beşiktaş maçı 10 kişi, Fenerbahçe ise 9 kişi tamamladı. Maçta kazanan çıkmadı.

Sinir harbinde kazanan çıkmadı!

DERBİNİN ÖYKÜSÜ / MERVE TOY

LİG ve kupada art arda oynanan 2 derbi, arasında 4 gün ve 2 maç arasında dağlar kadar fark vardı. Kartların havada uçuştuğu derbide gerilim de hat safhadaydı.

ÖNCELİKLE 2 teknik adam pazara göre kadrolarını pek çok değişiklikle sahaya sürdü.. 2 takımın da başlarda daha az stresli, daha çok oynamaya gönüllü haliyle maç dengeli başladı. Futbol anlamında keyifli başlayan maçta goller de erken geldi.

F.Bahçe’nin atağa çıkarken M.Topal’la kaptırdığı top Talisca’nın müthiş pasıyla Negredo’ya ulaştı ve Beşiktaş 14’te ilk ciddi pozisyonunda golle buluştu. Hemen ardından bir kez daha Topal bu kez telafi niteliğinde bir pasla Soldado’yu buluşturdu ve 17’de skora denge geldi.

FIRAT Aydınus’un sertliğe müsaade ettiği karşılaşmada 25’te Talisca ve 27’de Soldado’ya yapılan fauller kulübeleri ayağa kaldırdı. Futbolcuların suistimalleriyle birlikte kısa süre sonra da saha tamamen karıştı. Ama öncesinde 36’da Caner’in direkten dönen şutu, 38’de Aatif’ın ceza sahası hizasından alıp verkaçlarla rakip ceza alanına kadar getirdiği top Şener’in vuruşunda kornere gitti.

Haberin Devamı

39’da, Alper, Caner’in tehlikeli olabilecek atağını oldukça akıllı bir faulle kesip sarı kart gördü. Maçın en unutulmaz anlarının yaşandığı 45’te geldiğinde Hasan Ali’yle Tolgay arasındaki mücadelede başlayan gerginlik, Alper’in lüzumsuzca dahil olup rakibini ittirmesiyle gördüğü 2. sarı kart F.Bahçe’yi 10 kişi bıraktı. Alper aynı maçta en akıllıca ve en akıldan uzak sarı kartı nasıl görülür dersini de verdi aynı zamanda. İlk yarının sonlarında eksik Kanarya M.Ekici’nin, Şener’e yaptığı asistle 2. golü buldu ve devreye 2-1 önde girdi.

Q‘7’ DAKİKADA ATILDI

2. yarıda Lens’in etkisizliği sebebiyle adeta eksik oynayan Beşiktaş, Quaresma’yı oyuna dahil etti ancak yalnızca 7 dakika oyunda kalabildi. Josef’le mücadelesi sonrası yaşanan gerilim ve rakibine vurmasıyla hem direkt kırmızı gördü hem de maçı kontrolden çıkarak olayların fitilini ateşledi. O dakikadan sonra iyice yükselen tansiyon Aydınus’u da çok kez kartını kullanmaya mecbur etti.

Haberin Devamı

76’da saçma kartlar zincirine Volkan eklendi. Sarısı olmasına rağmen yaptığı itirazlar sonucu 2. sarı karttan oyun dışı kaldı. Yerine giren Kameni 80’de ne olduğunu anlamadan kalesinde golü gördü. Talisca’nın ceza sahasında röveşata denemesinin Hasan Ali’ye değip yön değiştirmesini yalnızca izleyebildi ve skor 2-2 oldu. Yorgunlukların, karşılıklı atak çabalarının, 10 dakikalık uzatmanın ardından başka gol sesi çıkmadı ve maç 2-2 tamamlandı.

DERBİDEN NOTLAR

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile karşılaştığı ilk maça, Spor Toto Süper Lig'de rakibiyle yaptığı mücadeleye göre 5 değişiklikle çıktı.

Siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş, Süper Lig'in 23. haftasında 3-1 kazanılan Fenerbahçe maçında ilk 11'de sahaya sürdüğü Adriano Correia, Atiba Hutchinson, Ryan Babel, Ricardo Quaresma ve Vagner Love'ı kupa derbisinde yedek soyundurdu.

Güneş, bu oyuncuların yerine ilk 11'de Pepe, Jeremain Lens, Caner Erkin, Anderson Talisca ve Alvaro Negredo'yu görevlendirdi.

Haberin Devamı

Sarı kart cezası nedeniyle ligdeki Fenerbahçe derbisinde görev alamayan Pepe, yarı final ilk maçında savunmanın göbeğinde Vida ile görev aldı.

İlk maçta yedekler arasında bulunan Caner Erkin, orta sahanın solunda maça başladı. Sarı kart cezası biten oyunculardan Talisca ise hücuma dönük orta sahada şans buldu. Geçen sezon Fenerbahçe'de forma giyen Jeremain Lens ise eski takımına karşı orta sahanın sağında oynadı.

Beşiktaş'ta kupa derbisinde forvet hattında ise Negredo, görevlendirildi.

Tosic ve Tolgay Arslan'ın görev yerleri değişti

Fenerbahçe ile ligde oynanan maçta savunmanın göbeğinde görev alan Dusko Tosic, kupa mücadelesine sol bekte başladı.

Ligdeki derbi maçta zaman zaman sol bekte görev alan Tosic'in yanı sıra Tolgay Arslan'ın da görev yeri değişti. Talisca'nın yokluğunda orta sahada hücuma dönük oynayan Tolgay, bu sefer savunmaya dönük orta saha görevini yerine getirmeye çalıştı.

Oğuzhan Özyakup, yedek

Ligin 23. haftasındaki maç öncesinde yaşadığı rahatsızlık nedeniyle kadroda yer alamayan Oğuzhan Özyakup, kupa karşılaşmasına yedek başladı.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı takımda ayrıca Utku Yuvakuran, Necip Uysal, Fatih Aksoy, Alpay Çelebi ve Mustafa Pektemek yedekler arasında bulundu.

Stat bu sefer dolmadı

Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 5 günde ikinci kez konuk ederken siyah-beyazlı taraftarlar, lig maçına göre kupa mücadelesine fazla ilgi göstermedi.

Lig maçında tamamen dolan Vodafone Park tribünlerinde, kupa derbisinde yer yer boşluklar olduğu görüldü.

Kaptan Tolgay Arslan

Siyah-beyazlı ekipte Tolgay Arslan, kupa maçında kaptan olarak sahada yer aldı.

Beşiktaş'ın kaptanları Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Necip Uysal'ın yokluğunda bu görevi Tolgay Arslan yerine getirdi.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş derbisinde takımında büyük bir rotasyona gitti.
Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta sonu yine Beşiktaş'la oynanan maçın ilk 11'ine göre bu derbide 7 değişiklik yaptı.
Son maçta ilk 11'de forma giyen Carlos Kameni, Mauricio Isla, Luis Neto, Nabil Dirar ve Giuliano Victor de Paulo yedek kulübesinde otururken, sakat İsmail Köybaşı ve cezalı Jose Fernandao kadroda yer almadı.
Bu isimlerin yerine Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Ekici, Alper Potuk ve Roberto Soldado ilk 11'de görev aldı.
Volkan Demirel bu sezon ilk kez
Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, bu sezon ilk kez bir derbi maçta forma giydi.
Spor Toto Süper Lig'de iki Beşiktaş ile bir Galatasaray maçında yedek kalan Volkan, formayı Kameni'den kaptı ve kupa derbisinde sahaya çıktı.
Mehmet Ekici 91 gün sonra
Fenerbahçe'de Mehmet Ekici, 91 gün sonra yeşil sahalara döndü.
Son maçını 29 Kasım 2017'de Adana Demirspor'la oynanan Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda oynayan Mehmet, bu karşılaşmada sakatlanmıştı.
Uzun süreli sakatlığından sonra Mehmet, kupa maçında forma şansı buldu ve ilk 11'deki yerini aldı. Mehmet Ekici, son Spor Toto Süper Lig maçını ise 19 Kasım 2017'de Demir Grup Sivasspor'a karşı oynamıştı.
Skrtel döndü
Sarı-lacivertlilerin Slovak stoperi Skrtel, sakatlığını atlattıktan sonra ilk maçına çıktı.
Süper Lig'de son olarak 20 Ocak'ta oynanan Göztepe maçında forma giyen Skrtel, bu karşılaşmada sakatlanmıştı. Geçen hafta Beşiktaş derbisinde kadroda olan Slovak oyuncu, bu kez ilk 11'de sahaya çıktı.
Valbuena yine yedek
Fenerbahçe'nin Fransız futbolcusu Mathieu Valbuena, bu derbide de yedek kaldı.
Süper Lig'deki derbide maça yedekler arasında başlayan Fransız futbolcu, Aykut Kocaman'ın rotasyona gittiği kupa maçında da ilk 11 şansı bulamadı.
Fenerbahçe'de üç eksik
Fenerbahçe, zorlu maçta üç futbolcusundan yararlanamadı.
Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Hollandalı futbolcu Vincent Janssen ile İsmail Köybaşı ile cezalı Jose Fernandao, kadroda yer alamadı.