Gazete Vatan Logo
Galatasaray Sınırı aşmadık anlaşmayı bozmadık

Sınırı aşmadık anlaşmayı bozmadık

Yönetim, transfer dönemini artıyla kapattı, sıra geldi UEFA'ya rapor vermeye...

Sınırı aşmadık anlaşmayı bozmadık

6 oyuncu için kasasından 8 milyon 450 bin Euro çıkan Aslan, giden 12 oyuncudan 9 milyon 150 bin Euro kazandı... UEFA Finansal Fair Play kurulu ile yeni görüşmeye hazırlanan G.Saray yönetimi hem eksiye düşmediklerini anlatacak hem de oyuncu ücretlerinin aşağıya çekildiğini gösterecek.

SARI-kırmızılılar zorlu bir transfer dönemini geride bırakırken şimdi sıra geldi UEFA ile yapılacak görüşmelere... Şampiyonlukla kapatılan sezonun ardından UEFA Finansal Fair Play kurulu ile görüşmelere başlayan ve yeniden bir anlaşmaya imza atan G.Saray, oyuncu transferinde eksiye düşmeme garantisi de vermişti. Avrupa kupalarından men cezasının kıyısından dönen sarı-kırmızılılar, transfer döneminde takıma kiradan dönen İsmail Çipe ile birlikte 6 oyuncu takviyesi yaptı. Bu oyuncular için kasasından toplam 8 milyon 450 bin Euro çıktı.
OYUNCU satışında ise sözleşmesi biten oyuncularla birlikte 12 isimle yollarını ayıran yönetim, 9 milyon 150 bin Euro da bonservis bedeli elde etti. Transfer süreci sonrasında ise yönetim bir kez daha UEFA ile görüşmelerde bulunmaya hazırlanıyor. Yönetimin bu toplantıda üzerinde duracağı iki konu var.
İLKİ gelen-giden oyuncularla ilgili bilgileri paylaşıp transfer döneminin artıda kapatıldığı raporlarla UEFA heyetine gösterilecek. Yönetimin bir diğer dikkat çekeceği konu ise oyuncu maaşları olacak. 12 oyuncusunu gönderen, bu isimler arasında 5 milyon Euro’yu bulan maliyeti ise Gomis de yer alan sarı-kırmızılılar, maaş barajını bir hayli düşürdüklerini de gösterecek.
ÜCRETLER DE AZALDI
YÖNETİM, transfer döneminde de her fırsatta UEFA anlaşmasına zarar vermeden hareket edeceklerinin altını
çizerken hayata geçen bu adım sonrasında UEFA yetkililerine durum açıklıkla anlatılacak.
SON GÜNDE BİLE RAPOR VERDİLER
TRANSFER döneminde çok sayıda denklem yapan G.Saray, UEFA yetkilileri ile de bağını hiç kopartmadı... Transferde 31 Ağustos’ta forvet hattına takviye için çaba sarf eden yönetim, o güne kadar yapılan transferlerin de maliyet raporlarını son günde bile UEFA’ya bildirdi.

Haberin Devamı