Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Sırada lig var!

Sırada lig var!

THY Euroleague'de şampiyon olup tarih yazan F.Bahçe'nin yıldızları Vatan'a konuştu:

Sırada lig var!

Melih: “Gururluyuz... Ülkemize armağan olsun. Artık sezonu en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Lig de bizim için çok önemli.

Sloukas: “Bu ailenin parçası olduğum için çok mutluyum. Yeni hedef başlıyor. Odaklanıp ligde şampiyon olacağız.”

Ahmet: “3 yıl önce bu kupayı hayâl bile edemezdim. Şimdi hedefimiz lig şampiyonluğu. Sezonu kupayla kapatacağız.”

T HY Euroleague Final-Four’unda önce Real Madrid, ardından da Olympiakos’u dize getirip şampiyonluğa ulaşan ve tarih yazan F.Bahçe’nin yıldızları dün medya gününde basın mensuplarıyla buluştu. Takım kaptanı Melih Mahmutoğlu, şampiyonlukta büyük katkısı olan Yunan oyun kurucu Kostas Sloukas ve F.Bahçe’nin genç pivotu Ahmet Düverioğlu, şampiyonlukla berabere yaşadıkları hisleri ve yeni hedeflerini VATAN’a anlattılar:
MELİH: “Çok mutluyuz. Avrupa’nın en önemli kupasını ülkemize getirdik. Gururluyuz. Çok karakterli oyunculara sahibiz. Taraftarlarımıza, kulübümüze, ülkemize armağan olsun. Sezon içinde birçok dönüm noktası var. Uzun dönem eksik oynadık. Daha sonra sağlıklı bir şekilde tam takım olarak en iyi basketbolu sahaya yansıttık. Özellikle play-off’tan itibaren çok iyi oynamaya başladık ve sonunda da kupaya ulaştık.
KUPAYI kaldırmak gerçekten inanılmaz bir his. Kaptan olarak bana nasip oldu. Çok ayrı duygular. Bu başarıda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.
BİZİM için lig şampiyonluğu da çok önemli. Sezonu en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz. Çarşamba Tofaş ile oynayacağız. O maçlarda da elimizden geleni yapacağız.”
‘BU AİLE BU SEZON TARİH YAZDI’
SLOUKAS: “Ben bu ailenin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu aile bu sene tarih yazdı. Çok çalıştık ve bu kupayı yüzde yüz hak ettik.
AÇIK konuşmak gerekirse eski takımım Olympiakos’a karşı bir Euroleague finalinde oynayacağımı hayâl etmiyordum ama karşılaştık. Yüzde yüzümü verdim, tüm kalbimle mücadele ettim ve sonunda kazandık.
SEZON içinde çok sakatlık oldu ama bu takımda teknik yetenek ve kalite var. Biz takım olarak yüzde yüz hazır olduğumuzda Panathinaikos serisinden itibaren gücümüzün ne olduğunu herkese gösterdik.
BİZİM için şimdi yeni bir hedef başlıyor. Tamamen odaklanıp şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz.”
‘SEYİRCİYLE KAZANDIK’
AHMET: “İnanılmaz bir duygu benim için. Buradaki ilk senemde bu kupayı almak olağanüstü. 3 yıl önce bunu hayâl bile edemezdim. Tabii ki takım olarak bunu hak ettik. Seyirciye armağan ediyoruz. Onlarla beraber bu kupayı kazandık.
SON periyotta fark açılsa da kazandığımızı düşünmedik. Sonuçta bu basketbol, geri dönebilirlerdi. Sonuna kadar oynadık ve herkes çıldırdı. Yaptığım blok da güzel hissettirdi.
ŞİMDİ lige odaklanacağız. Bir hedefimiz de o kupayı kazanmak. Sezonu kupayla kapatmak istiyoruz.”

Haberin Devamı