Gazete Vatan Logo
Futbol Sivas'ta zirve ateşi!

Sivas'ta zirve ateşi!

Trabzonspor zirveye tutunabilmek için galibiyeti hedefliyor. Sivas ise yükselişe geçmek istiyor

Sivas'ta zirve ateşi!

Son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla kredisi tükenen Trabzonspor, 21'inci haftanın zorlu maçında Sivasspor deplasmanında. Trabzonspor'un zirveye tutunabilmek için galibiyeti hedeflediği karşılamada, Sivasspor da evinde mutlu sona ulaşarak yükselişe geçmek istiyor.

Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Sivasspor'a konuk oluyor. Oynadığı son 4 maçta da galibiyet sevinci yaşayamayan Trabzonspor, averaj farkıyla yer aldığı zirvedeki yerini korumak için 3 puana odaklanmış durumda. Sivasspor ise evindeki karşılaşmada Bordo Mavili ekibi avlayarak alt sıralardan kurtulmak için yükselişe geçmeyi hedefliyor.

Sivas 4 Eylül Stadı'nda saat 16:00'da başlayacak mücadelede hakem Kuddusi Müftüoğlu düdük çalacak. Müftüoğlu'nun yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Serkan Akarca yaparken maçın dördüncü hakemlik görevini ise Hakan Özkan yapacak. Bu önemli karşılaşmada canlı istatistiklerle NTVSpor.Net'te olacak.

TRABZONSPOR EKSİK
Geçtiğimiz hafta oynanan Medical Park Antalyaspor maçında omuzundan sakatlanan kaleci Onur Recep Kıvrak'ın bu karşılaşmada forma giyip giyemeyeceği yapılacak son kontrollerin ardından belli olacak. Öte yandan Trabzonspor'da sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz ile cezalı futbolcular Hrvoje Cale, Giray Kaçar ve Tayfun Cora Sivas'a götürülmedi.

ÇALIMBAY GALİBİYETİ ÇOK İSTİYOR
Ligde yaptığı son 3 maçta galibiyete hasret kalan Sivasspor'da hedef Trabzonspor'u avlayarak bu hasrete son vermek. Karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulunan Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, yaptığı açıklamada Trabzonspor'un gücünün farkında olduklarını, ancak kendilerini lig liderini yenecek güçte gördüklerini ifade etti.

MUHTEMEL 11'LER
TRABZONSPOR: Onur, Serkan, Mustafa Yumlu, Glowacki, Piotr Brozek, Selçuk, Ceyhun, Jaja, Pawel Brozek, Yattara, Umut
SİVASSPOR: Korcan, Murat, Rada, Navratil, Hayrettin, Kadir, Erman, Grosicki, Cihan, Enaramo, Mehmet Yıldız

SON MAÇLARDA TRABZONSPOR DAHA ÜSTÜN
Trabzonspor Süper Lig'de Sivasspor ile oynadığı son 3 maçı galip bitirdi. Geçen sezon deplasmanda 2-1 yendiği rakibini İstanbul'da 3-1 mağlup eden Trabzonspor bu sezon da sahasında 6-1 galip geldi. Trabzonspor aldığı bu galibiyet ile Sivasspor karşısında Süper Lig'de en farklı galibiyetini elde etmişti. İki takım arasında toplamda oynanan 11 maçta Trabzonspor 4 kez, Sivasspor 5 kez kazandı, 2 maç berabere bitti.

4 MAÇLIK GALİBİYET HASRETİ
Trabzonspor, oynadığı son 4 resmi maçta galibiyet alamadı. Süper Lig'in 18.haftasında sahasında Ankaragücü ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası grup maçında Beşiktaş'a 2-1 yenilmişti. Trabzonspor Süper Lig'in 19.haftasında da Fenerbahçe'ye deplasmanda 2-0 mağlup olurken, 20.haftada da sahasında Medical Park Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Trabzonspor en son 16.01.2011 tarihinde (27 gün önce) sahasında Manisaspor'u 3-1 yenerek galibiyet almıştı.

Haberin Devamı