Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Sivok rekora koşuyor

Sivok rekora koşuyor

Beşiktaşlı futbolcu, Balıkesirspor maçında forma giydiği takdirde ligdeki 144. maçına çıkacak.

Sivok rekora koşuyor

Beşiktaşlı futbolcu, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında yarın Balıkesirspor ile yapacağı karşılaşmada forma giydiği takdirde ligdeki 144. maçında sahada yer alacak. Çek oyuncu, böylece Brezilyalı futbolcu Bobo ile bu sezon Çaykur Rizespor'da kiralık olarak oynayan Filip Holosko'nun siyah-beyazlı formayla en fazla forma giyen yabancı oyuncu rekoruna ortak olacak.

BEŞİKTAŞ'TA 7. SEZONU

Siyah-beyazlı ekibin en fazla lig maçına çıkan yabancı oyuncuları arasına girmeye hazırlanan Sivok, kulübünde 7. sezonunu geçiriyor.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın göreve başladığı 2008-2009 sezonunda vatandaşı Tomas Zapotocny ile birlikte İtalya'dan transfer edilen tecrübeli futbolcu, uzun süre takımda kalmayı başardı.

Tomas Sivok, Beşiktaş'ta en fazla forma giyen yabancı oyuncu olma rekorunu geride kalan sezonlarda yakalama fırsatını, sakatlığı nedeniyle kaçırmıştı.

2010-2011'de sezona sakatlıkla başlayan ve sözleşmesi dondurulan Sivok, bu sezon sadece 11 lig maçına çıkabildi. Aynı şansızlığı geçen sezonda yaşayan tecrübeli oyuncu, sadece 13 kez forma giyebildi.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı oyuncu, kulübündeki 7 sezonunda bir kez de şampiyonluk yaşadı.

Sivok, Ertuğrul Sağlam'ın ardından Mustafa Denizli'nin teknik direktörlüğe geldiği 2008-2009 sezonunu sonunda Beşiktaş'taki ilk ve tek şampiyonluğunu yaşadı.

Sivok, Beşiktaş'ta forma giydiği 143 lig maçında 15 gol attı.

Siyah-beyazlı formayla ilk sezonunda iki gol atan Çek futbolcu; sakatlık yaşadığı 2010-2011 sezonunu boş geçerken, bu sezonki 4 karşılaşmada da golle buluşamadı. Tomas Sivok, Beşiktaş'taki en golcü sezonunu ise 2012-2013'te 5 golle yaşadı.