Gazete Vatan Logo
Basketbol Sizden final istiyo'rus'

Sizden final istiyo'rus'

12 Dev Adam, Avrupa Şampiyonası’na bugünkü Rusya maçı ile start veriyor.

Sizden final istiyo'rus'

İstanbul’un ev sahipliğinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda 21.00’de oynanacak mücadele NTV Spor’dan canlı yayınlanacak.

Rusya & Letonya maçları kritik - Murat Özyer

GELMEYEN oyuncuların daha çok konuşulduğu bir Avrupa Şampiyonası başlıyor. Dixon ve Ersan’ın olmayışı hücum sistemimizin akıcılığını olumsuz etkileyecektir. Olumlu açıdan bakarsak; boşalan pozisyonları yeni oyuncular mutlaka dolduracaktır. Kenan, Furkan Korkmaz, Cedi, Sertaç gibi oyuncularımızın parlayacağı bir şampiyona bizi bekliyor. Koç Ufuk Sarıca, savunmada rakibi hataya zorlayan ve savunmadan üretilen kolay sayılarla coşan, 40 dakika mücadele eden bir kurguya güveniyor. Rusya ve Letonya maçları grupta ilk ikiye girmemizi belirleyecek. Takımı coşturacak seyircinin sayısı turnuvadaki yerimizi belirleyici en önemli 5 faktörden biri olacak.
EUROLEAGUE hakemlerinin katılmadığı şampiyonada hakemlerimiz Yener Yılmaz ve Zafer Yılmaz’a önemli bir şans geldi, hakem şansları açık olsun.
Üçüncülük iyi senaryo - Merve Toy
TURNUVADA oyanayacağımız ilk maç olan Rusya maçı oldukça kritik. Dixon’un eksikliği milli takım adına skor potansiyelini de ciddi şekilde tehdit ettiği için sıralamadaki direkt rakibimiz olacak olan Rusya karşılaşmasını kazanarak başlamak neredeyse şart. Eksikleri olsa da favori durumundaki Sırbistan ve özellikle Letonya maçlarının zorluk derecesini dikkate alarak bana göre diğer 3 rakibi hedef olarak belirlemeliyiz. Bu durumda Rusya, Belçika ve Büyük Britanya karşısında alınacak galibiyetlerle 3.’lük bu grupta 12 Dev Adam için olumlu bir senaryo olacaktır.
Top kaybı yaptırmalıyız - İhsan Bayülken
KADRO olarak geçiş döneminde olduğumuzu düşünürsek bu Avrupa Şampiyonası’nda milli takımımızdan beklentimiz 40 dakika boyunca mücadele eden, takım halinde var olan bir yapı içersinde oynamak olacaktır. Şampiyonanın ülkemizde olduğunu düşünürsek, bugüne kadar kullandığımız ev sahibi avantajımızı kullanacağımızı, basketbol verileri açısından da ribauntlarda sorun yaşayacağımız gerçeğini atlamayarak, rakiplere top kaybı yaptırarak oynatmak ana prensibimiz olacaktır.
BİREYSEL olarak Cedi ve Sinan’ın ön planda olmasını, ek olarak da Furkan Korkmaz ve Semih’in desteklemesini bekleyeceğiz. Beklentilerin maç ve maç yukarı çıkmasını beklerken, ülkemizin de destek olarak takımının yanında yer almasını umut ediyoruz.

Haberin Devamı