Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Size Devler Ligi yakışır

Size Devler Ligi yakışır

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Feyenoord'u deplasmanda devirip büyük avantaj yakaladı...

Size Devler Ligi yakışır

HER ne kadar hocasını, 3'ü milli 1'i en golcü 4 oyuncusunu kaybetmiş olsa da ürkütücü bir rakip olarak gözüküyordu Feyenoord... Özellikle de evinde oynadığı dünkü maç için... Ancak sezonu kusursuz bir şekilde açtı Beşiktaş... Cevap kağıdının aynısını yazdı sınav kağıdına Biliç'in öğrencileri... Nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadılar... Amaç İstanbul'a avantajlı skorla dönmekti, galibiyet beklentilerin de üzerine çıktı..

TOP rakipteyken tam konsantrasyonla pozisyonunu oynadı her bir Beşiktaş oyuncusu. Rakibin çabuk kanatlarına alan bırakmadılar, topla buluşan kimsenin dönmesine izin verilmedi, yardımlaşma üst düzeydeydi. Belki çok pozisyon üretemedi siyah-beyazlılar ama bulduğu iki şansı da değerlendirdi.

İLK yarıda tek bir pozisyon vardı. Dakika 13'te... Oğuzhan köşe vuruşunu kullandı, kafayı Mustafa vurdu ve top Mathijsen'in de başına çarpıp Feyenoord ağlarıyla buluştu: 1-0.

70'TE; yani maçın ikinci pozisyonunda ise senaryoyu da yazdı Kerim, başrolü de oynadı. Orta sahada önce araya girdi, sonra topun dibine girip yatarak gelen rakibinden kurtardı. Yaklaşık 50 metre topu taşıdı, şutunu attı. Top Boulahrouz'a çarpıp gol oldu: 2-0.

Haberin Devamı

YAPMA MOTTA!

DEVAMINDA 2 fırsat yakaladı Feyenoord... 76'da Te Vrede az kalsın kaleci Tolga'yla baş başa kalacaktı ki araya maçın yıldızı Atiba girdi. Gerçekten olağanüstü oynadı Kanadalı... Devamındaki kornerde ise Immers ön direkte kafayı vurdu ama üst direğin hemen altına giden topu Tolga harika bir refleksle çeldi.

2-0 bitiyordu maç... Ama 90+5'te belki de maçta ilk kez çalım yedi bir Beşiktaşlı. Motta kendisinden sıyrılan Manu'yu son çizgide düşürünce hakem Luca Banti çaldı penaltıyı. Vuruşu ise Te Vrede yaptı ve son saniyede bir umut bıraktı Feyenoord'a. Ancak eğer Beşiktaş, Olimpiyat Stadı’nda oynanacak rövaşta da dünkü gibi konsantre olursa bu turu çok rahat geçer.