Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Slaven Bilic: Beşiktaş'a 2 forvet şart!

Slaven Bilic: Beşiktaş'a 2 forvet şart!

Beşiktaş’ın eski hocası Slaven Bilic, West Ham’ın Avusturya kampında FANATiK’e konuştu. Hırvat hoca, Beşiktaş'ın son durumuyla ilgili önemli tespitler yaparken, Türk Milli Takımı'nın EURO 2016'daki performansına da değindi.

Slaven Bilic: Beşiktaş'a 2 forvet şart!

2 yıl Beşiktaş’ı çalıştıran, görev aldığı süre boyunca taraflı tarafsız her kesimin saygısını kazanan Hırvat Teknik Direktör Slaven Bilic, şu an başında olduğu West Ham United’ın Avusturya kampında FANATİK ekibiyle bir araya geldi.

Siyah-Beyazlı ekipte en güvendiği isimlerden olan Gökhan Töre’yi alarak kadrosunu güçlendiren deneyimli çalıştırıcı, yeni sezon öncesi birbirinden önemli açıklamalar yaptı. Eski takımı Beşiktaş’ın son durumu, Türk Milli Takımı’nın Euro 2016 performansı ve İstanbul’da geçirdiği 2 yıllık süreyi de değerlendirdi. İşte 47 yaşındaki teknik adamın gündeme dair sözleri;

‘Beşiktaş’ın kadrosu yetersiz’

“Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak olmasından dolayı çok mutluyum. Ancak başarlı olur mu derseniz bir değerlendirme yapmamız gerekir. Gomez, İsmail ve Töre takımda olmayacak. Bu isimler Beşiktaş için çok önemli. Evet, Gökhan Gönül geldi. Çok önemli transfer. Fakat buna karşılık Sosa’nın da ayrılmak istediğini duydum. Bunlar önemli eksikler. Olcay, Atiba, Oğuzhan, Cenk... Bunlar çok kaliteli oyuncular. Ama hem lig hem de Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağız diyorsanız yetmez. Cenk Tosun bulduğu şansları çok ama çok iyi kullandı. Artık gerçek bir 9 numara oldu. Ancak Şampiyonlar Ligi’nde elinizde mutlaka iki iyi santrfor olması gerekir. En kısa zamanda doğru isimleri almalılar. Süper Lig için yeni sezon adına bir şeyler söylemek için erken. Çünkü Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin eksikleri var. Bakalım kimleri alacaklar. Ona göre yorum yapmak daha doğru olacaktır.”

Haberin Devamı

‘Töre bir numara olabilir’

“Gökhan Töre’yi takımımda görmeyi çok istedim. Onunla iki sezon çalıştım. İlk sezonunda müthişti. Ancak sonrasında performansında iniş çıkışlar oldu. Geçen sezon da öyleydi. İniş çıkışlar yaşadı. O çok farklı özellikleri olan bir oyuncu. Takım arkadaşlarından hep daha fazlasını yapabilecek kapasitede. Onun devamlılık sağlarsa neler yapabileceğini çok iyi biliyorum. Şu an çok mutlu ve uyumlu. Kendisini ve özelliklerini burada gösterebilmesi lazım. Türk futbolunun en önemli oyuncusu olabilecek kapasiteye sahip.”

Haberin Devamı

Atiba için üzgünüm

“Atiba’yı Türkiye’ye ben getirdim. O çok güçlü, karakterli ve gerçek bir takım oyuncusu. Evet onu buraya istedim. Ancak kontratı var Beşiktaş’la ve benim daha fazla yapabileceğim bir şey yok. Beşiktaş’tan oyuncu almak benim için de zor.”

‘Gomez’e gitti diye kızamazsınız’

“Mario Gomez’in ülkede yaşananları gerekçe gösterip ayrılmasına bir şey diyemezsiniz. Türkiye’de iki yıl yaşadım. Almanya, Hırvatistan, İngiltere hepsinde yaşadım. Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki yaşadığım en güzel ülke Türkiye. Müthiş bir yer. İnsanları çok sıcak. Çok mutlu günler geçirdim. Ama bunu yabancılara anlatmak kolay değil. Belki ben de burayı hiç bilmiyorken bu tür şeyler yaşansaydı gelmezdim ama Türkiye gerçekten harika bir yer.”

Gökhan Töre ve Sofian Feghouli de, muhabirlerimizle birlikte objektiflere poz verdi.

‘West Ham’ı ileriye taşıyacağız’

“Yeni sezonda yeni stadımızda oynayacağız. Geride kalan sezon bizim için iyi geçti. Bazı oyuncularımız gitti, Gökhan Töre ve Feghouli gibi kaliteli oyuncular geldi. Onları değerlendirmemiz gerekecek. Takımı daha üst seviyelere taşımak için elimizden geleni yapacağız.”

Haberin Devamı

‘Milli takımda burunlar havadaydı’

“Arda, Hakan, Burak, Volkan bunların hepsi bireysel yetenekleri üst düzey olan oyuncular. Ama takım olamazsanız ileri gidemezsiniz. 2008’de Türkiye gerçek bir takımdı. Ama bu kez olmadı. Hırvatistan’da da Rakitic, Modric gibi bireysel yetenekler vardı ama onlar yine de takım halindeydi. Türkiye bu oyunculara rağmen birlik olmayı başaramadı. Takımda belki de lider yoktu. Biraz burunlar havadaydı. Quaresma da yıldız, bireysel oyuncu. Ama turnuvada öyle miydi. Takım oyununa verdiği katkıyla öne çıktı, bireysel yetenekleriyle değil. Terim bunu başaramadı.”

Emre Mor’a zaman gerek

“Emre Mor’u dikkatli izledim. Büyük yetenek. Büyük oyuncu olabilir. Üst düzey bir lige gitti. Ama onun için acele etmemek lazım. Gelişimini tamamlaması için en az iki üç yıla ihtiyacı var. Yıldız özellikleri var, fark yaratabilecek bir oyuncu. Ancak şimdiden Messi demek yanlış. Öyle değil. Doğru bir tercih yaptı, gelişimini de doğru tamamlaması lazım.”

Haberin Devamı

(Fanatik)