Gazete Vatan Logo
Galatasaray Slovakya'da Sneijder zirvesi

Slovakya'da Sneijder zirvesi

Wesley Sneijder krizinde flaş gelişme... Önceki gün Hollandalı futbolcuyla masaya oturan yönetim, uzlaşma sağlayamayınca diğer seçenekleri gündeme aldı. Apar topar Slovakya’ya giderek Tudor’la bir araya gelen Özbek, “Sneijder’i gönderemezsek, oynatabilir misin” diye sordu.

Slovakya'da Sneijder zirvesi

Galatasaray ile Wesley Sneijder arasındaki kriz farklı bir boyut kazandı. Sarı-Kırmızılı kulübün patronu Dursun Özbek, dün apar topar Slovakya kampını ziyaret ederek, teknik direktör İgor Tudor’la bir araya geldi. Özbek’in yaptığı bu çıkarmanın ana sebebi ise önceki gün Sneijder ve yönetim arasında gerçekleşen toplantıdan bir sonuç çıkmamasıydı.

İkişer farklı seçenek konuşuldu

Wesley’yi gözden çıkaran Sarı-Kırmızılılar, “Teklif getirin kabul edelim” ve “Maaşında indirime git sözleşme uzatalım” seçeneklerini öne sürmüştü. Sneijder ve menaceri Albers ise bu öneriyi kabul etmeyip, “1 yıl daha kontratımız var, sezon sonu konuşalım” ve “Bu yılki alacağımızı ve bonservisimizi verin gidelim” opsiyonlarını masaya koymuştu.

Taraftar baskısı giderek artınca

Hâl böyle olunca görüşmeden olumlu veya olumsuz bir sonuç çıkmadı. Üstelik Wesley’yi İstanbul’a döndüğünde tezahüratlarla karşılayan taraftarlar, sosyal medyada bombardımana geçti. Gomis, Belhanda ve Maicon gibi üç büyük transferi kampa yetiştirerek gövde gösterisi yapan Sarı-Kırmızılılar’ın bu operasyonu, Sneijder kriziyle bir anda gölgede kaldı.

Haberin Devamı

‘Takıma faydalı olabilir mi?’

Krizi sessiz sedasız atlatamayan Galatasaray Yönetimi, sıkıntıların daha da büyümemesi için, “Zararın neresinden dönsen kârdır” politikasında karar kıldı. Özbek, Slovakya kampında bir araya geldiği Tudor’a, “Olur da Sneijder’i gönderemezsek, onu oynatabilir misin? Takıma faydalı olabilir mi?” diye sordu.

Tam ipler kopmak üzereyken...

10 numara pozisyonuna Belhanda’yı adapte etmeye çalışan Tudor, bu gelişme karşısında şok yaşadı. Hırvat hoca, “Planlarımızı Sneijder’siz kadroya göre yapmıştık. Ancak kulübün menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Kararı siz verin” diyerek topu bir anlamda yönetime attı. Böylece önceki gece ipler kopma noktasına gelirken, dün itibariyle Sneijder’in takıma yeniden dönme ihtimali masaya yatırıldı.

Soru onu şok etti

Başkan Özbek’in, “Sneijder kalırsa oynatabilir misin” diye sorması, Tudor’u şok etti. Hırvat hoca, “Kulüp menfaati ne gerektiriyorsa onu yaparız” diyerek topu yine başkana attı.

Haberin Devamı

(Fanatik)