Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Sofuoğlu üçüncü oldu

Sofuoğlu üçüncü oldu

Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası'nın Malezya'da düzenlenen altıncı yarışını kazanan PATA Honda takımının Hollandalı pilotu Michael van der Mark, üst üste 2. galibiyetini aldı.

Sofuoğlu üçüncü oldu

Malezya'nın Selangor eyaletinin Sepang kentiyle aynı adı taşıyan 5 bin 548 metrelik pistte 14 tur üzerinden yapılan yarışın startında iyi bir çıkış yapan MAHI Racing India Takımı'ndan Kenan Sofuoğlu, 4. cepten kalkmasına rağmen ilk viraj sonunda liderliğe yükseldi.

Sofuoğlu'nun başı çektiği Yakhnich Motorsport'tan Jules Cluzel, PATA Honda'dan Michael van der Mark, Go Eleven Kawasaki'den Robert Rolfo ve bir başka PATA Honda sürücüsü Lorenzo Zanetti'den oluşan 5'li grup, birkaç tur sonra diğer sürücülerle arayı açtı.

7 tur boyunca liderliğini koruyan Sofuoğlu, sonraki turda yaptığı hata nedeniyle kendisini van der Mark, Cluzel ve Rolfo'nun arkasında 4. sırada buldu.

Yarışın kalan bölümü, van der Mark ile Cluzel arasındaki birincilik mücadelesine sahne oldu. Son ana kadar süren mücadeleden galip ayrılan Hollandalı pilot van der Mark, bir önceki yarışta olduğu gibi Malezya'da da damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Hollandalı'nın 0.018 saniye arkasındaki Cluzel ikinci sırayı aldı. Bitime 2 tur kala Rolfo'yu geride bırakan Sofuoğlu ise liderin 4.526 saniye gerisinde üçüncülüğü elde etti.

Yarış öncesi 38 puanla pilotlar klasmanında 7. sırada yer alan milli motosikletçi, bu sonuçla puanını 54'e çıkardı ve 6. sıraya yükseldi.

Dünya Supersport Şampiyonası'nın yedinci yarışı, 22 Haziran'da İtalya'daki Misano Pisti'nde koşulacak.

Sürücüler ve markalar klasmanı

Dördüncü yarışın ardından sürücüler ve markalar klasmanının ilk 5 sırasındaki puan durumu şöyle:

Sürücüler klasmanı

1. Michael van der Mark (Hollanda) 115 puan
2. Jules Cluzel (Fransa) 82
3. Florian Marino (Fransa) 76
4. Lorenzo Zanetti (İtalya) 60
5. Kev Coghlan (Büyük Britanya) 60
6. Kenan Sofuoğlu (Türkiye) 54

Markalar klasmanı

1. Honda 136 puan
2. Kawasaki 103
3. MV Agusta 90
4. Yamaha 70
5. Triumph 9

Haberin Devamı