Gazete Vatan Logo
Futbol Şok! Kewell’ın kariyeri tehlikede

Şok! Kewell’ın kariyeri tehlikede

İşte sır gibi saklanan karaciğer hastalığı: OTOIMMUN HEPATIT

Bu, siroza dönüşmesi muhtemel çok ciddi bir rahatsızlık.. Tedavi sürecinde başta kortizon olmak üzere ağır ilaçlar kullanıldığı için Kewell’ın sıkı idman yapması ve istikrarlı performans sergilemesi imkansız gözüküyor.. İşte Kewell’ın hastalığıyla ilgili tüm detaylar:

G.SARAY’IN bu sezon yaptığı en önemli transfer olan Harry Kewell’ın çok ciddi bir karaciğer hastalığına yakalandığı ortaya çıktı.. 30 yaşındaki yıldızın sıkı antrenman yapması ve üst üste tam performansla maç oynamasını zorlaştıran ’otoimmün hepatit’ isimli karaciğer hastalığının son 3 ay boyunca gelişimi şöyle oldu..

KONTROLDE ÇIKTI

SARI-KIRMIZILI kulüple anlaşmak için İstanbul’a gelen Harry Kewell, 5 Temmuz günü Acıbadem Bakırköy Hastanesi’nde ilk sağlık kontrolünden geçirildi.. G.Saray sağlık ekibinin de hazır bulunduğu genel tetkik sırasında ünlü golcüde ’otoimmün hepatit’ hastalığı net bir biçimde teşhis edildi.. Buna karşın, hastalık riskini göze alan G.Saray yönetimi Harry Kewell’la 2 yıllık mukavele imzalamakta sakınca görmedi..

‘ORTA DERECEDE’ İLERLEMİŞ

RESMEN G.Saraylı olduktan sonra net durumu ve tedavi biçimini belirlemek isteyen G.Saray yönetimi, Kewell’ı çok daha detaylı bir sağlık taramasından geçirdi.. Ancak bu aşamada biopsi (karaciğerden parça alınıp tetkik edilmesi) uygulanan Avustralyalı yıldızın hastalığının başlangıç aşamasını geçtiği ve çok ciddi olduğu anlaşıldı..

‘VÜCUDU ZORLANIR’

DOKTORLAR kulüp yetkililerine Kewell’ın durumunu net bir biçimde şöyle anlattı: “Hastalık orta aşamada.. Kendisine ciddi biçimde ilaç tedavisi uygulanması gerek.. Aksi durumda hastalık ’siroz’a dönüşür.. Bu ilaç tedavisi sırasında Kewell’ın vücudu zorlanacak.. Ağır ilaçlar kullanma durumunda kalacak.. Bu da performansını olumsuz etkileyebilir.. Oyuncuya danışılması gerekiyor.. Eğer ben bu durumda ’Oynayabilirim’ diyorsa, o zaman alacağı ilaçlara göre bir antrenman programı hazırlayacağız. Ve Kewell bu programı hiç aksatmadan uygulamak zorunda..” Yönetim, bu doktor görüşünü Kewell’a aktardı ve özel bir tedavi-çalışma programı hazırlandı..

BÜYÜK FEDAKÂRLIK

G.SARAY’A geldiği günden beri taraftarın sevgilisi olan, lig ve Avrupa maçlarında toplam 6 gol atan Harry Kewell’ın başta kortizon olmak üzere ağır ilaçlar aldığı, bu nedenle idmanlarda devamsızlık yaptığı ve ağır maç programını da kaldırmakta zorlandığı bildirildi.. Hastalığına rağmen büyük fedakârlık yaparak hemen her maçta forma giymek isteyen Kewell’ın bu ağır tempoya ne kadar dayanabileceği merakla bekleniyor..

MALİYETİ 10 MİLYON YTL

30 YAŞINDAKİ Kewell’ın Liverpool’da çok başarılı bir grafiği vardı.. Ancak son 2 senede ancak 12 maçta forma giyebildiği için İngiliz kulübü tarafından serbest bırakıldı.. Bu nedenle G.Saray, Kewell’ı alırken herhangi bir bonservis bedeli ödemedi..

BUNA karşılık 31 Mayıs 2010 tarihine dek mukavele imzalayan tecrübeli golcüye yıllık 2 milyon 150 bin Euro ödeniyor.. Kewell’ın menajerine de 430 bin Euro komisyon verildi..

YANİ Harry Kewell’ın G.Saray’a toplam maliyeti 4 milyon 730 bin Euro (yaklaşık 10 milyon YTL)..

EŞİ SHEREE DE HASTALANDI

HARRY Kewell’ın rahatsızlığı artık herkes tarafından biliniyor. İşin ilginç yanı, yaşanan bu sıkıntılı süreç içerisinde Kewell’ın eşi Sheree’nin de hastalanması. Son milli maç arasında Kewell 10 gün boyunca İngiltere’deydi. G.Saray idmanlarına çıkmadığı gibi Avustralya Milli Takımı’na da gitmedi.

KENDİSİ için önce ‘Sakat, tedavi oluyor’ dendi ama Kewell’ın daha sonra eşinin rahatsızlığı yüzünden İngiltere’ye gittiği öğrenildi. Kewell’ın bu 10 günlük sürede İngiltere’de rahatsızlığı ile ilgili ünlü jinekologlarla da görüştüğü öğrenildi.

Haberin Devamı