Gazete Vatan Logo
Futbol Şok karar! Küme düşürüldü

Şok karar! Küme düşürüldü

İtalya'da üçüncü lig (Lega Pro) takımlarından Nocerina, oyuncuların sakatlık numarası yaparak Salernitana ile oynadıkları maçı tatil ettirmesinin anlaşılması üzerine bir alt lige düşürüldü.

Şok karar! Küme düşürüldü

İtalya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Nocerina, sportif dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle Lega Pro şampiyonasından men edilmiş ve bir alt lige düşürülmüştür" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Nacerina kulübüne ayrıca 10 bin avro ceza verildiği ve kararların uygulanması için gereken makamlara yetki verildiği de belirtildi.

Nocerina'nın alt lige düşürülmesinin nedeni, İtalya'da yerel derbi niteliği taşıyan Salernitana'nın Nocerina'yı ağırladığı kasım ayında oynanan karşılaşmaya dayanıyor.

Salerno kentinde Arechi Stadyumu'nda yapılan karşılaşmada, Salernitana taraftarlarınca tehdit edildiği iddia edilen Nocerinalı futbolcuların takım otobüsünden inmeyi reddetmesi yüzünden maç 40 dakika geç başlamıştı. Polisin futbolcuları güvenlik açısından bir sorun yaşanmayacağına dair ikna etmesinin ardından başlayan müsabakada 3 oyuncu değişikliği hakkını erken kullanan Nocerina'da 5 oyuncunun daha sakatlığı bahanesiyle maça devam edememesi üzerine kurallar gereği karşılaşma 20. dakikada tatil edilmiş ve Salernita hükmen 3-0 galip sayılmıştı.

Bu maçın ardından Nocerina'nın fanatik taraftar grubu "Ultras"ın kendin futbolcularına ölüm tehdidinde bulunduğu, oyuncuların da bu nedenle sonraki maçlara isteksiz çıktığı öğrenildi.

Salernita Başkanı Claudio Lotito, Nocerina ile oynadıkları derbi maçlarının "İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerginlikle kıyaslanabileceğini" vurgulamıştı. İtalya Başbakanı Enrico Letta ise fanatik taraftar gruplarının baskısı nedeniyle söz konusu maçın oynanamasının, kendilerinde bir kez daha bu tür olaylara karşı sıfır toleranslı olmaları gerektiğini gösterdiğini söylemişti.

Haberin Devamı