Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Soldado ve Fernandao moral bozdu

Soldado ve Fernandao moral bozdu

Süper Lig’in ilk yarısını 5 golle kapatan Fenerbahçe’nin hücum hattı 2. devreye de formsuz başladı. Fernandao ilk ve tek golünü 18. haftada attı, Sivas maçında hat-trick yapan Soldado ikinci devre henüz golle buluşamadı.

Soldado ve Fernandao moral bozdu

Sarı-lacivertlilerde lig yarışındaki kayıplar moralleri bozarken, gol konusunda da birçok sorun göze çarpıyor. Sezon başından beri Fenerbahçe’nin çözemediği en büyük problemlerden biri forvet hattı oldu. Sezona Ahmethan, Van Persie, Janssen, Soldado ve Fernandao gibi 5 farklı forvetle başlayan sarı-lacivertliler sezonun ikinci yarısında ise bu rakamı 2’ye düşürdü. Ancak ne ligin ilk yarısında ne de ikinci devrenin başlarında forvetler çare olamadı. İlk yarıdaki 17 haftada forvetler Janssen (2) ve Soldado’dan (3) sadece 5 gol geldi.

İkinci yarı itibariyle de kadroda sağlıklı olarak Fernandao ve Soldado kaldı. 18. haftada Fernandao ligde ilk golünü atarken, 20. hafta sonunda toplamda forvetlerin gol katkısı 6 oldu.

Janssen’i sakatlığı nedeniyle uzun süre planlarına dahil etmeyecek Fenerbahçe’de Soldado-Fernandao ikilisinin toplamda 4 golü var. Soldado’nun 3 golü de Sivasspor’a karşı yaptığı hat-trick sayesinde gelmişti.

Gençlerbirliği maçının ardından Janssen’den beklenti içinde olmadığını dile getiren Teknik Direktör Aykut Kocaman önümüzdeki zorlu dönemde Fernandao-Soldado ikilisiyle yaşanan sorunları çözmenin yollarını arayacak.

Haberin Devamı

Kadroda 14+2 oyuncu kaldı

Trabzonspor ve Gençlerbirliği beraberlikleriyle zirve yarışında hasar alan Fenerbahçe’de Aykut Kocaman’ın kadro konusundaki sıkıntısı devam ediyor.

Devre arasını transfer yapmadan geçen sarı-lacivertliler şu an itibariyle 14 direkt futbolcu ve 2 genç yıldız; Eljif Elmas ile Oğuz Kağan’ı kullabiliyor. Ozan Tufan’ın kadro dışı bırakılması ise Janssen, Mehmet Ekici ve Skrtel’in uzun süreli sakatlıkları nedeniyle yaşanan sıkıntıyı daha da artırıyor.

Rotasyon ve hamle şansları kısıtlı olan Aykut Kocaman, sakatlık ve ceza durumlarında adeta çaresiz kalıyor. Trabzon-spor deplasmanında Hasan Ali Kaldırım ön liberoya çekilmişti. Gençlerbirliği maçı öncesi de İsmail Köybaşı sakatlanınca Hasan Ali ağrılarla sahaya çıktı, Oğuz Kağan da ilk 11’e görev yaptı.

(Milliyet)