Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Son kez Soçi'de yarıştı

Son kez Soçi'de yarıştı

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi kadınlar kayaklı koşuda temsil eden Kelime Çetinkaya, profesyonel kariyerini sonlandırdığı 10 kilometre klasik mücadelesinde 19 sporcuyu gerisinde bırakarak 56. sırada yer aldı.

Son kez Soçi'de yarıştı

Laura Kayaklı Koşu Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 75 sporcunun katıldığı yarışı 32:58.0'lık derecesiyle 56. sırada bitiren milli kayakçı, oyunları da tamamlamış oldu.

Soçi 2014'te çıktığı ilk yarış olan skiatlon ile serbest sprintte son sırada yer alan Çetinkaya, 59. sırada başladığı, aynı zamanda profesyonel kariyerinin son yarışı olan bugünkü mücadelede 19 sporcuyu arkasında bırakarak 56'ncılık elde etti.

Çetinkaya'yı son yarışında, Türkiye kafilesindeki yöneticiler yalnız bırakmadı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İcra Kurulu Üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ile TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Türk kafilesinde idareci olarak bulunan Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ve buz dansında yarışacak Alper Uçar'ın annesi ve idareci Ümit Uçar da yarışı izledi ve yarış sonunda milli sporcuyla bir araya geldi.

Altın madalya Polonyalı Kowalczyk'in

Kadınlar 10 kilometre klasik mücadelesinde altın madalya, Polonyalı sporcu Justyna Kowalczyk'in oldu.

Mücadeleyi 28:17.8'lik derecesiyle en iyi süreyle tamamlayan Polonyalı sporcuyu, 28:36.2'lik zamanıyla takip edin İsveçli Charlotte Kalla gümüş, 28:46.1'lik derece yapan Norveçli Therese Johaug da bronz madalyanın sahibi oldu.

Kadınlarda skiatlonu 6. sırada tamamlayan Polonyalı şampiyon, Vancouver 2010'da 30 kilometre klasik toplu çıkıştaki altın madalyasının ardından ikinci kez altın elde etti. Soçi 2014'teki madalya Polonyalı sporcunun 5. olimpiyat madalyası oldu.

Haberin Devamı