Gazete Vatan Logo
Futbol Boğa Pique 'Çek'ti

Boğa Pique 'Çek'ti

Grubumuzdaki 2. maçında İspanya, Çek savunmasını ancak 87'de aşabildi.

Boğa Pique 'Çek'ti

90 dakika rakibine top göstermeyen İspanya, buna rağmen Çek savunmasını aşamadı. Net fırsatlar kaçarken Türkiye için en kötü senaryonun yaşanmasına Pique engel oldu, Iniesta’nın ortasında 87’de Cech’i avlayıp İspanyollar’a 3 puanı getirdi.

MAÇIN başlama düdüğü ile birlikte 90 dakikanın da nasıl geçeceğinin işareti verildi... Sergio Ramos-Gerard Pique orta saha çizgisine yerleşti, iki bek rakip yarı sahanın ortasına geçti ve İspanya, rakip yarı sahaya dağıldı.

İLK yarı boyunca yüzde 65 oranı ile topla oynayan İspanya 30 ile 35. dakikalar arasında bu oranı yüzde 81’e yükseltti. Barcelona’dan başlayan ve Boğalar’ın bir Dünya Kupası iki de Avrupa Şampiyonluğu zaferi yaşadığı dönemdeki topla oynayıp oyuna hükmetme ilk yarının da özetiydi. Yüzde 90 isabetli pas oranındaydı İspanya.

ÇEK hücum hattı orta sahaya kadar çıktı en çok, savunma ve orta saha arasındaki mesafe en çok 5 metreyi buldu -ki bu da Çek ceza sahası içinde-. Xavi-Xabi Alonso’nun olmadığı bir orta saha ile ne yapacağı merak konusu olan İspanya’nın rahat oyun kurmasına izin veren Çekler kendi ceza sahalarının önündeki 5 metreden başlayarak ise bir müdafaa örneği verdiler.

Haberin Devamı

STOPERLER HÜCUMA!

YAKALADI pozisyonları İspanyollar her iki yarıda da.. Iniesta’nın jeneriklik paslarında Morata, Nolito fırsatları değerlendiremezken D.Silva da şut arayışındaydı. Fakat Çek savunması nefes bile aldırmadı rakibine. 62’de gösterdiğinde İspanyollar’ın da hücum şevki kırıldı... 10 dakikalık duraklama devrine geçtiler. İşte bu anda ilk kez gördük Çekler’in sahaya dizildiklerinde nasıl bir şablon oluşturduklarını. Karınca yuvasından çıkıp hızla etrafa dağılan karıncalar gibiydiler. Kısa sürdü. 10 dakika sonra yuvalarına döndüler, savunmalarına.
TÜRKİYE’NİN Hırvatistan’a yenilmesinin ardından gerçekçi bir pozisyon alıp İspanyollar’ın da Çekler’i farklı yenip umutlarımızı artırmalarını bekledik. Geçen dakikalar bizi karamsarlığa sürüklerken Boğalar’ın forvet hattında kurtarıcı olarak 35’lik Aduriz girdi sahaya... Yine değişmedi maçın ortamı... Son 5 dakikada iki stoperini çıkardı Del Bosque hücuma. Kilit de böyle açıldı. Pique duran topta Iniesta’nın ortasında arka direğe koştu, Peter Cech’in dengesini bozan bir kafa vuruşu ile ağları buldu 87’de. O olmasa zaten arkada hazırdı Ramos! Pique Çekler’i devirirken Ay-yıldızlılarımız için de umut ışığı oldu.

Haberin Devamı