Gazete Vatan Logo
Futbol Son söz Serkan'dan!

Son söz Serkan'dan!

Sezonun belki de en çekişmeli maçına savunma ve hatalar damga vurdu. Sonda iki şans topu önce Kanarya’ya beraberliği, sonra Banvit’e zaferi getirdi.

Son söz  Serkan'dan!

Heyecan ve çekişme istiyorsanız yılın maçını izledik dün. Karşılıklı seriler, sürekli gidip gelen bir maç, sayısız oyun kaderini değiştiren top... Kan, ter, gözyaşı, 32 kısım tekmili birden her şey vardı iki zirve ortağı Banvit ve F.Bahçe’nin karşılaşmasında. O kadar ki 40 dakika yetmedi, 5 dakika da bis yaptı takımlar.

Ancak heyecan ve çekişme güzel de bunun hücum, organizasyon ve başarı üzerinden değil de savunma, hatalar ve biraz da şansla geldiğini söylemek gerek. En basitinden maç sonu. Bitime 7 saniye kala 3 sayı önde olan Banvit, taktik faul yaptı. McCalebb ilk atışı kaçırınca ikinciyi de bilerek kaçırdı. Ama İzzet yanlış yerde durup ortaya gelmeyince seken top gitti yine McCalebb’i buldu. Sonra... Basket değil, basket faulle maç beraberliğe geldi. Son 7 saniyede ise Meija hücumu kullandı. Topu elinden düşürdü. Yerde yuvarlanan top gitti Serkan’ı buldu. Süre biterken gelen üçlük sonucu belirledi.

Sadece maçın kaderini belirleyen 7 saniye değil oyun geneli büyük oranda hatalar, onların nasıl cezalandırıldığı, ritm bulup biraz sonra hemen kaybeden takımların mücadelesi oldu.

F.Bahçe ikinci yarı başında 13 sayı öne geçti, sonra hemen yakalandı. Normal sürede iki takım 9/34 üçlük attı. Sadece kötü şut gününde olmakla ilgili değil bu rakamlar. Hücumun doğru atışı bulamamasının payı çok büyük.

Buna benzer dağınık, organizasyonun tamamen dışına çıkılan, üstüne çekişme ve heyecanın eklendiği ortamlarda bireysel yaratıcılıklar farkı oluşturuyor. Preldzic’in saha görüşü, McCalebb’in açık alanda deliciliği taşıdı F.Bahçe’yi uzun süre. Keza Banvit’te sahanın en iyisi Meija’nın (23 sayı, 7 ribaund, 8 asist) uzun süre oyun kurucu olarak topa yön vermesi 13 sayıdan geri gelişin anahtarıydı. Daha sonra Lucas da destek verdi kendisine.

Sonuçta bir top belirledi kazananı. Şans bir fazla kez güldü Banvit’e o kadar. Ligdeki pozisyonu belirlemek açısından da önemli elbette sonuç. İki takımın da olağanüstü çabasını alkışlamak gerek. Ama sıralamadan daha büyük hedefler belirlemiş takımlar için dünkü hatalar oyunu pek de olumlu şeyler söylemiyor.

Haberin Devamı