Gazete Vatan Logo
Futbol Son söz Arroyo'dan!

Son söz Arroyo'dan!

Geçtiğimiz sezon Arroyo maç sonlarında Beşiktaş’ın yüzünü güldürmüş, 3 kupada da pay sahibi olmuştu. Bu defa eski takımına karşı son 1 dakikaya 7 sayı sığdırarak G.Saray’ı galibiyete taşıdı

Son söz Arroyo'dan!

Beşiktaşlılar için geçen yıl slogan olmuştu “Telefona bak, Carlos Arroyo”. Belki başrol Hawkins’deydi ama başa baş giden maçın sonunda sorumluluk hep Porto Rikolu’daydı. O da bu beklentileri hiç boşa çıkarmadı, ve 3 kupa geldi.
Dün G.Saray’da yine Arroyo’nun maçın sonuna nasıl damga vurduğunu gördük. Son 1 dakikada fark 2’yken tam 7 sayı üretti. Hele maçı bitiren, Serhat’ın üzerinden bir üçlüğü var ki... Belki basketbol adına en doğru atış değil ama Arroyo’nun doğruları çoğu zaman oyunun doğrularını bile esnetiyor işte.

Arroyo belki başa baş giden oyunda sonucu belirledi ama maçı oraya getiren Beşiktaş’ın hatalarıydı. Siyah-beyazlılar Jerrells’ın ayrılmasından sonra bu takım artık bir ismin yaratıcılığı üzerinden oynayamaz. Tutku’nun da iyileşmesiyle oyunu Can-Tutku yönlendirdiğinde daha sabırlı, daha fazla topu paylaşan, oyunun temelini savunmaya dayamış bir ekip olmak zorundalar. Siena önünde o Beşiktaş’ı izledik. Rakibi ortalamasının çok altında tutan, hücumda sabır gösteren, düşük skorlu maçların takımı artık. Zaten Vidmar’ın başı çektiği öyle bir serbest atış sorunu var ki bütün diğer faktörler standart olsa bile her maç 7-8 sayıyı çizgide gidiyor. Bu savunmanın üzerine ekstra bir yük. Ama bu serbest atış düzeyiyle hücum temelli takım olmak imkansız.

VIDMAR ÇIKINCA...

Ancak dün G.Saray gibi oynadılar uzun süre. Çabuk hücum eden, bireysel yaratıcılığa, pastan çok driplingle üretmeye dayalı bir oyun. G.Saray bu oyunu Arroyo (aslında Domercant)-Hawkins-Gordon üçlüsü üzerine kurmuştu.Dün Hawkins ve Gordon yokken bocaladılar. İlk yarıda 6/10 üç sayı isabeti skorda tuttu onları.

Ancak 3.çeyrekte Beşiktaş rakibine özenince durum değişti. Vidmar kaçan fauller sonrası kenara alınınca savunmanın temel direği gitti, hücum ise tamamen bireyselliğe yıkıldı. Oyunu pasla özdeş Tutku bile 8 metreden bir şut salladı. 8 dakikada 3 sayı attı Beşiktaş. G.Saray ise 17 sayı bulunca fark da 17’ye çıktı.

Beşiktaş tekrar özüne dönüp savunmada rakibini boğsa da kalan sürede ancak farkı eritebildi. Ve sahne Arroyo’ya kaldı. Sonrası malum.


Haberin Devamı